2008-01-08

EU vill köpa kritikernas tystnad på nätet

EU-kommissionen har nyligen publicerat en rapport med namnet "Communicating about Europe via the Internet: Engaging the citizens".

Vad det handlar om är att kommissionen är orolig för att EU-skpetikerna på nätet är så många. Och för att kommissionen och resten av EU syns för dåligt.

Därför vill kommissionen nu få kontakt med och etablera partnerskap "with some of the most active websites dealing with EU issues". Gissningsvis är denna blogg inte en av dem. ;-)

På så sätt kan EU inte bara sprida propaganda genom fler kanaler. Projektet kan även användas för att tysta kritik – genom självcensur.

På samma sätt som EU gjort tusentals NGO:er och lobbygrupper beroende av unionen genom att ge dem ekonomiskt stöd – kan man räkna med att EU nu kommer att försöka göra många webpublicister och bloggare beroende av unionens pengar. (Till exempel genom generösa erbjudanden om annonsering.) Och man biter som bekant inte den hand som föder en...

Läs mer »

(Tipstack: Erik)

1 kommentar:

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.