2008-10-31

Karl Sigfrid (m) om telekompaketet

Även Karl Sigfrid (m) ställer nu en riksdagsfråga till infrastrukturminister Åsa Torstensson (c) om den svenska regeringens schabbel med hanteringen av EU:s telekompaket.

Nyligen har även Max Andersson (mp) lämnat in en liknande fråga.

Läs Karl Sigfrids fråga här.»

5 kommentarer:

  1. Det är väl positivt att vi har en och annan sund människa i riksdagen som bryr sig om viktiga frågor men jag är fortfarande sjukt skeptisk till konceptet att ställa en fråga. Lyssna på hur det låter. Det implicerar att du är okunnig och söker visdom hos den du ställer frågan till.

    Att ställa en fråga till en politiker är som att passa bollen till ett fotbollsproffs, han ÄR bättre på att dribbla än vad du är, det är hans jobb och han har övat så oändligt mycket mer. Varför man någonsin skulle vilja GE bort bollen till en i motståndarlaget är för mig helt obegripligt. Kan någon förklara för mig?

    Vi såg hur mycket resultat sådana här frågor ger till exempel när Beatris Ask fick frågan hur Kim Keyzer kunde få anställning hos en målsägare. Hon vräkte ur sig en radda enastående arroganta påståenden som kunde utläsas som "korruption är bra", vi blev bara tröttare, mer uppgivna och mer förbannade och ingen annan lyfte på ögonbrynen.

    SvaraRadera
  2. Vem är denne Kim Keyzer?

    SvaraRadera
  3. Det skulle stå Jim Keyzer. Det var polismannen som hade hand om fallet mot thepiratebay. Strax innan utredningen var färdig så sökte han ledigt från svenska polisen för att bli anställd hos Warner Brothers (ett av företaget som är med och stämmer piratebay). Jim Keyzer lade även ner (minst) ett fall där piratebay sökte upprättelse för felaktigheter som begåtts mot dom. Fall där dom helt solklart hade rätt. Kolla http://thepiratebay.org/blog/112

    SvaraRadera
  4. Aaa.. är det han. Tack för infon.

    SvaraRadera
  5. Anledningen till att man det är bra attställa en fråga är att den då blir dokumenterad. Sen får man bedriva verksamhet på annat sätt också förstås...

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.