2008-05-19

Deprimerande!

Den utmärkta nyhetsbloggen Europa-Nytt går i graven. Vilket är tråkigt på så många sätt.

Dels för att det var en av de få rimliga svenska informationskanalerna för nyheter och analys om EU.

Dels för att folk inte är beredda att betala ett öre för kvalitet på internet. Inte ens när det gäller information som de normalt inte kan få tag i på annat sätt. (Europa-Nytt hade mest företag, media, myndigheter och organisationer som läsare – men inte ens de är alltså villiga att betala ett par spänn.)

Dels för att det är ytterligare ett tecken på att svenska folket skiter i det där med EU – och låter unionen hitta på nya galenskaper utan att lägga sig i. (Gnälla kan man ju ändå göra efteråt.)

Prosit!

Eftersom Europa-Nytts redaktör, Ylva Nilsson, inte kan utföra ett heltidsjobb gratis gjordes ett försök att göra om sidan till en betalsida. Men detta drog alltså allt för få prenumeranter.

Europa-Nytts hemsida»

Ylva Nilsson sågar den svenska EU-bevakningen på Politikerbloggen»

2 kommentarer:

  1. Verkligen trist. Jag har ganska nyligen upptäckt denna utmärkta informationskälla. Men hur bra den än är så hade jag nog aldrig betalat för tjänsten.

    SvaraRadera
  2. Jag vet inte om vi skiter i EU, men kalkylen på att bry sig ser ju inte så bra ut. Media granskar inte EU alls i Sverige så uppförsbacken om man faktiskt vill skapa en opinion mot de värsta galenskaperna får ju Laestadius lära att framstå som en promenad i parken i jämförelse. Och för det fall en opinion faktiskt finns så har ju EU ett utmärkt trackrecord på att skita fullständigt i den.

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.