2009-04-15

Åsa Torstenssons svek om internetavstängning


Enligt Europolitics (prenumerationstjänst) var Sverige, Storbritannien, Italien, Portugal och Finland (och med säkerhet även Frankrike) motståndare till amendment 138 när EU:s ministerråd behandlade det så kallade telekompaketet.

Amendment 138 är det som säger att om ett EU-land öppnar för avstängning av fildelare från internet – då får det inte ske med mindre än att fallet prövas i domstol.

I Europaparlamentet stöddes 138:an av samtliga närvarande svenska ledamöter och antogs med tydlig majoritet.

Utan 138:an får man den modell som den franska regeringen nu driver – där operatörerna förväntas stänga av misstänkta fildelare utan bevisprövning, utan rättslig prövning och utan möjlighet för den drabbade att överklaga.

Dels är det naturligtvis åt skogen i sak att Sverige inte backar upp 138:an.

Dels innebär det att infrastrukturminister Åsa Torstensson (c) är en lögnare.

Hon har hävdat att hon respekterar den officiella svenska linjen att fildelare inte skall stängas av från internet.

I ministerrådet har hon (och därmed även den svenska regeringen) varit med och drivit en rakt motsatt linje.

Detta är ännu ett exempel på svenskt fulspel i frågan. Läs mer om bakgrunden i min artikel i senaste Magasinet Neo (PDF).

Fler borde, i sansade ordalag, framföra till Åsa Torstensson att de inte uppskattar det hon sysslar med.

Min gissning är att hon nog faktiskt inte riktigt vet vad hon gör. Hon är helt i händerna på det byråkratiska brödraskap som sträcker sig från hennes eget departement till eurokratin i Bryssel.

Mer information och matnyttiga länkar hittar du hos Erik Josefsson.

(Åsa Torstensson är för övrigt den svenska minister som blir ansvarig för dessa frågor i hela EU, under det svenska ordförandeskapet nästa halvår. Det bådar illa.)

Uppdatering: Missa inte DN:s rätt pedagogiska artikel om denna fråga. Den innehåller för övrigt en del rätt hårresande citat.

53 kommentarer:

 1. I tidningen Metro finns en intressant anmärkning angående Åsa Torstensson.

  Åsa Torstensson har nu ljugit och kör ett dubbelspel, att detta skulle ske för att hon inte vet vad hon gör är orimligt Henrik.

  I artikeln i Metro så skriver man om farorna att politiker är med i slutna sällskap.

  Läs artikeln i Metro, längst ner under FOTNOT står det att Åsa Torstensson vägrar att svara på om hon är med i ett slutet sällskap.
  Hon är bevisligen en lögnare och nu detta.

  Artikel Metro:

  Var fjärde minister medlem i elitsällskap

  http://www.metro.se/se/article/2007/01/02/15/0003-23/index.xml


  TRY, JUST TRY TO OPEN YOUR MIND

  SvaraRadera
 2. Dvs att föregångsmannen Alexander Bard var tidigt ute med sin Elitlista?

  En sak som jag funderar över i tider som dessa, är om politisk makt bygger på ett infernaliskt ljugande och dimridåer kring sitt eventuella innehav av kunskaper?

  Därav den direkta kollisionskursen mellan politiker och ett fritt internet.

  SvaraRadera
 3. Hej Hax,

  bifogar en manuell trackback.

  mvh
  Henrik

  SvaraRadera
 4. Henrik: Att svenska lagar kan kollidera med varandra är dessvärre inget ovanligt. Vilket ger svängutrymme för lögner och s.k "tolkningar". Dvs allt prat om att riskera har ingen större bärkraft.

  Bahnhofs Jon Karlung pekar på en sådan konkurrande lag i dagens SvD: "... Han hävdar att Ipred och den äldre lagen om elektronisk kommunikation från 2003 just nu fungerar som konkurrerande lagar, och att detta inte tidigare har uppmärksammats. I sjätte kapitlet, femte paragrafen står att "trafikuppgifter /.../ skall utplånas eller avidentifieras när de inte längre behövs för att överföra ett elektroniskt meddelande"."

  Vem hävdar motsatsen att den ena lagen inte bör gälla? Enkelt gissat.

  SvaraRadera
 5. Henrik:

  Jag kan inte hålla med om att tillägg 138 skulle vara i strid mot svensk grundlag.

  Tillägg 138 säger inget om att man måste stänga av internetanvändare, bara att man inte får göra det utan domstolsprövning.

  SvaraRadera
 6. Johan: Jag hävdar inte heller något sådant. Jag har lite bråttom nu, men jag har en tidigare bloggpost där resonemanget om 138.an är mer ingående:

  http://departementet.wordpress.com/2008/10/30/sveriges-linje-i-telekom-paketet-tillagg-138-166/

  SvaraRadera
 7. Henrik:

  Har naturligtvis läst din blogg.

  Där står "Tillägg 138 förefaller således strida mot svensk grundlag. Är det verkligen den rådande uppfattningen bland svenska bloggar att domstolar ska kunna inskränka våra grundläggande rättigheter utan lagstöd?"

  Och i dagens blogg skriver du

  "Henrik Alexandersson fokuserar på EU-parlamentets tillägg 138. Jag har redan en gång meddelat honom att detta tillägg riskerar stå i strid med Sveriges grundlag."

  Vad är det du menar skulle vara i strid med Sveriges grundlag?

