2007-05-30

Vilket tonläge...

"Som den dreglande hunden, fastbunden vid hundkojan, väntande på ett köttben från husse fortsätter polacken att sprida sina hemmasnickrade teser om livet på landets arbetsplatser. (...) Men någon annan ambition än att fylla sin plånbok och bankböcker har aldrig denne rabbulist haft."

Så skriver den socialdemokratiske byggnadsarbetaren Peter Kennerfalk (känd som pinuppojke på Byggnads affischer) på sin (s)-blogg.

Även om han inte nämner Maciej Zaremba vid namn, så behöver man inte vara Sherlock Holmes för att lista ut vem Kennerfalk syftar på.

På något sätt känns tongångarna bekanta och obehagliga...

Till Kennerfalks (s)-blogg.

(Tipstack: Fredrik)

Uppdatering: Kennerfalk har fått kalla fötter och plockat ner sitt inlägg. Men här hittar du en skärmdump hos Erik Svansbo.

Uppdatering 2: Kennerfalk polisanmäld.

Uppdatering 3: Zaremba kommenterar affären.

10 kommentarer:

 1. Är det någon som är förvånad, egentligen?

  SvaraRadera
 2. Med risk för att åkalla Darwins lag, men först tyckte jag det lät lite som något från Tyskland anno 1930-talet. Byt ut "polacken" mot "juden"..

  SvaraRadera
 3. Sorry, Godwins lag ska det vara så klart..

  SvaraRadera
 4. Vad är det för fel med att vilja fylla plånboken och bankboken? Så länge man gör det genom frivilliga transaktioner så förstår jag inte vad problemet är.

  SvaraRadera
 5. Man nästan ser framför sig hur ordet "polack" nästan spottas fram av Kennerfalk. Det är nog som Wille säger: Ordet "Polack" är för vissa 2000-talets motsvarighet till 1900-talets "Jude".

  SvaraRadera
 6. Det var vidrigt. Han borde också lära sig att stava korrekt.

  SvaraRadera
 7. Haha, nu har han tagit bort inlägget.

  Kanske insåg han att han gått för långt.

  SvaraRadera
 8. Går det att få tag på alla kommentarer till inlägg trots att han tog bort det?

  SvaraRadera
 9. Peter Kennerfalks borttagna inlägg finns återgett i sin helhet hos mig...

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.