2009-01-14

Lästips

Dilsa Demirbag-Sten skriver läsvärt på Expressen Kultur om Gaza, Hamas, islamismen och den svenska vänstern. Länk»

22 kommentarer:

  1. Tråkigt att hon liksom Dick Erixon m.fl andra är tvungna att ljuga och ägna sig åt demagogi för att sälja sin version.

    Det finns ingen "vänster" som vill utplåna Israel i högre grad än det finns en "höger" som vill avrätta alla civila i Gaza.

    Dick Erixon borde inskränka sig till att posta bilder hangarfartyg.

    SvaraRadera
  2. Micke,
    Var i artikeln ljuger hon?

    Micke skriver
    "Det finns ingen "vänster" som vill utplåna Israel i högre grad än det finns en "höger" som vill avrätta alla civila i Gaza."

    "I högre grad"?
    Du erkänner alltså trots allt att det finns en "vänster" som vill utplåna Israel men att den inte vill detta i någon högre grad än en "höger" som vill avrätta alla civila i Gaza.

    Du borde kanske ha skrivit exempelvis: lika lite som det finns en höger som vill avrätta alla civila i Gaza finns det inte heller någon "vänster" som vill utplåna Israel.

    Problemet är dock att denna "vänster" inklusive Eliasson och Sahlin deltar i demonstrationståg med Hamas och Hizbollah samt där Israels flagga bränns.
    Varför deltar olika vänstergrupper i detta om de inte vill utplåna Israel?
    Och i hur "hög grad" vill då "högern" avrätta alla civila i Gaza?
    Var har du läst dessa krav från "Högern"?
    Inte ens självaste Israel vill detta. De skulle lätt ha kunna göra det men istället varnar de innan de angriper ett mål.
    K

    SvaraRadera
  3. Är det någon som vet vilken religiös tillhörighet Andreas Malm har?

    Är han icke-muslim (kafir för att använda ett arabiskt ord) skulle det vara intressant att få höra hans åsikter om Hamas' och det iranska prästerskapets syn på otrogna.

    SvaraRadera
  4. Jag tyckte det var onödigt skrivet. Den här konflikten blir inte bättre av att alla hackar på varandra hela tiden och känner sig förorättade av allt möjligt.

    SvaraRadera
  5. Micke,
    Var i artikeln ljuger hon?

    Bland annat här.
    Kvar fanns bland andra Mona Sahlin och Jan Eliasson. Man behöver inte kasta sig i armarna på världens vidrigaste terroristgrupper

    Ovanstående är en bokstavlig lögn eftersom varken Mona Sahlin eller Jan Elisasson har uttryck att dom sympatiserar med vare sig Hizbollas eller Hamas mål ...eller medel.

    Det spelar heller ingen roll om Jan Elisasson varit på muggen samtidigt som en Hizbollah sympatisör.

    Det gör inte Elisason till sympatisör med terror organisationer.

    SvaraRadera
  6. Ja du Micke...
    "Ovanstående är en bokstavlig lögn eftersom varken Mona Sahlin eller Jan Elisasson har uttryck att dom sympatiserar med vare sig Hizbollas eller Hamas mål ...eller medel."

    Om man väljer att gå med i ett demonstrationståg där Hamas och Hizbollah ingår så är det ju inte så konstigt att folk undrar.
    Det är ju inte riktigt samma sak som att råka dela toalett.
    K

    SvaraRadera
  7. Är det bara jag som tycker att hon kopplar kritiken mot Israels militära operationer till judehat och antisemitism litet väl mycket?

    Den som för tillfället dödar en massa civila blir helt enkelt kritiserad. Och det är så det ska vara. Det finns kanske förmildrande omständigheter men de är nästan aldrig förmildrande nog.

    SvaraRadera
  8. Skönt att se att någon i Sverige vågar kritisera de vidriga terroristerna i Hamas och Hizbollah. Vänstern och islamisterna gör gemensam front mot Mellanösterns enda demokrati och Mona Sahlin och Jan Eliasson tramsar med.

    SvaraRadera
  9. Om man upprepar samma lögn tusen gånger så blir den inte sannare för det.

    Däremot är risken stor att man får en inflammation på stämbanden som kan bli svår att häva och i värsta fall leder till att man blir stum.

    SvaraRadera
  10. Jag har inga problem med mina men det finns andra som har.

    Så här säger Gudmundson själv och bekräftar (se citat nedan)därmed för gott att hans egen, Demirbag Stens och Svansbos demagogikampanj bygger på en konstruerad lögn om ett medvetet ställningstagande från Socialdemokraternas FÖR Hamas och Hizbollah.

    Dom ljuger rakt av med andra ord och har inte ens förstånd att låta bli att själva bekräfta det.

    Lögnen behövs naturligtvis för att skymma det faktum att dom inte uttalat ett enda ord om angreppen på civila.

    Man hade kunnat vänta sig att dom skulle klara att göra det med tanke på att landets utrikesminister är kapabel att göra det...MEN....han stöder väl också Hizbollahs och Hamas i era ögon så varför inte ett hatdrev mot utrikesministern i den här frågan?

    Lite fritt associerande till Bildt,fascism, och islam?
    Det är ju er metod.

    Det skulle kunna pigga upp er ytterligare och motivera er kamp för att folkrätten inte ska gälla selektivt.

