2007-11-02

Som man bäddar får man ligga

Statssekreterare Ulrica Schenströms efterträdare, Nicola Clase, är i blåsväder för att ha betalat hantverkare svart. Liksom de avgågna statsråden Borelius och Stegö. Och finansministern, som ju faktiskt kom undan med det.

Politiker som beter sig som folk i allmänhet! Fy! Media och oppositionen rasar.

Frågan är var felet egntligen ligger? Är det Reinfeldt som gör dåliga rekryteringar? Eller lever vi kanske i ett land med världens högsta skatter, där inte ens rikt folk har råd att få en vägg målad utan att det sker svart?

Man kan säga en del om politiker som inte följer de lagar och regler som de har varit med om att sätta upp. Men det finns en gradskillnad. Eller fanns. Förr var sossarna för och moderaterna emot de regler som de ändå själva struntade i. Vilket på sätt och vis gjorde det socialdemokratiska syndafallet större. Som när Thomas Bodström hade svart barnflicka, till exempel.

Men i dag finns de gamla moderaterna inte längre. De "nya moderaterna" är lika mycket ett moraliserande högskatteparti som alla andra. Så Reinfeldt & Co får nog finna sig i att löpa gatlopp. Som man bäddar får man ligga...

6 kommentarer:

  1. Problemet med Thomas Bodström var inte att han var en justitieminister som hade köpt svartjobb. Problemet var att han förde, och för ett korståg för att inrätta ett totalt övervakningssamhälle och avskaffa yttrandefriheten.

    Tänk om media kunde lägga två strån i kors för att bry sig om väsentligheter...

    ...Jag vet, jag vet, de är en del av underhållningsindustrin.

    SvaraRadera
  2. Hon har väl jobbat för regeringen i ett år redan - fast på en annan post? Då sade media inget...

    I övrigt förstår jag inget av denna kritik. De som stiftar landets lagar måste väl rimligen också anse att man skall följa dem. Konstigt annars.
    Mig veterligen har (m) aldrig varit för skattebrott heller.

    SvaraRadera
  3. Reinfeldts och Moderaternas svaghet öppnar dörren för Björklund. Om han förmår placera FP någonstans där de gamla Moderaterna befann sig skulle partiet kunna bli Sveriges näst största parti eller åtminstone så stort att Reinfeldts ställning som borgerlig statsministerkandidat skulle vara hotad.

    SvaraRadera
  4. Det finns ett gammalt som praktiseras mest av styrande tyranner: alla människor omkring dem ska vara nedsmutsade av något brott, uppenbarligen medskyldiga med regimen.

    Det är kanske lite konspiratoriskt att detta var sossarnas avsikt när de stiftade alla orimliga lagar som gjorde de flesta medborgare till brottslingar. Antagligen var det oavsiktlig implikation av sossarnas politik, men de utnyttjar det nu till fullo.

    SvaraRadera
  5. "Hon har väl jobbat för regeringen i ett år redan - fast på en annan post? Då sade media inget... "

    Media väntar med att slå till vid den tidpunkt då det gör mest skada.

    SvaraRadera
  6. Vilken cirkus på gungfly dagens politik är.

    Är det en realityshow från ett vuxendagis eller vad är det frågan om?

    Är detta vad vi medborgare förtjänar? Snälla, var är utgången?

    ---
    //Who watches the watchers? - apropå att bry sig om väsentligheter.

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.