2008-06-27

EU och bloggarna: Hur sa?

I väntan på att Europaparlamentet skall bli klart med översättningen av kulturutskottets beslut om Marianne Mikkos initiativrapport (som bland annat handlar om att reglera bloggarna)...

Här är ett par små korn av idioti som jag hittat runtikring rapporten – åsikter och förslag i ärendet från de andra utskotten:

Ur justitieutskottets utlåtande...
"3. Europaparlamentet understryker behovet att begränsa vissa produktmärkens dominans på annonsmarknaden."

Ur industriutskottets ändringsförslag...
"4b. Europaparlamentet välkomnar flera webbloggar som ett sätt att öka mångfalden av e-innehåll. Parlamentet är dock bekymrat över att det finns en verklig risk för att bloggar kan användas för personliga syften och propaganda eller som medel för kommersiell marknadsföring."

Duh!

7 kommentarer:

  1. Vad är idiotiskt med justitieutskottets utlåtande, om annonsmarknaden?

    SvaraRadera
  2. "3. Europaparlamentet understryker behovet att begränsa vissa produktmärkens dominans på annonsmarknaden."

    Menar de Blondinbella(tm)?

    :)

    SvaraRadera
  3. Varför skall företag inte få annonsera då mycket de vill?

    SvaraRadera
  4. "Parlamentet är dock bekymrat över att det finns en verklig risk för att bloggar kan användas för personliga syften och propaganda."

    So what? Vad är den omedelbara risken? Kan man anta att ett förtydligande har nåt att göra med marknadens duperande inverkan på stackars lättledda människor och de kommersiella krafternas dåliga och farliga inflytande?

    De är ju riktigt undermåliga di där människorna i di där utskotten. De avslöjar ju att de inte begriper nånting om det dom är satta att arbeta med.


    /LD

    SvaraRadera
  5. "....Parlamentet är dock bekymrat över att det finns en verklig risk för att bloggar kan användas för personliga syften och propaganda eller som medel för kommersiell marknadsföring."
    Det var ju faktiskt ändå ganska intressant läsning: bloggar är ju en ganska nyvunnen möjlighet och frihet för enskilda att göra sina åsikter sedda och hörda inför en större publik, det verkar som om det blev lite mer demokrati än vad politikerna (vissa oplitiker i alla fall) önskat sig när vem som helst kan göra sina åsikter hörda i en blogg.

    SvaraRadera
  6. Varför skall företag inte få annonsera då mycket de vill?

    Jaha... Jag trodde att de menade problematiken med monopol hos de som säljer annonser. Typ Google - som redan gör allting som FRA vill göra.

    SvaraRadera
  7. Vi bloggare ser en stor risk att Europaparlamentet gör mer skada än nytta.

    PS. Tandborstar kan användas för personliga syften. Reglera!

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.