2007-08-10

Demokrati är att fråga Vanja först?

LO:s ordförande, Vanja Lundby Wedin, gick som väntat till hårt angrepp på regeringen när hon talade på SSU:s kongress.

Hon menar att det är odemokratiskt att regeringen snabbt ser till att förverkliga den politik som Alliansen gick till val på – och vann ett val på.

Demokrati har, i Vanjas värld, mer att göra med att man frågar LO om lov innan man gör något – än med utfallet av allmänna och demokratiska val.

[Länk]

5 kommentarer:

 1. Mja... det odemokratiska är väl kanske att man stressar igenom reformer snabbare än vad som är optimalt eftersom man oroar sig för att förlora makten till nästa mandatperiod. Att man avsiktligt kör gasen i botten innan väljarna hinner ändra sig. Att man gör sitt bästa för att sabotera socialdemokraternas samhällsmodell innan de hinner tillbaka.

  SvaraRadera
 2. Det är ju milda nu. Förra gången kändes det som en stadskupp, nu är det bara ett hot mot demokratin :)

  SvaraRadera
 3. Givetvis gör man sitt bästa för att sabba socialdemokraternas samhällsmodell, det är det som är hela poängen med att inte ha sossar vid makten längre.

  SvaraRadera
 4. Socialdemokraternas samhällsmodell!?

  Det är väl den där de alltid får bestämma, och någon annan alltid får betala för det!

  LO är fö. en privat organistion vars godkännande för politiska beslut är lika viktiga som tex beg-bilshandlaren i ortens utkant!

  SvaraRadera
 5. Jösses, LO:s syn på sig själva är skrämmande.

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.