2008-10-15

Fp tystar Camilla Lindberg

Folkpartiet petar den FRA-kritiska riksdagsledamoten Camilla Lindberg ur justitieutskottet.

Hon flyttas nu till kulturutskottet – där det blir betydligt svårare för henne att bråka om FRA.

Uppseendeväckande, är ett ord. Många andra ord faller mig in. Men de lämpar sig inte för tryck.

Läs mer hos Mina Moderata Karameller, Lars-Eric Forsgren och Nyheter24.se.

20 kommentarer:

 1. Fy *** Och det jag tänker lämpar sig inte i text..

  Må gott och fortsatt lycka till.

  Tindra66

  SvaraRadera
 2. Nå - här kan alla se hur det går när man kompromissar med fan.

  Man vinner ingenting på det.

  SvaraRadera
 3. Bara en slutsats kan dras av detta. Att rösta på Fp är att rösta på korruption.

  SvaraRadera
 4. Förra dissidenten i Folkpartiet för femtio år sedan blev utfryst och avslutades sitt liv som KDS:are. Thure Königsson (pensionsfrågan).
  Hans-Göran Franck (S) var dissident för den socialdemokratiska partiapparaten, främst utanför parlamentet och som riksdagsman i parlamentet. Han var dock ofarlig för regeringen men samtidigt en fördel för partiet. Advokaten och Amnestyveteranen H-G F. flyttades upp av partledningen på valsedeln (S). Fotfolket kördes över, ville ha en "äkta" socialdemokrat på valbar plats.

  SvaraRadera
 5. Minsann, det sade inte deras pressmeddelande som kom härom dagen på temat riksdagsförändringar ett ljud om. Så praktiskt.

  SvaraRadera
 6. nu blir det en buggningsfantast och batong"liberal" som styr fps rättpolitik.
  Godnatt.

  http://lars-ericksblogg.blogspot.com/2008/10/camilla-och-johan-dubbelsparken.html

  SvaraRadera
 7. Men det är ju inte bättre att rösta på ngt annat parti heller.

  Vänsterblocket styrs ju av partipiska,
  o andra partier inom alliansen, de är ju helt tysta nu betr FRA.

  SvaraRadera
 8. Lars-Erick Forsgren

  Dags för ett frihetligt parti måhända? Med utbrytare från alla läger. Det gemensamma temat - mot övervakning och för frihet på internet, för enkel lagstiftning och mot onödig byråkrati och mot speciella privilegier för särintressen. Piratpartiet delar iofs många av de frihetliga idealen.

  SvaraRadera
 9. Ja, vad fan skall man rösta på nu? Piratpartiet är ju helt klart som ett alternativ. Kan man annars tänka sig att Junilistan skärper till sig inför valet?

  SvaraRadera
 10. Camilla lär åka ut från valbar plats 2010.

  Med tanke på att hon redan är körd kunde hon väl falla med flaggan i topp och rösta mot FRA-lagen igen.

  SvaraRadera
 11. Vi behöver personval i enmansvalkretsar och ett snöpt partiväsende.

  SvaraRadera
 12. Det kommer ni inte att få.

  Indragen finansiering är det enda språk det här folket begriper.

  No representation = No taxation.

  SvaraRadera
 13. aa. majoritetsval i enmansvalkretsar ska inte överskattas. visserligen får ledamöterna en friare roll. men samtidigt blir det svårare för den som inte är vit heterosexuell man i övre medelåldern att bli invald. så det är sådana som tenderar att bli invalda när det är majoritetsval i enmansvalkretsar.

  vi kan istället kika på finland. där har ledamöterna en betydligt friare roll. dels har man ju personvalstvång och dels brukar man i finland bilda breda regeringar. vilket ger ett visst utrymme för ledamöter även ur ett regeringsunderlag att "krångla" lite.

  samlingspartiet och centerpartiet har faktiskt egen majoritet i finland (101 mandat av 200). men ändå ingår gröna förbundet och svenska folkpartiet. vilket ger regeringen en betryggande majoritet (125 av 200). då behöver inte partipiskan vina särskilt hårt.

  SvaraRadera
 14. Det är först när kandidaten vet att det är folket, inte partiet, som avgör om han får sitta kvar som han representerar väljarna. Det förutsätter ett system med personval som majoritetsval i enmansvalkretsar, helst med två valomgångar, utgör. Det är dock inte tillräckligt. I England tyglar man valkretsarna via kampanjfinansiering och genom vissa andra regler.

  Den amerikanska senaten representerar i allmänhet väl. Det finska systemet representerar mycket illa. Det svenska representerar knappast alls.

  SvaraRadera
 15. Kanske dags att skicka lite blommor igen?

  SvaraRadera
 16. aa. likväl har folket i de fall då det är enmansvalkretsar en förmåga att rösta fram vita heteromän i övre medelåldern. inte heller det är särskilt representativt.

  SvaraRadera
 17. Vad sägs om personval på riksnivå utan valkretsar då?

  SvaraRadera
 18. johan:
  Kan inte en vit medelålders heterosexuell man representera en lesbisk immigrant? Kan inte du representeras av en pensionerad hemmafru förutsatt att ni delar åsikter, ideologi och värderingar?
  Din ytliga gruppidentifikationsiver känns jävligt inskränkt och reaktionär.

  SvaraRadera
 19. Haha,, för att genomföra de här föreslagna ändringarna i valsystemet så förutsätts ju att "vi" först ha majoritet i riksdagen för att genomföra dessa förändringar.

  Kört alltså.

  Vilket inte hindrar att vi måsta finna bättre lösningar för ett valsystem som framtvingar personligt ansvarstagande hos ledamöterna. Och som möjliggör personval förstås.


  Om Camillas partidistrikt står bakom henne så är hon mer än säker på återval. Tänk så många kryss...

  Däremot kanske inte så många hälsar på henne i riksdagen efter det...

  Men, tänk om dels fp minskar o precis klarar 4% nästa ggn. Men att alla FRA-kramare åker ut... och de som kommer in är FRA-motståndare.... Intressant tanke.

  Vilket i o f sig förutsätter att ett hyfsat antal FRA-motståndare kommer med på listorna, och har en valbudget att tala om.

  SvaraRadera
 20. monodemon. reaktionär brukar jag inte kallas ;)

  jag påpekar bara stillsamt att det inte vore så kul ifall riksdagen uteslutande bestod av medelålders vita heteromän, därmed inte sagt att jag inte skulle hålla med dem åtminstone någon av dem om det ena eller andra.

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.