2009-02-24

UNT om ACTA

"Med tanke på hur infekterade debatterna om personlig integritet och upphovsrätt har varit, kan en fortsatt tystnad bara tolkas på ett sätt: regeringen har något att dölja."

Ledarsidan på Uppsala Nya Tidning kräver offentlighet om ACTA-förhandlingarna.»

3 kommentarer:

 1. Med tanke på att ACTA hålls så hemligt, så kan man vara beredd på att den kommer vara rätt hemsk. IPRED, FRA och Datalagringslagen tillsammans kommer framstå som småpotatis.

  Sökte runt lite om ACTA, ACTA vakter som får rätt att söka igenom allt digitalt man bär med sig (dessutom beslagta och förstöra exempelvis ens iPod).

  Dessutom går ju rykten om att de även ska innehålla begränsningar till anomymitet på nätet. Så man kan väl räkna ut med röven att det innebär kryptering kommer bli olagligt?

  Sen även att internetleverantörer ska få till uppgift att övervaka människors surfande och ha närmare sammarbete med regeringar tyckte jag mig läsa.

  Man får väl se när denna skit lag kommer hur sant allt detta är. Jag blir så förbannad på att man ALDRIG talar om integriteten. Vart en enorm debatt både om FRA och IPRED. Där satt ju regeringen och prata om hur man skyddar integriteten och att ens identitet inte lämnas ut hux flux. Utan att en domstol avgör det. Hur tänker man försvara sig när ACTA kommer radera ut all form av skydd?

  Jag hoppas nu folk börjar inse att det som skapas är bara ren och skär övervakning, man använder sig bara av massa svepskäl hela tiden.

  SvaraRadera
 2. Det ser nästan ut som om de använt sig av en av dina formuleringar.

  SvaraRadera
 3. Tack 'Anonym' 24 februari, 2009 03:04 för din fina text!

  Själv åker man land och rike runt för att demonstrera mot alla dessa idiot-lagar som den nuvarande regeringen röstar igenom. Jag vet, det tjänar ingenting till för politiker lyssnar inte på folket i det här landet om det inte är valår vill säga. Jag är liberal och har själv röstat fram dem men jag har därmed inte gett dem mandat att slakta den personliga integriteten som de nu gör. Det var ingen fråga de gick till val på precis. Om de hade nämnt det innan så hade PP lätt fått min röst. Sossarna är ju också för så det finns ju få alternativ för oss som värnar den personliga integriteten.

  I och med IPRED1 och FRA så är det redan helt kört. Vad de lägger på det spelar ingen roll längre för demokratin är redan på Kina, Kuba, Nordkorea, USA eller Zimbabwe-nivå så man kan lika gärna skjuta skallen av sig.

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.