2008-01-21

Al Gores flygresa kostade de svenska skattebetalarna 128.000 kr

Politikerbloggen följer i dag upp nyheten på denna blogg den 20 december – att Al Gore tog det svenska regeringsplanet till Frankfurt, efter att ha träffat svenska politiker den 12 december.

Politikerbloggen har lyckats få fram notan – som slutade på 128.000 kr för de svenska skattebetalarna.

Till det kan man lägga onödiga koldioxidutsläpp och en bortkastad arbetsdag för biståndsminister Gunilla Carlsson (m) och några av hennes medarbetare, som var tvungna att följa med planet.

Dessutom blev Gore hämtad från Oslo till Stockholm med regeringsplanet av statssekreterare Nicola Clase.

(Som kuriosa kan nämnas att Gore gjorde ett stort nummer av att han tog flygtåget in till stan när han anlände till Nobelprisutdelningen i Oslo. För klimatets skull. Däremot nämndes inget om att hans bagage fick åka Mercedes...)

Al Gore är en hycklare! En kostsam hycklare!

Några länkar från den 20 december:
SvD ledarbloggen: Al Gore tog flyget - för dina pengar.
Aftonbladet: Gore flög inte miljövänligt.

1 kommentar:

  1. Som jag skrev på Ingerös blogg om detta:
    Gå till www.amazon.co.uk och leta upp boken "Do as I say (Not as I do)" av Peter Schweizer. Läs där om de hycklande s k liberals i USA. Det är snudd på hårresande vilka krav de ställer på andra som de sedan inte har lust att själva leva upp till.
    Doxk ä kapitlen om Clinton och Soros de svaga kapitlen även om det är lustigt att paret Clinton skickade sin dotter rill en provat skola vilket de inte vill att andra skall få göra.
    Boken är underhållande och ett lustmord på många amerikanska vänsterikoner.

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.