2008-05-16

Reinfeldt rycker

Enligt en ny Sifoundersökning beställd av pr-byrån Westander ökar förtroendet för statsminister Fredrik Reinfeldt (m).

"49 procent av svenskarna känner störst förtroende för Fredrik Reinfeldt som statsminister, medan 33 procent känner störst förtroende för Mona Sahlin. 18 procent är tveksamma eller vet inte. Reinfeldts övertag har på tre månader ökat från 2 till 16 procentenheter."

"Sahlins tidigare överläge bland kvinnorna med 10 procentenheter har på tre månader ersatts av ett övertag för Reinfeldt med 8 procentenheter. 44 procent av kvinnorna har nu störst förtroende för Reinfeldt mot 36 för Sahlin. Bland männen har Reinfeldt ett övertag med 54 procent mot 29 för Sahlin."

Det verkar alltså gå lite knackigt för Mona Sahlin (s). Vilket inte är att undra på. Socialdemokraterna kan inte berätta vad de vill göra, hur och med vem. Deras "förnyelse" har gått i baklås. De inre motsättningarna är stora. Allt de tycks åstadkomma är gnäll och taffliga Youtube-filmer...

Det är snart halvtid i denna mandatperiod. Räkna kallt med att sossemaskineriet inte kommer att ha tålamod med en velande, ofukuserad och skotträdd partiledare speciellt länge.

5 kommentarer:

 1. Sossarna har (hittills iaf haft) för vana att välja sina kandidater för decennielånga uppdrag. De har aldrig utmanats eller avsats kort efter de har valts. Tvärtom, de har alltid själv fått välja tidpunkt för sin avgång (OK, Palme undantagen, men även han bekräftar ananrs den bilden)

  Givet Sahlins obefintliga omdöme och självinsikt tror jag inte att hon själv kommer att inse att hon utgör en belastning för partiet. Oavsett tidpunkt eller omständigheter.

  Att hon skulle avsättas, avgå eller ens ifrågasättas öppet innan valet 2010 håller jag för helt osannolikt.

  Vinner (s) regeringsmakten då, kommer hon att få en ny respit. Förlorar hon (+ v och mp) knappt tror jag heller inte att hon utmanas öppet eller direkt.

  Enbart en brakförslust à la Lundgren 2002 skulle kunna påskynda 'ömsning av utanpåverket' för 'partiet'. Och det skulle ske under stora inre konvulsioner.

  SvaraRadera
 2. Jaha och alliansen har återtagit det försprång dom hade gentemot oppositionen under tre veckor efter valet?

  SvaraRadera
 3. Micke/
  Tydligen.

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.