2008-03-26

Systemets fånge

"Det jag har utmanat är tesen att friheten är enkel. Alltså frihet definierad som det en del moderater ägnade sig åt för tjugo år sedan. Friheten för dem var bara frånvaron av politik. Friheten var också mycket makro: västvärlden mot östvärlden. Men när friheten går ner på individnivå, när det handlar om transfereringssystem och människors olika beroendeförhållanden, då är friheten mer komplicerad. (...)

Den största skillnaden är att mycket av borgerlighetens intressegrupper, utan att kanske alltid ha det klart för sig, för de välbeställdas talan."

Statsminister Fredrik Reinfeldt, intervjuad av Fredrik Haage, i Smålandsposten.


Mannen som flyttade över opinionsbildningen till vänsterns planhalva igen...

4 kommentarer:

  1. ja det är därför moderaterna numera med politiska beslut hindrar människor från att välja fel sorts barnomsorg till exempel. Det är frihet det, att ge mutor till de som uppför sig väl, Enligt den nya Borgh-erliga dogmen, att muta med de skattepengar man själv har tagit i från de mutade, det är frihet det á la Nya-moderaterna.

    olof den andre

    SvaraRadera
  2. Jag tycker snarare det ser ut som att han flyttar över kritiken till den "högra" planhalvan

    SvaraRadera
  3. En fråga då... är friheten verkligen enkel? Räcker det med enkla principer för att avgöra när någon inkräktar på någon annans frihet?

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.