2009-03-26

Blåst klart?

Det verkar som om det blåst klart kring LO-ordföranden, Wanja Lundby-Wedin, för den här gången. Efter att hon nu gjort en halv pudel, har media börjat gå vidare till annat.

Lite lustigt är bara att den förra SN-ordföranden, Ebba Lindsö, envist sticker ut hakan till Wanjas försvar. För sent, i otakt med Lundby-Wedins utsagor och helt enkelt bara fel. Förmodligen handlar det mer om att en bitter Lindsö (hon fick ju i princip sparken som chef för arbetsgivarna) vill jäklas med Svenskt Näringsliv än om att stödja LO-ordföranden.

Och Lundby-Wedin blir kvar – vilket omöjliggör moraliska brösttoner om bonusar och annat från (s) i debatten...

15 kommentarer:

  1. För en icke-sosse så kanske det bästa är att hon sitter kvar och därmed gör det mer eller mindre komplicerat för Sahlin och gänget att lufta kakhålet avseende bonusar och andra ersättningar......

    Heja Wanja, du är jättefin! Gillar dig!

    SvaraRadera
  2. Urban Bäckström vill ju att omständigheterna för hur avtalet kom till ska utredas av polis så det har knappast blåst klart och det är knappast Lundby Wallin som får benen avsågade när det är klart.

    SvaraRadera
  3. Om ni byter Rand mot Thoreau så ska jag säga vi.

    SvaraRadera
  4. Micke, på vilket sätt kopplar du Rand till länkarna i din kommentar 26 mars, 2009 09:17?

    /RD

    SvaraRadera
  5. Naturligtvis har Micke, vår vänsterhjälte, rätt i att det inte endast är en sossefråga.

    Svenskt näringsliv har i decennier befolkats av en ryggkliarklubb som hjälpt varandra till ersättningar som har varit både hiskeliga och i många fall helt orättfärdiga.

    Den VD som sitter i jollen när den lyfts upp av ett tidvatten i form av räntesänkningar, råvaruprisförändringar eller andra exogena företeelser är inget snille.

    Nästan alla kända bonussystem för företagsledningar är mer eller mindre olämpligt konstruerade och så länge som det inte är tillräckligt lätt att skapa system som är genomskinliga och belönar rätt saker så kan man fördel avstå från sådana.

    I avvaktan på detta får vi bara hoppas att Kusinerna belönar rätt saker i sina system med personliga målsättningar i banken och investmentbolaget.

    SvaraRadera
  6. Aah, tankar och text verkar inte alltid kompatibla...

    SvaraRadera
  7. det är kris hos LO. Nu har man använt medlemmarnas stålar för att ta in en PR-byrå UTAN kollektivavtal!!!!!

    Hur ska detta gå!!!!!

    http://www.resume.se//nyheter/2009/03/24/lo-overvager-att-ta-in-kri/

    SvaraRadera
  8. Det stora problemet är att nu "alla" (även borgerliga) hoppar på tåget att bara snacka direktörslöner och bonusar. Som om detta skulle ha någonsomhelst inverkan på den ekonimiska krisen.

    Istället för att diskutera vad för slags ekonomiska system vi bör ha på att skapa välstånd och arbete.

    Så visst kommer det slå tillbaks på liberal opnionsbidning nu när hela perspektivet är iställt på vänsterperspektivet och avundsjuka.

    SvaraRadera
  9. Så visst kommer det slå tillbaks på liberal opnionsbidning nu när hela perspektivet är iställt på vänsterperspektivet och avundsjuka


    Att få veta sanningen om varför aktieägarna ska betala en absurd pension till en anställd har knappast med vänsterperspektiv att göra.

    Om det dessutom som Bäckström funderar är så att ersättningen skapats på ett regel och eller lagvidrigt sätt så är det inte en höger-vänsterfråga.

    Slutligen så är inte avundsjuka en kärnegenskap i socialistiskt tänkande i högre grad än vad girighet är det i högertänkande och i den mån dessa egenskaper är närvarande så balanserar dom ut varann.

    SvaraRadera
  10. Inte färdigblåst:

    http://www.expressen.se/Nyheter/1.1511682/hon-stallde-inga-fragor

    SvaraRadera
  11. Micke iq60 du är rolig du

    SvaraRadera
  12. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  13. Om man som du själv hävdat på en och samma gång ägnar sig åt att demonstrera tillsammans med nazister i Salem och parallellt med det agerar för israels sak så ska man inte ha så mycket funderingar om andras iq.

    Jag tror att du bör fundera över det även om jag förstår att det är en utmaning för dig.

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.