  SvaraRadera
 8. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 9. Litet synd att det inte går att läsa hela Neo-artikeln på grund av att en bild skymmer texten.

  SvaraRadera
 10. Johan:

  Grundläggande friheter och rättigheter får endast inskränkas genom lag, och inte genom domstolsutslag, vilket 138:an föreskriver.

  SvaraRadera
 11. Per Sandström15 april, 2009 21:07

  @Tor
  Prova att markera texten och kopiera den till något annat program (texteditor, notepad, whatever). Den finns där, bakom bilden!

  SvaraRadera
 12. Så du menar Henrik i kommentar: 15 april, 2009 15:48,(se manuell Trackback) att Hax nu förespråkar och försöker starta en rörelse emot Sveriges Grundlag.
  Snälla utveckla?

  Hax vad håller du på med? Försöker du lura folk att ge oss ännu mindre rättigheter genom att få folket att försöka försvaga vår grundlag?

  Vill få svar av både Henrik och Hax.

  Ledsen, men det här ärr rörigt, behövs förtydligande här.


  Wtf

  SvaraRadera
 13. Hax!

  Jag förstår inte heller varför du försöker släta över Åsa Torstenssons lögn, genom att säga att du tror hon inte vet vad hon gör.

  Självfallet vet Åsa Torstensson vad hon gör, även hon verkar ocksa va med i ett slutet sällskap, men hon vägrar svara på frågan. Dessa människor vet vad de gör, annars skulle de inte ha makt. Information är makt, därför vill politiker att folket inte ha någon längre.

  Wtf

  SvaraRadera
 14. HAX, skulle du kunna formulera, eller länka till, en slående beskrivning av hur EU:s parlament och ministerråd m.m. I PRAKTIKEN interagerar och utövar makt?

  EU-valet närmar sig och de flesta vet mycket lite om EU:s organisation. EU-parlamentet framstår för mig som mycket maktlöst, och inte alls, såsom många nog föreställer sig, politiskt totalt allsmäktig såsom Sveriges Riksdag är i Sverige.

  Nu när allmänintresset för EU kommer att stegras, så är det kanske dags att höja blicken och sammanfatta de viktigaste slutsatserna om hur EU fungerar praktiskt, och vad det är man egentligen kan påverka genom att rösta i EU-parlamentsvalet.

  Att Sverige röstar motsatt i parlament och ministerråd är ju minst sagt intressant.

  Du borde ha en sån slående introducerande information om EU:s funktionssätt som stående länk högt upp på din blogg, nu fram till valet.

  SvaraRadera
 15. Henrik:

  Jag förstår ändå inte! Det är väl den här texten vi pratar om?

  "that no restriction may be imposed on the fundamental rights and freedoms of end-users, without a prior ruling by the judicial authorities, notably in accordance with Article 11 of the Charter of Fundamental Rights of the European Union on freedom of expression and information, save when public security is threatened where the ruling may be subsequent."

  I artikel 8 i FN:s allmänna förklaring om de mänskliga rättigheterna sägs

  "Var och en har rätt till verksam hjälp från sitt lands nationella domstolar mot handlingar som kränker hans eller hennes grundläggande rättigheter enligt lag eller författning."

  Är det också grundlagsvidrigt? Om inte, vad är skillnaden mellan de mänskliga rättigheterna och tillägg 138?


  Har kommissionen fel när den säger att "this amendment is an important restatement of key legal principles inherent in the legal order of the European Union"

  Om nu tillägg 138 är grundlagsvidrigt men samtidigt en bekräftelse av huvudprinciper i EU:s rättsordning, hur kan då det svenska EU-medlemskapet ens vara lagligt?

  Att EU sätter som villkor att Sverige följer FN:s mänskliga rättigheter och låter en domstol pröva eventuella inskränkningar i enskildas grundläggande fri- och rättigheter kan knappast vara grundlagsvidrigt.

  SvaraRadera
 16. Henrik:

  Din tolkning är *att* domstolar skall kunna stänga av fildelare.

  Det är inte vad som står, har föreslagits och röstats om.

  Vad det gäller är att *om* ett land inför avstängning av fildelare (genom lag) då skall sådan inte kunna genomföras utan föregående rättslig prövning.

  Det är mycket enkelt.

  SvaraRadera
 17. Jag hoppas att regerings-politikern Henrik Hansson inser att han måste avgå/få sparken om han blir beslagen med att ha ljugit i denna fråga.

  SvaraRadera
 18. Nåja. Det är ju inte Henrik som röstar i ministerrådet. Det är Torstensson som gör det och hon borde ju för länge sedan ha konsulterat med justitieministern om en fråga om som rör grundlagen.

  SvaraRadera
 19. Tjäder:

  Tyvärr är justitiedepartmentet belägrat av lobbyister från upphovsrättsindustrin.

  Vilket inte är förvånande, om man betänker att IPRED-lagen kom från Asks bord.

  SvaraRadera
 20. Borde inte hennes agerande kunna ledas i bevis som landförräderi, typ. 10 år i fängelse?

  -Chelkov

  SvaraRadera
 21. Detta är ett lämpligt tillfälle att formulera frågor även till Beatrice Ask. Bodström (jo, minsann)önskar just nu sådana på sin blogg. Han avser sedan att ställa flera av dem i kammaren.

