2008-01-05

Lustmord

Kjell på bloggen Weird Science har tittat på SVT:s program Kungafamiljen 2007 – och levererar en fullständigt underbar sågning av både stats-tv och de kungliga under rubriken "Kungafamiljen som ett sönderavlat Simpsons".

För inte så länge sedan hade författaren av en sådan text blivit av med huvudet. Eller i vart fall hamnat på fästning. Läs!

Här är länken »

4 kommentarer:

  1. Elegant skriven sågning av en i sammanhanget totalt försvarslös familj. Ungefär som att med stor finess strypa en kattunge.

    SvaraRadera
  2. Läste följande resonemang på någon blog - kan inte annat än hålla med.

    Monarkin är gammaldags och förlegad ur ett rent teoretiskt perspektiv - men när man tänker på att presidentvalet med stor sannolikhet hade vunnits av Bosse Ringholm, Göran Persson eller annan godtyckligt avdankad gammal sosseminister så kanske inte kungafamiljen är så illa längre ...

    SvaraRadera
  3. Äh - Sveriges monarki fungerar ju bra. men vi är ju ett demokratiskt samhälle, så självklart skall kungen väljas (inte avlas) fram.
    Jag tror knappast Ringholm skulle vinna det valet.

    SvaraRadera
  4. Jag tror mer på att separera kung och stat, så som gjordes med kyrkan. Han får gärna kalla sig kung av Sverige om han vill, och hans fans får gärna skicka pengar till honom. Bara jag slipper.

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.