2009-03-02

DN tramsar vidare

I dag, måndag, fortsätter DN att beskriva FRA-motståndet som Astro Turf. Nu på ledarplats. Länk»

14 kommentarer:

 1. Där skulle det vara intressant att se vem som "ligger bakom". Det är alltid rätt att fråga "where's the money?". I vårt fall, med FRA-motståndet är valutan vår framtida demokrati - i DN:s fall då?

  Roligast av allt är att språket låter som Expressens, "Dagens Nyheters granskning av FRA-motståndet avslöjar spelet"... kanske har de köpt över några lösnummersjournalister? :)

  SvaraRadera
 2. Frågan är om det någonsin funnits en riktig "folkrörelse", eller om inte allt egentligen är "astroturf"?

  Har någon kollat hur fackföreningsrörelsen skapades - egentligen? Var nykterhetsrörelsen verkligen så spontan och underifrån som hävdas?

  Bah! Gammelmedia hävdar revir - vad nytt under solen?

  SvaraRadera
 3. Om DN säger att det är så, så är det så.
  Vi vet ju alla att tidningar alltid har rätt, alltid redovisar sanningen, hela sanningen och intet annat än sanningen.

  SvaraRadera
 4. fyfan vilka idioter. de trampar på oss

  SvaraRadera
 5. DN´s artiklar kommer att ge FRAmotståndarna en total medvind.
  Se bara på den mängd inlägg det senaste dygnet.

  Olof Lagercrantz förvrängda åsikter svävar tydligen fortfarande i redaktionslokalerna. Kinapolitik är ledstjärnan, kontrollera internet.

  SvaraRadera
 6. Inom antropologin började man för snart hundra år sedan (Franz Boas?) inse att det inte går att studera en kultur med en annan kulturs verktyg. Tänk om gammelmedia hade varit lika insiktfulla...

  SvaraRadera
 7. Gammelmedia är hotad, vad gör då gammelmedia? Vad annars, försöker misskreditera hotet/konkurrensen. Jag är så trött på dem, på det faktum att enda chansen att få in ett pressmeddelande är att skriva det i artikelform (eller rättare sagt, att det blir en artikel efter man har kastat om två-tre stycken i pressmeddelandet).. jag är så trött på dem... lata förbannade gammelmedia.

  SvaraRadera
 8. Äsch, DN såg fel i kalendern bara: http://liberal2010.blogspot.com/2009/03/dn-skojar-till-det.html

  SvaraRadera
 9. SR Studio Ett ringde just. Och undrade om jag har lust att tala om hur jag har bloggat för pengar.

  Journalisten hade inte ens läst mina bloggposter i ämnet nedan.

  Suck!

  Envisas de med att vilja ha mig med skall jag berätta hur Opus Dei, nynazisterna och nekrofilerna styr Studio Ett genom att betala sin radio/tv-licens...

  SvaraRadera
 10. DN´s tramsande är irrelevant. Förtjänar ingen ytterliggare uppmärksamhet. Viktigast är att fokusera på sakfrågorna.

  SvaraRadera
 11. Hax:

  Lite skådespelar insats krävs, men vore det inte roligt att (i Robert Gustafssons anda) gå dit och bara driva hejdlöst med dem? Humor är ett underskattat vapen i sådana här sammanhang!

  Eller gå bara dit och var Henrik o svara på alla insinuanta frågor med en klyftig motfråga! Och påpeka hela tiden att de har ett tydligt bias med sina frågor. Du har ju fakta och munläder, bryt av deras bias på mitten och använd det som "öl-coaster". :)

  Då är nog intervjun över rätt snabbt...

  SvaraRadera
 12. Förstår inte vad DN håller på med. Jag tycker bloggande är bra mycket bättre än den vanliga media på flera sätt.

  Media representerar inte folkets åsikter, de förstår inte folket heller. Media är dessutom enklare att kontrollera än människors åsikter.

  Bloggare är just "vanliga" människor som uttrycker sina åsikter, där andra kan komma in och debattera bloggarns åsikter utan någon som helst censur. Hur kan detta vara något negativt?

  Men jag kan förstå att gammel media och staten inte gillar när vanliga människor kan påverka.

  SvaraRadera
 13. Eftersom du Hax arbetar som en igel; och är jäkligt duktig; varför inte ta steget fullt ut och starta en bloggportal; och få inkomst för att du gör ett bra jobb.
  Och därmed ge gammelmedierna en riktig match.

  Eftersom du säger att du är frihetlig - så tar jag för givet att även jag som sosse därmed skulle kunna bjudas in att skriva på din portal.

  Givetvis avlönad - i likhet med gammelmediernas anställda.

  SvaraRadera
 14. @Anonym 02 mars, 2009 11:28

  DN´s tramsande är tyvärr inte så irrelevant som du tror.

  Sveriges försvarsminister menar på fullt allvar att artikeln i DN ger en djupare genomgång av förra sommarens FRA-debatt.

  http://tolgfors.wordpress.com/2009/03/01/dn-om-fra-kampanjen/

  När en ansvarsfull minister uttalar sig så bestämt måste det ju ligga någonting i det han säger, han har ju trots allt tillgång till mycket mer information än vad resten av befolkningen har.

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.