  SvaraRadera
 22. Det spelar ingen som helst roll om Torstensson ljuger medvetet eller bara talar osanning...
  Hon är minister! Det är hennes jobb att ta ansvar. Hon får betalt för att vara ansvarig.Nu har hon inte tagit sitt ansvar utan talat osanning och för en egen dagordning utan demokratisk förankring. Varenda elevrådsordförande känner till dessa fundamentala spelregler!

  Således måste hon gå.

  SvaraRadera
 23. Varför låter Alliansen Centerpartiet representera regeringen i frågor som rör informationsteknik? Ett gäng bönder. Obegripligt.

  SvaraRadera
 24. De håller på att släcka internet nu, Makthavarna. De är livrädda för demokrati och fri debatt.

  Man måste passa på nu, innan det monopolkapitalistiska Tyranniets natt och dimma sänker sig över oss alla.

  http://www.dn.se/kultur-noje/forhandlingar-i-bryssel-om-eus-telekompaket-1.844537

  Budskapet är klart. Sveriges folk skall förslavas, plundras och drivas ner i Tredje Världens misär.

  http;//winmir.blogspot.com/

  Politiker, dom är sig lika,
  idéerna mest bara hattiga.
  Pengar och knull till de rika,
  runk och moral till de fattiga.

  SVERIGE UT UR EU!

  wm1. Evil
  Sexuality is the fountain of Evil.

  I had a certain dangerous file on a computer frome some Dark Age, quite a job, well, not neccessery, because here it is: all of it.

  That's Unspirit.

  This is the Truth. Send your love to bbb, that agent turning of my internet connecting, thereby only manageing to piss resorceful petit moi me just real real really off.

  Menade du: posse, snuff, necros, Kuznetsov


  SökresultatJødiske gangstere torturerer og myrder nordiske barn foran kamera - [ Översätt den här sidan ]Organisasjonens overhode er Dmitri Kuznetsov , 31 år gammel (oktober 2000), .... tiltagende voldelighet Snipe, Poose, Private Collection, snuff, necros. ...
  www.solkorset.org/politikk/gangster/barnetortur.htm - 30k - Cachad - Liknande sidor
  La stampa, prima pagina sulla pedofilia - [ Översätt den här sidan ]Ai vertici dell'organizzazione, Dmtri Kuznetsov, un ex meccanico divenuto imprenditore nel mercato .... dai mercanti di bimbi: "snipe" e "poose" sono le immagini soft, "cp" (collezioni private), "snuff" e "necros pedo" le più violente. ...
  www.radicalparty.org/belgium/presse/la%20_stampa_pedofilia.htm - 31k - Cachad - Liknande sidor
  Ville du egentligen söka efter: posse, snuff, necros, Kuznetsov

  LA STAMPA - 28/9/2000 - 1ère page

  L'autocritica di Gad Lerner: "Non succederà mai più"

  Jødiske gangstere torturerer og myrder nordiske barn foran kamera

  Det brøt frem og oversvømmet italienerne i all sin gru 27. september 2000 . Med ett var pressen ikke lenger taus , men slo det stort opp , og til og med de statlige fjernsynsselskapene sendte reportasjer . Italiensk og russisk politi skal ha samarbeidet om å rulle opp saken og pågripe monstrene . Tre "russere" og åtte "italienere" ble arrestert for å ha produsert og distribuert filmer hvor nordiske barn i alderen 2 til 12 år blir voldtatt og utsatt for grusomheter som overstiger ethvert anstendig menneskes forestillingsevne . I noen av filmene blir de små charmtrollene - blonde engler av uskyld - mens de jamrer seg og trygler om nåde , likefrem pint ihjel .

  I dagene derpå sprer budet seg til aviser og nettstasjoner utenfor Italia , men her er helt fra starten av noe som ikke stemmer . Hvorfor er det så få nyhetskanaler som velger å underrette sine lesere eller lyttere eller seere om disse sataniske forbrytelser som foregår i stor målestokk , velorganisert og med en veldig profitt ? Det dreier seg om en torturfabrikk med de uskyldigste av de uskyldige som råmateriale . Fabrikkens operatører jager skrekk inn i de små - all naturlig godhets opphav - og sliter deres kjønnsorganer og vevre lemmer i stykker inntil døden befrir dem og porten til paradis åpner seg . Men filmenes voksne glisende aktører overlever og ut av fabrikken kommer det filmer som formidles til pengesterke djevler i en rekke land for at de skal kunne nyte synet av hvordan den nordiske rases edelhet og godhet blir radbrukket og knust .

