2008-08-31

Några länkar

Vid University of Washington har man kikat lite närmare på den övervakning som sker av fildelningsnätverk, P2P. Det har resulterat i att man konstaterar att även internetanvändare som aldrig fildelat riskerar att fastna i kontrollerna. Det visar sig även att de privacy-lösningar som finns för P2P inte här helt effektiva. Länk»

Bland andra Expressen toppade härom dagen med bilder på isbjörnar som påstods vara på väg att drunkna på grund av smältande polarisar. Den storyn har även körts i internationella media – och granskas kritiskt här.»

Och så visar det sig, föga förvånande, att miljöaktivister försöker stoppa förnyelsebar energi. Bland annat har de invändningar mot att elen från solkraftsanläggningar kräver ledningar för att nå civilisationen. Länk»

(Tipstack: Erik m.fl.)

10 kommentarer:

 1. Den refererade artikeln om "miljöaktivister mot förnyelsebar energi" är ganska oseriös.
  Miljömuppar är också individer med olika uppfattningar och för några kanske sladden från solcellerna var olämpligt placerad, kanske det var lokalt boende som ville slippa sladden och försökte med miljöargument, kanske var kabeldragningen lite fel för djurstråk och de ville flytta den lite - inget av detta framgår av artikeln.

  Den andra miljöartikeln om isbjörnar verkade åtminsone seriös, och Expressenreportage är inte alltid sanna.
  På jorden försvinner för närvarande c:a 100 djurarter dagligen! Många är insekter och obetydliga fåglar - som inte är gulliga nog för snyftreportage i Expressen. Isbjörnar är också hotade, t ex för att de behöver isen för att gå på för att fånga sälar. Men de 9 björnarna som refererades till kanske var en överdrift.

  Positivt är i varje fall att vi kommit förbi förnekelsen av kopplingen mellan människa - olja/kol - CO2 - växthuseffekten. Det finns hopp om dig också.

  (Jag hittade din blogg genom FRA-debatten så jag kanske inte är rätt målgrupp för denna postning?
  Jag gillade P2P-artikeln - så inte bara klagan alltså.)
  //Pelle

  SvaraRadera
 2. 25 arter om dagen är väl det lite mer officiella. Med i sammahanget bör nämnas att det uppstår ungefär lika många och den största utrotningen av djur står naturen själv för.

  SvaraRadera
 3. I Tyskland protesterade "miljövänner" mot ett bygge av en motorvägsstump på en mil eller två för att den skulle gå över en, enligt dem, skyddsvärd miljö. Ingen annan tyckte det förstås. Istället körde tusentals bilar, och framför allt tunga lastbilar, genom Lübeck centrum, en omväg på fyra mil genom ett otal byar med massor med kurvor och stopp, istället för att rulla några minuter på motorväg i jämn fart.

  Kan nämnas att på motorväg drar en lastbil 30 liter per 100 km och i stadstrafik upp till 80.

  I Sverige är, förutom direkt lönsamhet, den största bromsklossen för järnvägsutbyggnaden förfarandet i miljödomstolen att en helt orelaterad grupp kan överklaga vad som helst och få det prövat mot miljöbalken. Det är inte konstigt att Banverket tar utbyggnader med ro. Malmö-Göteborg behöver dubbelspår på hela sträckan men det snirklas fortfarande fram i 70 på vissa sträckor. En liten stump är snart klar men undras när den började planeras. Och hur många "miljövänner" har överklagat planerna?

  Faktum är att Föreningen vi hatar getter från Kalix skulle kunna få till stånd en prövning av getinnehavet på Hasses mini-zoo i Löberöd om föreningen bara är stor nog. Man kan ju ta upp luktproblemet och flugförekomsten som argument för ett förbud.

  Dags att ändra miljöbalken och ta bort dessa underliga kvarlevor från tiden då Miljöpartiet och VPK styrde landet.

  SvaraRadera
 4. @anonym 20:58: 50-150 arter har jag sett. Jag vill minnas att det är nettominskning, men återkommer när jag hittat någon seriös länk.

