2009-01-02

Ett ambitiöst integritetsinitiativ

Bloggen Bent, som arrangerade omröstningen om årets politiska blogg, har sjösatt det mest ambitiösa projektet om integritetsfrågor hitintills.

Inför EU-valet tänker han och det liberala nätverket för integritet ge ut en tidning om övervakningsfrågorna – som skall spridas till två miljoner hushåll!

Läs mer här»

5 kommentarer:

 1. Så "ambitiöst" vet jag inte. Visst, det är ett stort projekt och vi behöver all hjälp vi kan få: grafiska formgivare, textförfattare, fotografer, osv.

  Men om 30000 personer satsar 100 kronor var, så är vi där. Eller, fast det är väl för mycket att begära, att 3000 personer satsar en tusing var.

  Jag låter alla reklampengar från tailsweep som jag har på min blogg gå till projektet t.ex. Det är inte så mycket, men det blir kanske några hundra i månaden.

  Men vi måste helt enkelt nå ut till den breda massan, de som sätter sig framför teven när de kommer hem från jobbet istället för att läsa bloggar.

  Och då uppfattar jag att en massdistribuerad tidning är det bästa medlet. Visst, kanske 1 miljon av de 2 miljonerna hamnar i papperskorgen. Men det betyder ju också att 1 miljon av de två miljonerna exemplaren faktiskt läses. Och ger intryck.

  Och grattis till vinsten, Hax! Välförtjänt.

  SvaraRadera
 2. Det är skojigt att göra paralleller bakåt i den svenska politiska historien. Tältprojektet, 1977, ett socialistiskt projekt som till och med sin succe gjorde slut på vänsterrörelsen. Ty det gick inte att överträffa Tältprojektet.
  100 000 människor såg föreställningen.

  http://sv.wikipedia.org/wiki/
  T%C3%A4ltprojektet

  SvaraRadera
 3. Texter, foto och desktoppande kan jag hjälpa till med.

  SvaraRadera
 4. Jag tackar givetvis ödmjukt och tar emot all hjälp jag kan få. Johan Brunzell har idag tackat ja till att bli grafisk formgivare för projektet.

  SvaraRadera
 5. Har du hittat ett integritetsprojekt för BloggenBent-priset?

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.