2008-12-18

Jaha..?

På min tv ser det ut som om den spritdebatt som SVT Debatt avbokade mig från i eftermiddags – eftersom den inte skulle få plats på grund av kravallerna i Malmö – pågår för fullt.

Hmmm... Ja, ja – det blev ju bara en kvart sprit. Skål!

10 kommentarer:

  1. Vilken är din profil i alkoholdebatten; den har jag missat.

    Utifrån din blogg tycks du ta en hutt ibland; så jag antar att du inte är IOGT.are.

    Men har du några specifikt extrema åsikter om alkoholkonsumtion?

    SvaraRadera
  2. Det kanske är låter lite bisarrt men jag gissar att just det faktumet att herr Alexandersson inte är IOGT:are (och förmodligen inte heller tänker bli det) som kan tolkas som den specifikt extrema åsikten om alkoholkonsumtion.

    Vem skulle annars vara motpart?

    Det är ju inte precis så att landets största (och enda) detaljistkedja skulle försvara konsumtionen av produkterna de säljer när motparten reflexivt utbrister "Tänk på barnen!" på bästa sändningstid...

    SvaraRadera
  3. För frihet. Mot förmynderi. Hemma i Bryssel kan man, om man vill, köpa vin eller sprit dygnet runt. Det borde man kunna i Sverige också.

    Folk med missbruksproblem har ofta bakomliggande problem, som man kan hjälpa dem med. Men det finns ingen anledning att ge alla oss måttlighetsbrukare dåligt samvete för julsnapsen.

    SvaraRadera
  4. Detta är inte första gången SVTs Debatt agerar oetiskt och ljuger för de inbjudna gästerna. (Jag tänker på Pirate Bay och obduktionsbilderna.)

    HAX, (du eller någon annan) borde formellt klaga till SVTs ledning. Och kanske skriva en insändare till Journalisten.

    SvaraRadera
  5. Äh. Bättre att ha en poäng innestående.

    SvaraRadera
  6. Jag skulle gätna se dig i debatt, men även om du hade varit där kan jag inte se pa eländet, med Janne som hackar allt i smabitar och bara vill halla igang en adrenalinniva igenom programmet.

    Uppgivet skulle jag kunna säga att man kommer ingenstans, men är en naturlig känsla, eftersom om man sällan kommer långt i en kort stunds debatt. Hindrar mig normalt sett inte.

    Men just debattekniken/-ledningen... puh.

    SvaraRadera
  7. Detta är inte första gången SVTs Debatt agerar oetiskt och ljuger för de inbjudna gästerna. (Jag tänker på Pirate Bay och obduktionsbilderna

    Dom ljög inte omm Pirate bay.

    SvaraRadera
  8. Johanlll:

    Jo, det kan nog vara så att han vill skapa en hög adrenalinnivå; och jo, det blir väldigt sönderhackat.
    Vissa människor som säkert åkt både tåg och flyg och lokalbuss och spårvagn för att komma till studion kan i värsta fall få möjlighet att säga högst två meningar; det budskap de vill framföra har inte en chsns att bli komplett.
    För att få ut sitt budskap i den studion gäller det nog att vara medietränad; och uttrycka sig i rubrikform.

    Men samtidigt; trots populismen; så vågar han säga saker som anses väldigt politiskt inkorrekta.
    Som i debatten om Rosengård - där han med frenesi slå tillbaka när de skäggiga moskémännen ljuger och säger att politkerna aldrig besökt Rosengård.
    Herregud; vilken kvinna klarar för övrigt av av att kyssa en man med så långt skägg; vare sig det är en svensk eller muslim.
    Långt skägg är det mest osexiga som finns; med en omisskänlig doft av gamla matrester.

    SvaraRadera
  9. micke: Dom ljög för dom. Kolla deras blogg för detaljer, och kolla på debatt-podden.

    SvaraRadera
  10. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.