  Ja , pengesterke må de være , for en eneste film kan koste så mye som 200 000 kr . Hvem har råd til det ? Ingen hvem som helst . Er det kretser høyt på strå innblandet og er det årsaken til at avisene skriver så knapt , tørt og lidenskapsløst - som var det en værmelding - og at mange fjernsynskanaler overhodet ikke dekker saken ? Man får også fornemmelsen av at det er noe selv de frimodigste skribenter fortier . Hvorfor dette hemmelighetskremmeri og denne tilbakeholdenhet ? I Italia finnes det en organisasjon ved navn Telefono Arcobaleno som drives av presten don Fortunato di Noto fra Siracusa på Sicilia . I fire år har han og hans medarbeidere tipset politiet over hele verden om sajter på Internett viet pedofili , og det var de som kom over sajten til banden i Russland . Han forteller at han blant dem som er gått i fellene de legger ut på nettet for pedofile har kommet over en høytstående politiker i Italia . Men han nekter å røpe dennes navn , unntatt til Italias president Carlo Azeglio Ciampi , som visstnok ikke har vist noen videre interesse for å få greie på det . Statsadvokaten i Torre Annunziata ved Napoli , som leder prosessen , Alfredo Ormanni , har på sin side uttalt at det finnes en pedofil lobby høyt på strå i maktens korridorer i italiensk politikk , og at forgreninger opp i makteliten har gjort efterforskerne redde for å trenge til bunns i saken . Så var det det besynderlige som skjedde i de statlige italienske fjersynsselskapene TG1 og TG3 : Under reportasjen om barnepornoen og arrestasjonene sendes utdrag fra noen redselsfulle filmer blant de mange som er beslaglagt eller utlagt på nettet . Straks derpå kommer den jødiske direktøren for TG1 , Gad Lerner , på direkten for å be om unnskyldning . Neste dag avskjediges noen journalister , og direktørene for TG1 og TG3 søker selv avskjed , men gjeninnsettes øyeblikkelig av sin overordnede . Hendelsen utløser ramaskrik blant politikere og i media og det tales om skandale og utilgivelige feil . Angivelig pga filmsnuttene fra pedovolden . Men bedrar skinnet ? Bråket omkring dette overdøver det som er saken , nemlig forekomsten av filmer av dette slag og slike ugjerninger mot barn .

  Bedrar skinnet ? Hva var det egentlig som foregikk mellom Lerner og journalistene den dagen ? Efter nøye gjennomgang av alle kilder som har vært meg tilgjengelige er jeg kommet til følgende : Lerner nedla sannsynligvis forbud mot visning av reportasjen fordi den var for avslørende : Filmsnuttene viser menn med påfallende khazar-jødiske trekk som forgriper seg på hvite barn . Alt for mange kunne legge merke til det og komme til å stille ubehagelige spørsmål omkring jødenes rolle i organiserte forbrytelser mot ikke-jødiske barn , og mer generelt i det internasjonale gangstervelde . Men de modige journalistene trosset Lerners befaling og kringkastet reportasjen allikevel . Så fikk de sparken . Media og politikerne som ytret seg i media anstrengte seg for å føre publikum på villspor : De lot som om de var opprørt over at barneporno ble sendt i TV i beste sendetid . Ingen antydet muligheten av uoverensstemmelse i TG1 , og ingen reiste spørsmålet om journalistenes motiver . Våkne observatører måtte vel stusse over at politikerne og lydige journalister forarget seg mer over at det italienske folk ble informert om volden mot barn enn over denne vold selv! Ingen abstrakte beskrivelser kan erstatte den harde virkelighet disse filmene avbilder. Garvede politifolk kom i sjokk-tilstand og overveiet å slutte efter å ha sett dem .

  Natten mellom 26. og 27. september 2000 ble angivelig 11 personer arrestert : 8 i Italia og 3 i Russland . Senere viste det seg at kunngjøringen fra Russland var falsk . Italiensk politi holder kortene tett mot brystet og har ikke villet røpe identiteten til de 8 , selv om de sitter inne med fellende bevis mot dem . Som begrunnelse oppgir de at de frykter reaksjoner mot deres familier . Det er en snodig begrunnelse som ingen ekte italiener eller nordmann noensinne har kunnet påberope seg . Sånt kan ikke annet enn styrke mistanken om at det er medlemmer av det selvutvalgte folk vi har å gjøre med . Hva er de siktet for ? Pedofili , javel , men mer spesifikt ? Ifølge CNN Italia "anskaffelse , mottak og spredning av pedopornografisk materiale" . Men avisen Il Giorno skriver at statsadvokat Ormanni anklager disse 8 pluss ytteligere 20 , hvoriblant de 3 "russere" , for "organisasjon for produksjon og spredning av barne-pornografisk materiale" . Det er altså klart at det i disse fall dreier seg om personer som utover å gi næring til sin perversjon har gjort forretning på barnepornoen og søkt å profitere på tortur og drap på hvite barn . Det er da nærliggende å tro at de 8 + 20 inngår i et internasjonalt kommersielt nettverk for satanisk utnyttelse av barn . Slikt har i århundreder vært jødenes gebet , liksom slavehandel i almenhet , og vi vet også at jøder har vært sterkt innblandet i andre beslektede saker , som dem i Belgia (stikkord : Marc Dutroux) og Nederland for noen år siden . Det er mye som tyder på at vi hittil bare har sett toppen av isfjellet . Tidligere iår ble en annen "russisk" barnepornoring , som skal ha hatt en "britisk" distributør , knekket av britisk politi . De samme efterforskerne , ledet av Paolo Fortuna og Giancarlo Novelli , holder på med å undersøke også andre Internett-sajter som don Fortunato har funnet frem til og anmeldt , og som skal være utstillingsvinduet til andre bander som opererer med sete i Russland . Politiet har frigitt noen sparsomme opplysninger om de 8 ; selvsagt ikke deres etnisitet , men følgende : En funksjonær på helsekontoret i Grosseto , en forretningsmann fra Milano , en offentlig ansatt i Milano , en foretager innen fotografering fra Salerno , en handelsmann fra Vallo della Lucania , en bygg-entrepenør fra Ancona , en universitetsstudent fra Venezia . Det blir bare 7 personer , men ingen av mine kilder gir opplysninger om den åttende . Er disse data simpelthen rotet bort underveis , eller kan det være fordi han er en av pampene i det italienske etablissement ? Hvorom allting er , av de 7 er samtlige 6 som er i arbeid enten forretningsmenn eller offentlig ansatte (byråkrater) . Yrker som italienere flest innehar , slik som ingeniør , sykepleierske , politibetjent , håndtverker , bonde osv. er ikke representert . Det skulle vært veldig interessant å få vite yrkene til de øvrige 17 i Italia som er siktet for samme forbrytelse . Forøvrig har flere av de 7 familie og barn .