  @vänsterwiki: Det finns naturligtvis många nötter bland miljövänner och det finns sådana som försöker maskera egen vinning med miljöskäl (precis som i andra åsiktsgrupperingar).

  Jag har tidigare arbetat med utveckling på Volvo Lastvagnar och kan trösta dig med att åtminstone en Volvo, Renault, Mack eller Nissan drar c:a en tiondel av vad du anger - lite beroende på storlek av motorn resp fordonet.
  //Pelle

  SvaraRadera
 5. http://en.wikipedia.org/wiki/Holocene_extinction_event
  påstår att 140000 arter dör per år (140000/365=383 per dag). Samtidigt påstås det vara en "upper bound" estimering. Inte eller står det om det är netto. Men jag tycker även att 25 arter om dagen är för mycket.
  //Pelle

  SvaraRadera
 6. Wikiperdia anger nånstans mellan tjugo tusen och två miljoner utdöda arter. Rätt brett spann om man säger?

  De glömmer bort historiens största utrotningar under Snowball Earth, Rodinia plus lite annat.

  Wikipedia är bra på mycket och typ det mesta stämmer bra. Men när de har fel så är det käpprätt åt skogen fel.

  SvaraRadera
 7. @anonym 21:51: Hur ska du kunna köra en lastbil på 0,3 l/mil när det knappt går att köra moppe på så lite? Som några vet var jag i Bryssel för några dagar sedan, det som en del i en 3600 km lång tur i Europa. Med min Mercedes 2644 plus kärra lyckades jag köra på 28 l/100 km men 800 km av dessa var med lätt last eller tom och utan kärra. Så nej kära anonym, din Volvo tar inte en tiondel om den inte har en motor på 1 hk och maxfart på 0,1 km/h.

  Franska polisen stod som fågelholkar när jag rullade in mot triumfbågen med 19 meter lastbil mitt i eftermiddagsrusningen. De trodde väl jag kommit fel eller var galen men det hade jag inte. Dessutom är bilen dekorerad med ett eifeltorn så det kan väl anses som förmildrande!?

  SvaraRadera
 8. //Pelle:

  Hur många människor dör på jorden dagligen på grund av konsekvenserna av ekonomisk miljömuppspolitik?

  Vill bara ställa detta i relation till ditt och andras meningslösa dragande om hur många djur som dör dagligen på jorden för jag anar ju att ni ser ett alldeles speciellt orsakssamband till varför de dör, elelr hur?

  SvaraRadera
 9. Den refererade artikeln om "miljöaktivister mot förnyelsebar energi" är ganska oseriös.
  Miljömuppar är också individer med olika uppfattningar och för några kanske sladden från solcellerna var olämpligt placerad, kanske det var lokalt boende som ville slippa sladden och försökte med miljöargument, kanske var kabeldragningen lite fel för djurstråk och de ville flytta den lite - inget av detta framgår av artikeln.


  Nej. Artikeln beskriver en sedan länge etablerad trend i den s k miljörörelsen.

  Att de som beskriver sig som "miljövänner" hatar människor och mänsklig civilisation är liksom inget kontroversiellt påstående längre. Det är ett väldigt lätt observerbart faktum.

  Det är dessutom fullt följdriktigt. Beskriver man sig som miljövän först och främst, ja då håller man nödvändigtvis den s k miljön högre än människan.

  SvaraRadera
 10. För att hitta vansinniga "miljöhänsyn" som skapar elände behöver man inte ens bege sig till Lübeck.

  Titta på Stockholm, där avsaknaden av en ringled dagligen tvingar tusentals fordon att krypköra i timmar i nästintill stillastående köer rakt igenom City trots att de bara försöker ta sig från en förort till en annan, en resa som hade tagit fem minuter på en motorväg.

  Faktum är att miljöidioterna inte bara skadar tillväxten, utvecklingen och civilisationens framsteg. De skadar också miljön de säger sig värna.

  Fy fan för detta avskum.

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.