2007-11-27

Hårda tider för små godistjuvar

Nu vill dom göra det lättare för polisen att avlyssna barn...

[Länk]

5 kommentarer:

  1. Jag förstår inte varför du hänger upp dig på avlyssningen. Polisen måste naturligtvis få avlyssna misstänkta brottslingar, oavsett ålder, om det gäller allvarliga brott samt erforderliga spärrar för att säkerställa rättsäkerhet passerats (godkännande av domstol etc).

    Generell avlyssning av icke misstänkta (oavsett ålder) är en annan sak. Likaså drogtester av alla slag.

    SvaraRadera
  2. Det här är naturligtvis en svår fråga. Skall individen ha rätt eller skall staten ha rätt att skydda resten av samhället från individen?

    Problemet kompliceras dessutom av att ligor av utländskt ursprung ofta just använder sig av minderåriga för att utföra brott. Och sedan har vi dessutom dessa avskyvärda vådtäkter- och då i synnerhet gängvåldtäkterna utförda utav "barn". Har de koll på vilket hål de skall stoppa in den i så bör vi ha koll på vilket hål vi skall stoppa in DEM i- liksom...

    SvaraRadera
  3. Godistjuvar?
    Var i artikeln nämns detta?
    Om det nu är så, så är jag rejält nyfiken på det drogtest som kan avslöja godisbruk.

    SvaraRadera
  4. Detta är ett mycket starkt sluttande plan - risken för ändåmålsgling är uppenbar.

    Iofs så har detta aldrig förr hindrat våra lagstiftare ...

    SvaraRadera
  5. e2npau:
    Min fråga var menad som ett skämt - men du menar alltså att det verkligen finns en risk att man med denna lag kommer att jaga snattare med godisdrogtest?
    well, well...

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.