  La oss nu ta for oss de tre "russerne" . Deres identitet er offentlig kjent . Organisasjonens overhode er Dmitri Kuznetsov , 31 år gammel (oktober 2000), en velkjent forretningsmann fra Murmansk . Merk at mange italienske media staver navnet på en klønete måte som "Kuzentofv" ; jeg har også sett "Kuzentsov" . "Kuznetsov" later til å være det riktige . Det ble først meldt at han sammen med sine to kompanjonger ble arrestert i Moskva samtidig med aksjonen mot de 8 i Italia , natten 26-27 september 2000 , men det stemmer ikke . Andre kilder vil ha det til at han ble arrestert i februar (2000 , i Moskva) for produksjon og utbredelse av pornografisk materiale . Men - og dette er et høyst merkverdig faktum - en kort tid senere ble han løslatt , og det vil ikke bli reist noen tiltale mot ham i Russland! Meget avslørende! Du må ikke tro at det er som fot i hose å slippe ut av sovjetiske fengsler! Mange av de overlevende fra Gulag-arkipelet sitter i fangeleir den dag i dag; noen har sittet der i 60 år. Piggtrådgjerdene og tsjeka-militsen med maskinpistoler er borte, men for å forlate leiren og slå seg ned et annet sted i Russland trenger man tillatelse, og søknader besvarer det overlevde Sovjet-byråkratiet ofte med et njet. Hvorledes skulle forresten de utarmede , nedbrutte fangene ha råd til å flytte noe sted ? De jødiske kommunistene som i sin tid sendte dem til fangeleirene har nu gjort "kapitalister" av seg, dvs. gangstere, og skrur prisene på alle varer kunstig høyt i været ved å utestenge billige lokale produkter fra markedet og ved å kreve "beskyttelsespenger" av alle hederlige russiske næringsdrivende. Men Kuznetsov, altså, denne gründer av en veritabel industri av vold mot barn , promenerte ut av fengslet uten å behøve å be om lov. Under hvilket påskudd fra myndighetenes side? Jeg har hørt to forskjellige historier. Den ene er at det russiske parlament har utstedt et amnesti, som gjelder korttidsfanger, for å skape litt mindre trengsel i russiske fengsler. CNN Italia bemerker spydig at Kuznetsov åpenbart var efterforsket for overtredelser man betrakter som mindre alvorlige. Ellers er det bare det russiske folk selv som blir oppbragt når rettferdigheten slik trampes i knas under en jernskodd hæl . De få media i Russland som ikke er på jødiske hænder raser i avmakt - så f.eks. avisen Sewodnja . Den andre historien er at distribusjon av pornografi ikke er straffbart i Russland, ikke engang den hvor man benytter seg av barn. Dette virker ikke troverdig, siden Kuznetsov ble dømt til 3 års fengsel, og satt inne noen måneder .

  Hva vet vi ellers om Kuznetsov ? Før han i 1998 skiftet beitemarker og slo seg opp som entrepenør i pedofili-markedet skal han ha livnært seg som bilmekaniker . Han har en villa utenfor Murmansk , på landet ved Odintsovo . Han har også en liten leilighet i slumstrøket Vykhino i Moskva , hvor mange av videoene skal være produsert . Markedsføringen foregår over Internett , og han er en selvlært computer-ekspert . Kuznetsov ble arrestert i 1999 for utbredelse av pornografisk materiale , og løslatt i mai 2000 under en generelt amnesti vedtatt av det russiske parlament . Han fikk en 3-årsdom , men satt inne i bare 9 måneder . Ironisk nok gjelder amnestiet kun mindre alvorlige forbrytelser , som altså en av de mest diabolske forbrytere man kan forestille seg nu har nydt godt av . Moskva-politiet hevder at de ikke var kjent med at Kuznetsov produserer filmer med tortur og drap på barn . Du kan tro på dette hvis du er typen til ikke å mistro noen . Men regimet i Russland er som man bør vite sterkt jøde-dominert , og er ikke blitt mindre så efter kommunismens fall ; jødene innehar alle høyere posisjoner i gangsterveldet (som er vanskelig å skille fra staten selv) ; og de sitter på alle pengesekkene . Politiet liksom andre stats-institusjoner er gjennomsyret av korrupsjon , ikke minst fordi lønningene med overlegg er så lave at tjenestemenn knapt kan overleve uten å ta i mot bestikkelser .

  En talsmann for Moskva-politiet påstår at de pågrep 3 personer i februar (2000) i en leilighet med "store mengder pornografisk videomateriale med barn" . Han er klar over at Ivanov , én av de tre , har deltatt i seksuelle handlinger med barna på filmene , så politiet har åpenbart sett mange av disse filmene . Og hva ble Ivanov dømt til 11 års fengsel for , om ikke seksuell mishandling av barn ? Igjen , hvis du er rede til å tro på hva som helst , kan du slå deg til tåls med at ingen av filmene blant "de store mengdene med video-materiale" inneholder slike grufulle scener som italiensk politi bevitnet i mange av filmene beslaglagt i Italia. Men denne Dmitri Ivanov, altså, syslet med pedo-industriens tekniske saker og opptrer selv i hundrevis av videoer med vold mot barn . Den siste av de tre "russerne" heter Andrea Minaev og er forhenværende sovjetisk militær. Han eier offisielt et selskap som distribuerer videoer : "Tim-O-Feev Video" , men i virkeligheten er han ansvarlig for å distribuere pedomaterialet som bestilles fra Kuznetsovs organisasjon via Internett og betales ved bank-overføringer. Han hadde også til oppgave å produsere videoer med barn i alderen 5-12 år .

