2008-10-28

Om finanskrisen



Massor av siffror, överlastade powerpoints och annat i detta inlägg om finanskrisen. Kan kanske roa finsmakarna. Klippet är 29 minuter långt. Jag kan inte säga att jag håller med om allt, men här finns en del intressanta åsikter...

(Tipstack: Alexander)

3 kommentarer:

  1. Det där med att staten efter en konkurs inte skulle övergå till fascism likt Tyskland under 30-talet, skulle jag nog inte räkna bort. Om alla finansiella system kollapsar, så behövs något nytt för att både sysselsätta människor samt ge dom visioner om framtiden. En fascistisk (eller kommunistisk) stat skulle nog vara mycket lämpat att kunna hålla uppe hoppet om en utopi längre fram. Många säger att det som hände under 30-talet, kommer aldrig att hända igen. Men hela historien genom tidenran visar ju att människor glömmer och allting ständigt upprepar sig.

    SvaraRadera
  2. Det blir alltid fel när folk med starkt ideologiskt färgade glasögon försöker analysera ekonomi.

    Det blir för konspiratoriskt.

    SvaraRadera
  3. Vet inte om man skall kalla det för konspiratoriskt att 90% det vi kunde se i futuristiska SciFi filmer från 20-talet fram till Star Wars, faktiskt har blivit besannat.

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.