2008-09-25

Farbror Freud

"Vi har lärt oss att lyssna bättre."

Statsminister Fredrik Reinfeldt på eftermiddagens presskonferens.

7 kommentarer:

 1. Kan han ha inspirerats av denna blog???

  SvaraRadera
 2. Det är en sak jag inte fattar. det verkar som om man vill behålla lagen från 18 juni och komplettera den med dessa tillägg. Men om tilläggen inte tillåter samverkanspunkter samtidigt som lagen ju gör det, så strider ju lag och tillägg mot varandra. Så kan det väl inte få vara. (Och om det finns en sån motstridighet så måste väl lagen väga tyngre än tilläggen?)

  SvaraRadera
 3. Nu återstår det att se hur det färdiga förslaget kommer att se ut. Men några saker är värda att kommentera. Regeringen måste skademinimera. Man försöker nu därför dra tillbaka lagen utan att det märks.

  Hade man gjort en nyktrare bedömning i juni hade man sluppit mycket borgerlig blodsutgjutelse.

  HAX kommentar i bloggen om att detta borde innebära att regeringen erkänner att detta var en riktigt dålig lag är relevant.

  Och visst är det fulspel från statsministerns sida. Inte mot FRA-motståndarna utan mot de lojala anhängare som offrat sig för att förklara för oss okunniga varför detta var världens bästa lag. Hur kul är det att vara försvarsminister idag?

  SvaraRadera
 4. Karl Roves strategi #2 inleddes snabbt. Skrämmande att beskåda.

  SvaraRadera
 5. Sade inte Tolgfors att det nya förslaget "tar bort alla möjligheter till massavlyssning"? Lite Freudian slip över det nästan. För det var ju inte massavlyssning. Eller var det det? Hmm...

  SvaraRadera
 6. Och varför tar inte nan journalist och grillar Tolgfors? Han säger ju emot sig själv helt uppenbart. Skulle vara sa anormt skönt att se honom tappa byxorna. Men jag tvivlar pa att det finns nan svensk journalist som är mogen den uppgiften, även om det är öpppet mal. De har väl fullt upp med kungafamiljen.

  SvaraRadera
 7. Jag har en avlyssnande ledarstil.

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.