2009-02-16

Något för alla politiker att lyssna till

Internationella Juristkommissionen säger att de hårda anti-terrorlagar som antagits de senaste åren omedelbart måste avskaffas eller mildras.

"Bakslaget för de mänskliga rättigheterna är större än vad man hade kunnat vänta sig och nu måste trenden vändas."

Länk»

2 kommentarer:

 1. Nu kommer jag att tänka på spelet Junta, där ett av händelsekorten är följande:

  "Students circulate petition. No effect."


  Alltså, det här har sagts sedan ungefär den 12:e september 2001. Det är ju för all del roligt att ett gäng till fått upp ögonen (så här åtta år senare...) men är den där organisationen speciell på något sätt, så att vi kan förvänta oss att någon bryr sig om vad den tycker?

  SvaraRadera
 2. Tja, i teorin är jag för avskaffande av allt vad övervakningslagar månne vara. I praktiken är det dock något snårigare.

  Övervakningslagarna finns ju där för att det finns ett behov! De har också lett till att ett antal terrordåd har kunnat upptäckas i förväg. Så visst; avskaffa gärna alla övervakningslagar, men först måste de reella hoten bort och tyvärr, tyvärr är det just dessa övervakningslagar som är det vassaste svärdet- åtminstone för tillfället.

  Att dessa legislationer kan komma att missbrukas och leder till ett ingrepp i den personliga integriteten (för när har inte politiker (läs staten) någonsin lyckats hålla sina fingrar från syltburken) är en annan fråga. Här anser jag det behövs en överstatlig kontrollinstans, en konstitutionsdomstol om man så vill.
  Problemet här är att jag har svårt att se någon svensk regering eller riksdag släppa ifrån sig den ytterst legislerande makten- och då är vi tillbaka på ruta ett.

  Damned if you do, damned if you don't. Liksom.

  Att sedan såsom artikelförfattaren skriver att det är bra om Gitmo stängs och de restrerande fångarna släpps fria är ju också en karamell med en sur och en salt sida.
  Helt klart är ju att en sådan institution inte borde existera. MEN det finns ju också en anledning till varför den finns!
  Här får man ju också ha i åtanke att de kvarvarande fångarna på Gitmo också är de som står under den gravaste misstanken om terrorbrott, och med facit i hand där så många som 40% av de redan frigivna fångarna har återfallit i terrorism eller terror agitation så finns det ju klara skäl till att frukta vad dessa herrar kommer att göra om de släpps på fri fot.

  Men visst! Återbörda dessa herrar till ursprungsländernas myndigheter. På något vis får jag för mig att det inte skulle bli tre mål mat om dagen och Playstation spelande då...
  Är de oskyldiga så skall de väl inte ha något att frukta.

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.