2007-09-12

I vänsterns ögon är även underhållning politik

Ett antal filmproducenter och skådespelare i Hollywood har nu startat ett politiskt produktionsbolag för film – som skall markera vänsterflanken i amerikansk politik.

[Länk]

7 kommentarer:

 1. Vad bra.

  Det betyder dels att det finns ett marknadsekonomiskt mandat för väsnter och att demokratin fungerar.

  SvaraRadera
 2. Visst, be my guest!

  Jag tror dock att efterfrågan på moralkakor och pekpinnar i underhållningen är begränsad.

  SvaraRadera
 3. Henrik.

  En moralkaka är en moralkaka oavsett var den kommer ifrån.

  SvaraRadera
 4. Hm, pekpinnar och moralkakor trodde jag var den sedan länge huvudsakliga drivkraften bakom Hollywood-film överlag.

  Aja, film är väl ofta rätt politisk? Tittar på IMDb's Top 250. Shindler's List? Gökboket? Dr Strangelove? Fight Club? Att ha en uttalad politisk linje på produktionsbolaget känns inte mycket mer än bara ärligt. Spelar med öppna kort.

  SvaraRadera
 5. Micke: Ger man sig ut i marknadsekonomins konkurrensutsatta verklighet bör man kanske precis som HAX säger kolla upp efterfrågan på moralkakor annars slutar det lätt att man predikar för redan frälsta...och det gör ingen aktieägare glad. Vänster och marknadsekonomi! ungefär lika gångbart som snöbollar i helvetet. Känner att det ligger nån mecenat i bakgrunden som kommer att ösa in pengar i detta projekt tills det glömts bort.

  SvaraRadera
 6. Jag håller nog med Micke här.

  Det visar också att det inte är omöjligt alls att vara och leva "vänster" i ett fritt samhälle. Det är det alla våra (ofta rika) vä(n)sterlänningar borde göra också. Starta egna socialistiska samhällen istället för att hela tiden försöka tvinga på oss andra detsamma. Om de nu är så mycket moraliskt och ekonomiskt bättre som de säger, lär ju folk strömma dit.

  SvaraRadera
 7. Just det Johan Hedin Det är det som liksom är problematiken. Hur trovärdigt är det att vara socialist och marknadsinriktad? Varför fortsätta kalla sig socialist? Jo, för att socialister är envisa som åsnor och vill inte inse att de har fel i grunden om den mänskliga karaktären och att frihet och demokrati och mindre politik på alla samhälleliga plan är gynnsammast för hela samhället. Socialister tolererar inte Libertarianer men Libertarianer skall tolerera socialistisk tryffering här o var i samhället. Ständiga etiska och moraliska trovärdighetsfällor som socialister bara väljer att ignorera.

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.