2007-08-12

Opinionen: Skyll er själva!

Jag har sagt det tidigare – det räcker inte med att göra rätt, man måste dessutom göra ett propagandanummer av det! Något som den borgerliga regeringen är uppseendeväckande dålig på att göra...

Så här: Statsminister Reinfeldt lovar de lågavlönade en tusenlapp i skattesänkningar – i månaden, under mandatperioden. Detta kan jämföras med till exempel Kommunals senaste avtal som ger dess medlemmar 842 kronor. Om året. Före skatt!

Den borgerliga regeringens politik är, med andra ord, den enskilt viktigaste källan till reallöneökningar för vanligt folk.

Men samtidigt går det dåligt för Alliansen i opinionsmätningarna. Istället går allt fler väljare till den osynliga fru Sahlins socialdemokrater, vars politik i princip bara går ut på att minska folks disponibla inkomst.

Opinionsbilden skulle kunna vara ett mysterium. Men det är den inte – eftersom regeringen inte har vett nog att hämta hem vunna segrar, slå på trumman för vad den uträttar och vara offensiv i sin opinionsbildning.

4 kommentarer:

  1. Det blir väl till att fly till Östeuropa snart, Estland är speciellt intressant. Vem hade någonsin kunnat tro det?

    SvaraRadera
  2. Det är nog inte bara den massiva, dagliga attacken från pressen, tillsammans med att sossarna är osynliga och Alliansen taffliga som Mr Bean.
    Det flesta har ett jobb och har sett hur dom inte fått någon skattelättnad utan bara en flytt av utgifterna.
    Mindre löneskatt - mer a-kasse avgift, mer skatt på bilen.
    Det bor väldigt många i Stockholm. Jag skulle tro att hälften av familjerna har en bil som kommer få betala tullavgift. Det blir en skattehöjning på 10.000:- per år.

    Jag påstår att om Alliansen inför 1.000:- lägre skatt i mån.( igen ) så ligger dom ändå på minus, än så länge, för de flesta vanliga människorna.

    Prat och mer prat tillsammans med mer skatter/avgifter, tror inte jag imponerar på så många.

    SvaraRadera
  3. Alltså, regeringen har ju inte levererat något positivt ännu. Jag skulle nog också hålla tyst tills mina åtgärder ger resultat.

    SvaraRadera
  4. De (Alliansregeringen) har ingen trumma. Det är SVT/SR/DN/TV4 som har trummor. Det är inte självklart att de senare vill trumma ut samma budskap.

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.