  Hvor fant og finner tortur-fabrikken sitt råmateriale; hvor kommer barna fra? For det første må man være klar over at flokken av gatebarn i Russland er like stor som Norges befolkning (4 millioner). (Apropos, har du noensinne sett en reklameplakat eller -annonse i en avis eller på nettet hvor en organisasjon ber deg om å bli fadder for eller adoptere ett av disse barna, et nordisk barn ? Ikke jeg; det eksisterer visst en uskreven lov om at kun rasefremmede barn får adopteres og komme til Norge.) Det russiske helseministerium bringer oss den statistikk at 2 millioner barn mellom 1 måned og 17 år er foreldreløse. Mange spebarn forlates efter fødselen fordi svangerskapet var uønsket . Russiske kvinner tar mellom 7 og 11 aborter hver i sine fruktbare år . Dessuten blir mange barn foreldreløse ved at mor dør som følge av utrygge forløsninger og manglende omsorg under svangerskapet , og et økende antall ulykker og dødsfall i industrien og militæret . Hjemmene for foreldreløse er statsstøttede og har lidd fryktelig under den nylige økonomiske ustadighet og regjeringens nedskjæringer. Familiene er opptatt av å overleve og tenker ikke først og fremst på det enkelte barn. Den vesle statsomsorg for vergeløse barn som man hadde under kommunismen var det første som forsvant da den falt. Barna endte på gaten.

  Tenk på disse familienes og barnas skjebne når du hører om økonomiske reformer og røverbaroner i Russland, nesten alle jødiske, som er blitt milliardærer over natten på å overta folkets eiendom uten vederlag. Tenk også på hva Sovjet-jødene gjorde med det Russland som en gang var velberget og velordnet. I de to årene Kuznetsov-banden var virksom skal 100 gutter i alderen 9-15 år være blitt "rekruttert". Kiril Mazurin, polititalsmann : Barna ble plukket opp på jernbanestasjoner. De kom fra ressurssvake problemfamilier. Mange ble bortført fra barnehjem. Noen barn ble betalt $2,5 - $7 for å finne andre gutter villige til å la seg filme. Barn ble også kidnappet bak ryggen på foreldrene eller barnepiken i sirkus eller offentlige parker.

  Kuznetsov-banden opererte i hele pedofili-markedet, fra å selge nakenbilder av barn knipset på stranden eller i omkledningsrommet i et varemagasin til å selge filmer av skrekkscener hvor barn tortureres og drepes foran kamera. Kategoriene kalles efter tiltagende voldelighet Snipe, Poose, Private Collection, snuff, necros. Barna som var tatt til fange ble ført til leiligheten i bydelen Vykhino i Moskva eller til villaen utenfor Murmansk. Her ble de så utsatt for den mest utspekulerte og raffinerte grusomhet. Ofrene i filmene italiensk politi beslagla er mellom 2 og 12 år. De er alle av nordisk rase, typisk blonde og engleaktige, mens voldtektsmennene er svartsmuskete og har Khasar-jødiske trekk. Kategorien "snuff" innebærer at barna blir pint til randen av døden, mens de i "necros" blir drept av voldtektsmennene. En ung pike, av nordisk rase, 10 eller 11 år gammel, ses naken og hengt. En liten pike, 5 eller 6 år gammel, ses utstrakt på en seng med hændene for ansiktet og trekkene forvridd i smerte, mens en mann voldtar henne. En lamslått pike på et tre i skogen. Parring med dyr. Gruppe-voldtekter og gruppevold. Her finnes t.o.m. scener med obduksjoner av unge mennesker. Noen barn opptrer i mange filmer og må ha blitt mishandlet over lang tid, for man kan se at de har vokst legemlig; bare frykten lyser av ansiktene like sterkt. I én scene ser man en liten pike hvis kjønnsorganer og ansikt er blitt skåret opp med kniv. Efterforskere taler om et kvantesprang i grusomhet. Drapsmetodene varierer; noen spiddes på påle, andre seigpines efter kunstens alle regler til de besvimer og blir livløse. Man kan se at de jødiske torturistene og bødlene nyter sitt håndverk; innimellom gliser de mot kamera.

  Kundene, som er spredt over mange land, ba i noen tilfeller via E-post om garantier for at bildene er ekte og ikke fotomontage. Noen av dem ba uttrykkelig om filmer hvor barn myrdes. Napoli-avisen Il Mattino bragte følgende utdrag fra en e-post-veksling mellom en kunde og de jødiske produsentene: 'Promise me you're not ripping me off,' sier "italieneren". 'Relax, I can assure you this one really dies,' svarer Jøden. 'The last time I paid and I didn't get what I wanted.' 'What do you want?' 'To see them die.' Kuznetsov, som bare sonet 9 måneder for sine forbrytelser, befinner seg på frifot og har åpnet en ny sajt hvor han håner de italienske efterforskerne: Før het bedriften "Russian Flower 2", nu er den omdøpt til "Lucky Video", et ordspill over navnene til Paolo Fortuna og don Fortunato di Noto. På den nye sajten har han lagt ut gratis-bilder hvor også barn som antagelig er italienske opptrer. Blant 440 skrekkbilder viser 30 mishandlede nyfødte. Budskapet er klart: Pedofiliens Internasjonale viker ikke, men hevder seg med arrogansen til den som anser seg usårbar og hevet over alminnelig lov og rett. Det er en logisk videreføring av de jødiske kommissarenes, Tsjeka- og NKVD-soldatenes og partisanenes uhyrlige grusomhet. De politiske forhold er ændret, men Jødemakten består, om enn i ny skikkelse.

