2009-02-25

I dag antar riksdagen IPRED1

Vid 16-tiden i eftermiddag antar riksdagen IPRED1, den så kallade piratjägarlagen...

I dag ger riksdagen en viss part i civilrättsliga processer ett ojuste övertag över sin motpart.

I dag ger riksdagen klartecken till att civilrättsliga processer skall kunna påbörjas i hemlighet – utan att den ena parten till en början ens får reda på det eller ges möjlighet att försvara sig.

I dag ger riksdagen en bransch, ett särintresse, större möjlighet att ta till tvångsmedel än vad polisen har.

I dag ger riksdagen underhållningsindustrin klartecken att driva processer med skyhöga skadeståndskrav, på amerikansk nivå.

I dag ger våra politiker nöjesbranschen rätt att spärra människors bankkonton och andra tillgångar, utifrån enbart en misstanke om att fildelning kan ha förekommit.

I dag ges skivbolagen uttryckligen en rätt att genomföra privata husrannsakningar i svenska hem och på svenska arbetsplatser.

I dag stiftar riksdagen en lag som ger en viss bransch rätt och möjlighet att idka utpressning.

I dag ger riksdagen vissa företag rätt att använda samma sorts tvångsmedel som staten har till förfogande för att bekämpa till exempel terrorism – för att jaga folk som ägnar sig åt ett skitbrott som fildelning.

I dag stiftar riksdagen en lag som bygger på en metod som EG-domstolen uttryckligen har sagt att man inte behöver ta till – eftersom den innebär en allt för stor integritetskränkning.

I dag inskränks rättssäkerheten i vårt land.

I dag ger våra politiker ett visst särintresse speciella rättigheter, på andra medborgares bekostnad.

9 kommentarer:

 1. Your last, best and only line of defence!

  Piratpartiet

  SvaraRadera
 2. Men var förvissad om att man gör vad man kan för att dämpa allänhetens kännedom om FRA, IPRED, ACTA och annan nedrustning av demokratin med så mycket bröd och skådespel som möjligt. Från kungahusförlovningar samtidigt som den pågående rättegången mot The Pirate Bay till princessbröllop lagom till nästa riksdagsval.

  SvaraRadera
 3. Tycker faktiskt att det är rätt anmärklningsvärt att inget skrivs om detta förutom på bloggar. Känns ju som man skulle kunna skruva till detta rätt kul i kvällspressen med larmrubriker.

  SvaraRadera
 4. Om man lägger till hur pass kompetenta åklagarens experter i rättegången mot TPB verkar vara så kan man ju ifrågasätta att deras "bevis" ska ha någon trovärdighet öht.

  SvaraRadera
 5. Piratpartiet kan inte ändra ett skit!

  Last line of defense som du kallar det har redan passerats.

  Anledning är just den vi nu ser: Svenskar är inte politiskt intresserade. De är okunniga bönder som inte har en aning om vad som händer utanför Let's Dance eller prinsesseförlovningar.
  Ett fåtal engagerade bloggläsare tror på PP. Resten tror på Socialdemokraterna och MÅÅÅNA som ju vill så väl.

  Som vanligt är svensk inställning att:
  "nån borde ju göra något"! Sen är det tillbaka till chipspåsen och Let's Dance. Sorgligt är det...

  SvaraRadera
 6. Det skall bli intressant och tragiskt att läsa röstprotokollet. De i riksdagen jag känner och som röstar ja till detta kommer jag att sluta hälsa på. Det är ingen studentsittning att sitta i riksdagen utan det är på riktigt.

  SvaraRadera
 7. Har inte hängt med så mycket i IPRED1-debatten, men är Sverige först med en sådan lagstiftning eller finns det fler länder där detta existerar? Detta vore intressant inför kommande utlandsflytt då jag gärna inte vill stöda en odemokratisk regering.

  SvaraRadera
 8. Om Piratpartiet kommer in i EU så kommer det att skapa enorm turbulens och de etablerade partierna KOMMER att börja lyssna. Se bara på M:s flirt med främlingsfientliga åsikter som är avsedda att locka tillbaka väljare från SD.

  Jag ser två skäl till att PP kan lyckas i kommande EU-val.
  -Färre röstar. Varje aktiv röst på PP väger tyngre.
  -Eftersom EU-valet inte direkt påverkar skatter, A-kassa mm. behöver man inte vara lojal mot sitt block. "S & M" röstar ändå lika i EU-frågor.

  Vi som engagerar oss måste påverka nära och kära, för gemene man förstår inte frågan. /Henrik

  SvaraRadera
 9. Är du för eller emot IPRED?

  Nu kan du rösta!
  Skicka sms med texten m13ser14 NEJ om du är emot
  eller m13ser14 JA om du är för IPRED, till numret 72500

  Sen får du veta resultats sidan.

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.