2009-03-25

Jag kan ta några av Wanjas uppdrag...

LO-ordföranden Wanja Lundby-Wedin sitter tydligen i 24 olika styrelser. Inte undra på att hon inte hinner ha pejl på allt.

Jag kan ta några av hennes uppdrag. Jag lovar att vara sjukligt snål. ;-)

1 kommentar:

  1. Statement från LO:

    Det är djupt olyckligt det som skett men AMF har gett bra avkastning till sina sparare under de senaste femton åren. Samtidigt innebär ägandet att vi gett oss in i en värld som för oss är främmande. Den finansiella världen är många gånger vansinnig och där finns lönenivåer och ersättningar som är väldigt höga. Vår ambition som ägare har varit att vara återhållsamma, men där har vi inte lyckats hela vägen ut. För LOs del innebär inte detta att vi inte ska äga, LO slutsats är snarare att det ska vändas på varje sten i AMF för att på det sättet kunna ta största möjliga ansvar för pensionsspararnas pengar.

    Nu vidtas två åtgärder

    Det första berör de personer som flyttade sitt pensionskapital innan AMF beslutade om ett återtag. Du och andra medlemmar hade inte denna information och inte möjlighet att flytta era pengar. Frågan är om det var olagligt, men helt uppenbart så är det ett oetiskt agerande. Styrelsen har fattat beslut om att detta agerande ska granskas.

    Det andra gäller förre VDn Elmehagens pension. Han hade ett gammalt avtal som var förmånsbestämt och som blir väldigt dyrt, men det var den typen av avtal som slöts då han blev VD.

    Nu ska AMF gå till botten med det som skett i bolaget. AMFs styrelse har tillsatt en oberoende utredning som ska analysera transaktioner i bolaget. Tidigare har en internutredning tillsatts för att granska bolaget inifrån.

    Utifrån resultatet av dessa utredningar kommer AMFs styrelse och LO att gå vidare.

    Med vänlig hälsning
    LANDSORGANISATIONEN I SVERIGE

    //Sibbe

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.