2007-09-15

Hur skall Sahlin egentligen ha det?


SR Ekot rapporterar "Socialdemokraternas ledare Mona Sahlin säger på lördagen att socialdemokraterna inte vill höja inkomstskatten för vanliga löntagare om partiet vinner valet 2010."

Så långt allt gott. Hon har väl inte så mycket val...

Men vi blir inte mycket klokare på vad hon egentligen tycker om skatterna. Socialdemokratisk politik är att ta in hög skatt för att sedan bestämma hur medborgarnas pengar skall användas. Det är liksom själva kärnan. Och den linjen tror jag inte att de kommer att överge. Så räkna kallt med att de planerar att ta igen på gungorna vad de förlorar på karusellerna.

Vi kan också räkna med att socialdemokraterna tänker fortsätta att driva en extrem högskattelinje mot "de rika" – det vill säga mot entreprenörer, företagare, investerare, uppfinnare och alla andra som är med och skapar den välfärd och tillväxt som hela svenska folket kan njuta frukterna av. Vilket naturligtvis är att binda ris åt egen rygg. Ett land som inte låter folk lyckas, kommer inte heller att ha råd att ta hand om dem som misslyckas.

[Länk]

3 kommentarer:

  1. Vår ”nya” nånting, har ju flyttat ett antal skatter till att bli avgifter..
    Innan vi fick "borglig" regering betecknat som, dolda skatter.
    Hon har inte sagt att hon inte ska höja avgifter, eller hur.
    Där har du vad dom upptäckt, dessutom kör dom ( d.v.s sossarna ) samma taktik som Alliansen gjorde under valet.
    Vi gör som ni.."fast bättre"..
    Deras problem, i just den här frågan, är att det inte är val snart.
    Så varför valsnack nu?
    Vet dom något som vi borde veta.

    SvaraRadera
  2. " ... räkna med att socialdemokraterna tänker fortsätta att driva en extrem högskattelinje mot "de rika" ... "

    Jo, det är så det kommer att låta, men vad de siktar in sig på är sådana vars röster de inte räknar med att nånsin kunna få, eller vars röster går att köpa med löften om bidrag mm.

    Där ingår givetvis de som verkligen är rika och tjänat ihop till det själv, men entreprenörer, uppfinnare och öht folk som både kan och vill tänka, fatta besluten och ta ansvaret själv ingår också där. Och det finns inget som säger att dessa är speciellt rika eller besuttna.

    Ja, man kan räkna med ännu mer klurigt utformade skatteregler för bostäder, för kommunala utjämningssystem, sparande, förmögenheter, ägande osv om (s) återfår makten.

    Sossarna har alltid varit skickliga på att utmåla dem vars röster de inte kan köpa som motståndare till 'det goda samhället' (läs: mot sossarna) och beskrivit dem med en massa nedsättande epitet. Dessutom gärna åtföljt av rika eller besuttna för att spä på både avund och antipati. Man har alltså lyckats att få det låta som om man gör något gott för samhället om man lyckas klämma åt dessa 'egoister' (som alltså vägrar att bli beroende av deras fina system) lite extra. Och fått med tillräckligt många som hejarklack som blir lite extra upprymda av varje gång sådan sker ...

    SvaraRadera
  3. Det verkar som om Sahlin har tagit intryck av min blogpost ovan:

    Hon säger nu själv att stora hus och stora förmögenheter kommer att beskattas hårdare om (s) återfår makten.

    Det bästa denna regering kan göra är att avskaffa register för egendom och villor som skall underhållas och ständigt uppdateras av diverse myndigheter.

    Vad oppositionen skulle skrika sig hes om då är ju inte svårt att gissa, men det vore det värt att bli av med ofoget att ständigt gräva i andras privata ekonomi.

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.