2008-10-31

Man får fan andnöd!

Uppemot 80 procent av de svenska lagarna är resultatet av beslut i EU.

Svenska media skiter i EU.

Och i bloggposten nedan kan man läsa om hur regeringen jobbar med aktuella frågor i EU "Eftersom den svenska politiska beredningen inte var avklarad vid omröstningen kunde Sverige inte vid tillfället förorda tilläggen."

Nästa höst skall Sverige vara ordförandeland i EU och svenska ministrar leda arbetet.

Gah!

8 kommentarer:

 1. Jo tack.
  Snart kan man nog gå till val på att kvotera in förnuft i regering och riksdag, men det är väl bara jag som sitter och dagdrömmer.

  Största problemet med idioter är att de aldrig når sjukdomsinsikt.

  /Smen

  SvaraRadera
 2. "Eftersom den svenska politiska beredningen inte var avklarad vid omröstningen kunde Sverige inte vid tillfället förorda tilläggen."

  En mycket bra "svensk" bortförklaring att slippa stå till svars, varken för det ena eller andra.

  Ungefär samma beteende som under andra världskriget, med nassarna på en a sidan och de allierade på den andra sidan. Man valde sida först när man insåg vilka skulle vinna. Bra eller dåligt, ja sug på det!? :-/

  SvaraRadera
 3. Förra gången Sverige var ordförande under (s)-regeringen valde man att inte driva någon linje alls när jordbruksministrarna i Rådet träffades (för att ine stöta sig med Frankrike om jag minns rätt). På Rådsmötena i Sverige gjorde ministrarna studiebesök och åkte snöskoter och släde (om jag minns rätt).

  Det hela berodde tydligen på att Frankrike hade pratat omkull Persson om att den sköra franska stoltheten inte skulle tåla att Sverige drev på om en avreglering, för då skulle Frankrike låsa sig i att vägra reformera CAP överhuvudtaget. (Inte ens som bluff var det bra.)

  SvaraRadera
 4. "Eftersom den svenska politiska beredningen inte var avklarad vid omröstningen kunde Sverige inte vid tillfället förorda tilläggen."

  Det här låter underligt. Sverige har ett rykte om sig att vara mycket bra i förarbetet i ministerrådet, och ofta ha genomarbetade ståndpunkter i god tid.

  Kan det vara så att regeringen har fått kalla fötter av den uppmärksamhet frågan fått i bloggarna?

  SvaraRadera
 5. Hax, alternativet hade varit att Sverige aktivt hade tagit ställning och motarbetat de föreslagna tilläggen.

  Om bloggvärlden tycker att det alternativet vore bättre ska givetvis ta detta under övervägande nästa gång en liknande fråga dyker upp.

  SvaraRadera
 6. HAX, 80% av lagarna låter väldigt högt. Har du nån källa som du kan hänvisa till?

  Annars är det ju klart att man skulle vilja kvotera in åtminstonde 25% människor men ett IQ över rumstmperatur som kan röra runt i grytan ibland.

  /Big B. Wolf

  SvaraRadera
 7. Hax:
  Låter som en vettig iaktagelse. Därför bra att du bevakar EU mycket.
  Å andra sidan är det väl rätt vanligt att ca 90% av lagar bereds i skymundan på olika sätt och sedan glider igenom processen.
  Frågan är var man skall lägga in krutet? I EU-beredningen eller den svenska dito senare?
  Det positiva i det hela är väl kanske att man får två chanser att reagera.

  SvaraRadera
 8. "Uppemot 80 procent av de svenska lagarna är resultatet av beslut i EU."

  Vad grundar du den siffran på HAX?

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.