2008-08-05

Och nu: Biologisk övervakning av alla i EU!

"Europaparlamentet beklagar djupt att kommissionen, och mer specifikt dess generaldirektorat för forskning, inte har sett till att det finns tillräcklig finansiering för biologisk övervakning av människor under år 2008 för att införa en sammanhållen strategi för biologisk övervakning i EU, såsom kommissionen lovat medlemsstaterna och Europaparlamentet."

Detta textstycke kommer ur en initiativrapport som Europaparlamentet skall rösta om i spetember. Dokumentet kommer från EP:s utskott för miljö, folkhälsa och livsmedelssäkerhet (ENVI). Det motiveras så här...

"Biologisk övervakning av människor är ett viktigt verktyg för att bedöma i vilken grad EU:s befolkning är exponerad för effekter av föroreningar, och Europaparlamentet har vid ett flertal tillfällen upprepat det önskemål om att påskynda införandet av ett program för biologisk övervakning på EU-nivå som förs fram i punkt 3 i resolutionen av den 23 februari 2005 och i slutsatserna från rådets (miljö) möte den 20 december 2007."

Well. Allting går som bekant att motivera. Men "biologisk övervakning"..? Skall vi verkligen öppna den dörren?

Jag blir inte mindre misstänksam av att rapporten skrivits av den belgiska liberalen (!) Frédérique Ries. Minnesgoda läsare av denna blogg kommer säkert ihåg hennes förslag om att europeiska skolbarn skall utrustas med en väska fylld med gymnastikkläder, försedda med EU-loggan. Den eleganta, trådsmala, före detta tv-hallåan är rätt fixerad vid att hon tycker att vi européer är äckligt feta – och Fru Ries gör vad hon kan i Europaparlamentet för att ändra på den saken.

Jag får väldigt dåliga vibbar. Läs gärna dokumentet om du orkar. Det är fyllt med pekpinnar, paternalism, förmynderi, besserwisserfasoner och attityd.

8 kommentarer:

 1. Kan någon vänlig själ förklara för mig varför det inte snart är dags att kliva av den demografiska kartan och leva på fisk och frukt i någon liten stuga i någon subtropisk avkrok på andra sidan jorden?

  Civilisationen har blivit alldeles för obehaglig på senare år.

  SvaraRadera
 2. Du kommer upptäcka varför första gången du behöver tandläkarvård.

  SvaraRadera
 3. Civilisationen har blivit alldeles för obehaglig på senare år.

  Helt fel analys. Det är politikens och "demokratins" riktiga, ociviliserade ansikte som blivit synligt.

  SvaraRadera
 4. Var finner jag rapporten!?

  SvaraRadera
 5. Om någon tandläkare därute eventuellt också känner intresse för att att kliva av den demografiska kartan hade det varit intressant om vederbörande ville skriva en kommentar här.

  Men vad ska vi med tandläkarvård till?

  Vi är ju redan så kuvade och tandlösa att det kan kvitta vilket.

  SvaraRadera
 6. Tandvård ja! Hur har människan kunna överleva alla dessa tiotusentals år utan en korrekt tandvård??

  Är nog inget bra argument.

  Förresten - var är Statsministern?

  SvaraRadera
 7. EU-potentaterna har ju ett egenintresse att öka på sin egen makt och härlighet, och de svenska makthavarnas EU-entusiasm har nog sina motiv i form av hägrande karriärmöjligheter bortom demokratisk granskningoch kontroll.

  "Biologisk övervakning" är en minst sagt egendomlig fras.

  Kommentatorn hawkins alternativ lockar inte heller. Jag är inte pigg på att bli fattig, och ser fram mot att även framdeles leva med modern levnadsstandard utan att fråga ena eller andra besserwissern om lov.

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.