2009-03-02

Tragikomiskt

"Carl Bildt beklagar att han inte kan förmedla sina intryck från sina möten och överläggningar i Beijing eftersom hans blogg inte förefaller att vara tillgänglig därifrån."

Från Carl Bildts blogg.

Sveriges utrikesminister är alltså i Kina, för att träffa de kinesiska ledarna. Samtidigt drabbas han av den kinesiska internetcensuren, som gör att han inte kan blogga om dessa möten.

(Tipstack: Erik)

8 kommentarer:

 1. Trots sitt flitiga bloggande känner Carl Bildt tydligen inte till hur man använder SSH - Socks Proxy.

  SvaraRadera
 2. Eller http://proxify.com/

  SvaraRadera
 3. japp, inget direkt personligt mot bildts blogg dock. alla wordpressbloggar är censurerade i kina

  SvaraRadera
 4. Vi är snart ikapp Kina vad beträffar internetcensur. Behöver man nämna FRA, IPRED, ACTA m.fl?

  SvaraRadera
 5. Samtliga regeringingsmedlemmar/höga tjänstemän har (har jag hört i alla fall) tillgång till en VPN som ger dem tillgång till intranätet. Denna kan säkert användas för utgång också. Eller de "glömde" att slå på detta för Calle, den som behöver det bäst? Om man som utrikesminister är utlämnad till diverse diktaturers censuriver är IT-supporten i hemlandet undermålig.

  SvaraRadera
 6. Jag hoppas verkligen att någon som kan logga in och kommentera hos honom påpekar i vilken riktning regleringarna går här hemma. Någon som gör det riktigt seriöst.

  Det kan också vara på sin plats att visa på vikten av anonymiseringtjänster och vikten av att kunna gå runt, för det är sådant som står på tur att förbjudas här hemma. I england är det numera lag på att uppge sin kryptonyckel när staten så begär. Vägrar man så blir man en brottsling genom vägrandet i sig även om man inte gjort något annat. Det handlar bara om månader så kommer det hit också och jag tror att det redan talas om det bakom lyckta dörrar än så länge.

  William T.

  SvaraRadera
 7. Hur öppnar man en avlyssningssäker tunnel så t.o.m FRA går bet? Det är väldans enkelt:

  Typ genom att skriva: ssh -D ***** -p ***** calle@ygg.ministry.se
  * förinställda och öppnade portar.

  Därefter ställer man in sin webbläsare att använda sig av proxyn och sen är det bara att surfa! Det finns även grafiska gränssnitt som förenklar det hela ännu mer.

  Men klart det, har man Reinfeldt till chef kan man inte visa hela det svenska folket hur enkelt det är att undgå avlyssnings- och kontrollivern vart man än befinner sig.

  Därför håller Calle en behövlig bloggpaus när han lika är i Kina för alla vet ju ändå hur illa ställt det är därborta.

  SvaraRadera
 8. Regeringens internets är svjv också censurerat. Så att tunnla dit kanske inte är så smart...

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.