2008-10-01

Nu får sossarna ta och bestämma sig!

"Stärk exportstödet, 60 miljoner kronor riktade till småföretagens export, för att stärka svensk närvaro på viktiga marknader, och för tjänste- och miljöteknikexporten."

Detta är en av punkterna i en annars substanslös artikel om jobben, skriven av socialdemokraternas arbetsmarknads- och näringspolitiska talesmän, i dagens DI

Som Dick Erixon konstaterar så är själva beloppet, i sammanhanget, bara växelpengar för staten.

Själv hakar jag upp mig på det där med tjänsteexporten – och undrar om det inte vore enklare om socialdemokraterna (och deras partikamrater i EU) slutade motarbeta fri rörlighet för tjänster? Kommer du till exempel ihåg hur de ojade sig över tjänstedirektivet, innan det vattnades ur till meningslöshet av vänstern?

Sveriges ekonomi blir allt mer tjänstebaserad. Svenska tjänsteföretag har många bra och intressanta koncept, som skulle kunna slå ute i Europa. Men de bromsas och hindras – bara för att sossarna i de olika medlemsländerna ojar sig för vad som skulle kunna hända om man lät en massa utlänningar konkurrera på den egna marknaden. Tonläget känns igen från skräckpropagandan om den "sociala turismen" – som ju aldrig blev något problem. Alls.

1 kommentar:

  1. Det är väl iofs bra att när dagens sossar vill slänga skattepengar efter företag så är det tydligen ganska *litet* pengar.

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.