    Ni har ju ett fint trackrecord sedan ert stöd för och ert marginaliserande av tortyren i Abu Ghrahib som kanske kan bättras på ytterligare.

    Så här slår Gudmundson idag på sin blogg benen av sig själv:


    Det var då som en person klättrade upp på scenens vänstra sida och över det hela höjde sin konstruktion med tre olika flaggor - den palestinska, den svenska samt då det som uppges vara Hizbollahs flagga

    På scenen står Stjernkvist, av allt att döma utan att märka som pågår

    SvaraRadera
  11. Micke,

    Varför deltar man i en demonstration där det viftas med Hamas och Hizbollahflaggor?
    Antingen lämnar man demonstrationen och anordnar en egen sådan vid ett senare tillfälle eller så ser man redan från början till att inte Hamas och Hizbollah ingår bland dem man anordnar demonstrationen med.
    Då visar man tydligt att man INTE stöder Hamas och Hizbollah.
    K

    SvaraRadera
  12. Antingen lämnar man demonstrationen och anordnar en egen sådan vid ett senare tillfälle eller så ser man redan från början till att inte Hamas och Hizbollah ingår bland dem man anordnar demonstrationen med.



    Ja dom hade ju kunnat höra med justitieminitrern om det hade gått att ordna med husarrest för alla libaneser och palestiner..ja alla muslimer för att på så sätt garantera att ingen skulle ha tagit sig till Sergels torg med fel flagga eller en bilder som associerar till naziförbrytelser.

    På så sätt hade dom sluppit få samma nazisymboler kletade i ansiket av er.

    En annan lösning hade varit om man fängslat alla som kom till Sergels torg och uttryckte fel åsikt.

    Det kanske hade varit enklare med tanke på at det sannolikt fanns tusentals personer på platsen och att endast en en extremt liten del av dessa manifesterade sitt missnöje med nazisymboler.

    Sen vet vi ju alla att det är viktigt att svenska nazister till extrema kostander för polisbevkning ska garanteras sin yttrandefrihet.

    Den bör helst inte gälla för andra än etniska svenskar.

    Då har man löst problemet med fel ställningstaganden.

    Ni kanske kan åberopa det?

    SvaraRadera
  13. Usch vad hes du är Micke. Det är mer omöjligt än vanligt att höra vad du vill ha sagt.

    Ett gross halstabletter skulle nog vara på sin plats.

    SvaraRadera
  14. Nu vinkar jag till Dick Erixon och jag håller i en grön flagga.

    Syns jag?

    SvaraRadera
  15. "Den bör helst inte gälla för andra än etniska svenskar."

    Om inga argument fungerar: Spela raskortet!

    För min del får NSF, Hamas och Hizbollah demonstrera i Sverige. Yttrandefriheten gäller även Jordens värsta avskum.

    Men jag förväntar mig av politiker, från etablerade partier, att de INTE ska delta i sådana demonstrationer.

    Jag tror att årtionden av socialdemokratiska Första Maj-demonstrationer tillsammans med ytterhetspartier från vänsterkanten har avtrubbat de socialdemokratiska höjdarnas omdöme. De ser helt enkelt inte något fel i att demonstrera tillsammans med extremister.

    SvaraRadera
  16. Men jag förväntar mig av politiker, från etablerade partier, att de INTE ska delta i sådana demonstrationer.

    Problemet för dig blir då att dom inte delatagit i någon demonstration anordnad och organsiserad av någon politisk grupp såsom Hamas eler Hizbollah som dom annars tar avstånd från.

    Det är du som ljuger och påstår att dom gör det.

    Varför ljuger du?

    SvaraRadera
  17. Micke skriver
    "Problemet för dig blir då att dom inte delatagit i någon demonstration anordnad och organsiserad av någon politisk grupp såsom Hamas eler Hizbollah som dom annars tar avstånd från."

    Om de som organiserade demonstrationen tillät Hamas och Hizbollahflaggor så borde Eliasson och Sahlin inte ha deltagit.
    På det glada 70-talet var vissa delar av vänstern ganska hårda mot dem som försökte provocera. Man enades och bestämde parollerna iförväg och de som bröt mot dessa åkte ur tåget och fick bilda ett eget.
    "Det var ingenting särskilt med de", som Ferlin skaldade.
    K

    SvaraRadera
  18. Micke,

    Det citat som du menar gör att Gudmundsson slår benen av sig själv är ju ett citat från en artikel i Folkbladet. Gudmundsson kallar artkeln bisarr. Hur menar du att citatet stödde din sak?

    SvaraRadera
  19. Ja Micke! Varför L J U G E R du?

    SvaraRadera
  20. Det citat som du menar gör att Gudmundsson slår benen av sig själv är ju ett citat från en artikel i Folkbladet. Gudmundsson kallar artkeln bisarr. Hur menar du att citatet stödde din sak?

    Därför att det styrker att Stjernkvist inte vet att Hizbollahs flagga plockas upp på scenen bakom honom.

    SvaraRadera
  21. Micke, du vet väl om att artiklar i sig inte räknas som bevis i domstol?!

    En hybrid mellan artikel och krönika i en tydligt s-märkt tidning säger: På scenen står Stjernkvist, av allt att döma utan att märka som pågår.

    Micke: Jahapp, då var det klart då.

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.