  Kuznetsov-banden virker ikke alene. Ingen Jøde gjør det; det er det som gir dem deres umåtelige styrke. De knytter seg sammen i vev som spenner over alle land hvor Jøder ferdes. De har en usynlig infrastruktur av tjenester og hjelpere som ikke enser landegrenser og som gjør alt så mye lettere for dem enn for oss gojer. Skulle det brygge opp til bråk har de alltid en Jøde, Frimurer eller Marxist i det rette statsembede til å avverge faren, og deres pressemakt er avskrekkende. Når det kniper råder de over pengebinger som er store nok til å bestikke de fleste. Finans er en av Jødenes sterkeste sider. 14 finans-selskaper efterforskes for å ha bistått kundene med lån til anskaffelse av bandens filmer og fotos. To av disse er italienske og dertil navngjetne, uten at noen av mine kilder vil røpe dem ved navns nevnelse. Det er forresten et annet utslag av Zions nettverk og allestedsnærværende makt: Den taushet som innhyller alle deres lyssky affærer. Vi får ikke vite hvem som står bak; navn og bilder utelates; ordet Jøde kommer aldri over noens lepper - det er tabu - til tross for at flere av hovedaktørene bevislig er jødiske. Man kan kalle dem russiske eller italienske eller hva som helst - bare ikke jødiske. Som Jøder skal de kun identifiseres når de opptrer i rollen som ofre. Det er meningen vi skal gå rundt med et bilde av Jøden som en from og rettskaffen mann som lider evig forfølgelse i et hatefullt vertssamfunn. Nevnte finans-selskaper må ha hatt fortrolige forbindelser til banden for de ga visst lån uten garanti og under parolen "no questions asked, none answered". De som ble innvilget lån er noen av hovedmennene blant dem som kjøpte inn filmer for store beløp i den hensikt å selge dem videre. Finans-selskapene skal være blitt foreslått for kundene av jødene i Russland. Bandens nye sajt får man adgang til gjennom en amerikansk server som bringer en videre til en russisk server. Den russiske er viet en "viktig institusjon i Moskva" og man når frem til Kuznetsovs sajt ved å klikke på en hypertekst-lenke i en annen sajt som ligger på serveren. Her har vi en mann som har begått forbrytelser som knapt kan bli værre, og ikke bare kan han spasere ut av fengslet efter bare 9 måneder, men til overmål gjenoppta sin infernalske virksomhet - med statsstøtte!

  Det russiske folk raser forgjeves. Og hva gjør vi her i vest? Tier det dønn ihjel. Vi bryr oss ikke. Det passer ikke inn i det sammensurium av løgn og forbannet dikt som tilbes som vår tids religion, hvis liturgi bugner av "gasskamre" og "Jødeutryddelser". De har tjent godt på dette, og kneblet mang en kritisk røst. Efter erupsjonen av avsløringer på tampen av år 2000 er det blitt stille som i graven i "våre" media. Skal man skrive om pedofili så får man finne seg en gammel gris i et fiskevær noe sted, som har befølt datteren til naboen. Det internasjonale pedofile nettverk har høye beskyttere og skal ikke plukkes på. Efterforskningslederen i Italia, Alfredo Ormanni, fikk føle etablissementets vrede da han fant ut for mye - og plapret også. Han sa at en pedofil lobby får støtte fra politisk hold. Efter en måneds efterforskning har politikerne ikke løftet en finger for å endre lovverket og gjøre det mer effektivt i kampen mot pedofili, klaget han videre. Ildsjelen don Fortunato Di Noto har trukket seg fra samarbeidet med de lokale politimyndighetene hvor han i kraft av sin erfaring var konsulent. Di Noto sier at navnet til en høytstående politiker har dukket opp i fellene som er lagt ut for de pedofile på Internett, og at efterforskerne nu er redde for å trenge til bunns i saken. Allerede 2 år før avsløringene ble han av sentrale politikere oppfordret til å begrense seg til prestegjerningen. Nu forteller han at han har virket som teknisk konsulent for en rekke statsadvokater, men hver gang er noen blitt satt til å blokkere efterforskningen. Både Ormanni og Di Noto anklager politikerne og spesielt innenriksminister Enzo Bianco og ministeren for sosiale spørsmål , Livia Turco , for sterkt å undervurdere problemets utbredelse i Italia .

