2008-05-15

Ett förslag för papperskorgen

Det är ju tur att regeringen aldrig kommer att våga gå till val på en obligatorisk A-kassa.

Det utredningsförslag som har presenterats är inte bra. Folk förväntas betala 5.000 spänn per år – utan att kunna vara säkra på att omfattas av försäkringen, om de skulle behöva.

Och att tvinga folk att ta en försäkring... (Littorins jämförelse med trafikförsäkringen haltar. Där handlar det om att ge försäkringsskydd för medtrafikanter och för eventuell egen sjukhusvård.)

Den som vill kan redan i dag gå med i valfri A-kassa. Det finns till och med en för småföretagare.

Detta förslag bör (och kommer förmodligen att) gå i papperskorgen. Eller bli en hyllvärmare i arkivet. Det är politiskt omöjligt att lägga fram förslaget – i vart fall om man inte sänker skatterna med minst 5.000 kr först.

6 kommentarer:

 1. Är inte skatt en slags försäkring?

  SvaraRadera
 2. Nej skatt är ett slags stöld.

  SvaraRadera
 3. Vad gör man med de som lever av egen pension och aldrig per definition kan bli arbetslösa. Skall vi ochså betala för något vi aldrig kan komma att utnyttja? Eller blir det så att vi förutum eget sparande i pension, plötsligt blir arbetslösa och kan lyfta a-kassa. Tror knappast det, socialmoddarna är ute i "diket" som vanligt.
  Aldrig mer moderaterna, den saken är klar. Baby face Fredrik kan lika gärna sitta med i LO´s styrelse. Vad är egentligen skillnaden?

  SvaraRadera
 4. Nej skatt är ett slags stöld.

  Inte mer än vad anställning är.

  SvaraRadera
 5. Inte mer än vad anställning är.

  Vad pratar du nu om Micke? Att ta egendom mot ägarens vilja är stöld och det är precis vad staten gör. Möjligtvis ska rubriceringen var grov stöd alt. rån eftersom staten först hotar en innan de skickar Kronofogdens torpeder in i ens bostad.

  En anställnig däremot är ett samarbete mellan en arbetsgivare och arbetstagare som båda parter frivilligt väljer att ingå.

  Att likställa en anställning med stöld är ungefär som att likställa frivilligt sex med en våldtäkt.

  SvaraRadera
 6. Jag säger att anställning är ett slags stöld som svar på att herr anonym säger att skatt är ett slags stöld.
  Logiskt går det ihop om det första utsagan förutsätts vara korrekt.


  En anställnig däremot är ett samarbete mellan en arbetsgivare och arbetstagare som båda parter frivilligt väljer att ingå.

  Nej en anställning är en konsekvens av en kollektiv överenskommelse (eller diktat hur man nu ser det)om vilket system som ska råda för att man ska få arbeta ihop till sin gröt.
  Det du pratar är underordnat detta.

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.