  Hvor stort er problemet? 5000 italienere er offisielt anklaget for pedofil adferd av denne provins-prokuratoren. Av disse ble 1690 personer efterforsket og anklaget for anskaffelse, mottak og utbredelse av barnepornografisk stoff under de 19 månedene det tok å rulle opp saken. Underveis kom ytterligere omlag 3000 personer til, som gikk i politiets felle, en narresajt som kaltes "desomelskerbarn". 600 millioner dollar ble i dette tidsrom overført til Russer-jødenes konto. Agentene utførte omlag 600 husransakelser spredd over hele Italia. De 8 som først ble arrestert foretrakk de mest ekstreme sorter i jødenes katalog. Rundt 600 filmer er blitt beslaglagt , undersøkt , ompakket og levert av politi utkledd som postbud mens man filmet i skjul. Efterforskningen begynte i november 1998 på bakgrunn av et tips fra don Fortunato . 28 "italienere" var blitt arrestert og 831 satt under tiltale da våre kilder tørket ut. Di Noto har anmeldt 29000 hjemmesider på Internett for pedofilt innhold. Saken har forgreninger over store deler av verden. Produksjon og salg av barneporno - det er anklagen mot 660 personer i forskjellige europeiske og utomeuropeiske land . Ormanni , Torre Annunziata , har sendt ut 2 internasjonale anmodninger om å pågripe Kuznetsov . Fortuna og Novelli har sendt ut "ordinanze di rintraccio" for de 660 (fra Tyskland, Storbritannia, Sveits, Sverige, Holland, Frankrike, Belgia, Litauen, Estland, Russland, USA, Malaysia, Chile) . 1030 personer tok seg inn på pedosajten satt opp av politiet . I alt er 2860 (video-)filmer blitt beslaglagt ved den italienske grensen . De var alle kamuflert : Under den første halvtimen vises scener fra en barnefilm , i mange tilfeller "Det flyvende teppe" . Dette overensstemmer med et tema som opptrer på pedo-Jødenes internett-sajt www.geocities.com.memorville.ru . "Barn , du kan si oss ja eller nei . Pappa og mamma vil si nei , for de vil deg ikke vel . De vil ikke at du skal være fri , de vil ikke at du skal fly som Peter Pan . De vil bare ha deg til å studere . Vi derimot skal la deg få se vakre ting , vi skal få deg til å fly ." Russisk politi ransaket Kuznetsovs villa 14. mars 2000 og beslagla 3000 video-kassetter og den italienske kundelisten. Som allerede nevnt kostet de værste videoene med tortur og drap helt opp til omkring 2 hundre tusen kroner. Rundt 20 millioner filmer for pedofile er i omløp i verden. Hver dag blir mer enn tusen bilder av barn som voldtas lagt ut på Internett. Anslått årlig omsetning for denne globale forretning: 50 milliarder kroner.

  Det italienske statsadvokatembede rettet en anmodning til det russiske om å legge ned selskapene som var mottagere av pengesummene . Men svaret var nei , og motivet ? Oppgis å være arbeidsløsheten i det herjede Russland. Jøder som Kuznetsov, med finans-forbindelser, risikerer å bli arbeidsløse - herregud, de har jo bare tjent 600 millioner dollar så langt, hva skal de leve av, stakkarne? Og tenk på de mange russiske barn som får arbeid i bandens fabrikk! Det er bra for den nasjonale økonomi og Russlands gjenreisning. Men Ormanni synes å ha fått huggtennene trukket ut og det går visst likeens i Italia: Han tror de anklagede i Italia vil samarbeide med retten - og kan dermed unngå fengselsstraff. Hva!? Skal de ikke ha noen straff? Ikke i Italia heller? Han fortsetter: Det viktige for oss er å befri minst ett av barna som opptrer i filmene; lykkes vi i det så har vi nådd vårt mål. Jeg syns det står malt med kjempeskrift over hele ham at han er blitt pisket til hundaktig underdanighet av mæktige sirkler i det italienske etablissement. Don Fortunatos pedofili-telefon måtte stenge. Han fant ut for mye ved hjelp av sine gode hackere. Den politiske ledelse i Italia har erklært at pedofili ikke er noe alvorlig problem i landet og at det ikke finnes noe pedofilt nettverk og ingen pedo-servere der, så vi kan alle legge oss til å sove igjen. Men når vi ligger der i sengen og lar tankene vandre så dukker ordene fra avisen "Corriere della Sera" frem fra glemselen: "Vi kunne aldri ha forestilt oss at tusentalls velsituerte mennesker , midt i samfunnet , og rent av kultiverte , finner fornøyelse i å se barn tortureres og drepes ." Hva med våre egne velsituerte pedofile i det norske samfunn? Hvorfor står pedofili aldri på dagsordenen? Er det Omerta som gjelder her også?

  Jeg hører folk si at vold mot barn er like ille uansett hvem som begår den, Jøde eller ikke-Jøde, og at gjerningsmennene skal straffes og ondet bekjempes uten hensyn til rase og nasjonalitet. Men faktum er nu engang at det er jødiske menn som voldtar og myrder nordiske barn og ikke nordiske menn som bærer seg slik ad mot jødiske barn. Er det et faktum man ønsker å fortrenge? Vil man lukke øynene for at Pedofiliens Internasjonale, det verdensomspennende kommersielle nettverk for seksuell og sadistisk utnyttelse av barn, ikke hadde eksistert uten Jødene? Det er min overbevisning at skal man få has på dette onde, så må man erkjenne det som en del av Jøde-problemet. Man får ikke gjort noenting med pedo-Jødene før man gjør noe med Jødene i almenhet, for de henger sammen verden over som i en eneste kjempemessig organisme. Deres innflytelse gjennomsyrer også vårt norske samfunn. Det er som alltid med årsak og virkning - man blir ikke kvitt virkningen før man fjerner årsaken. Den sak jeg har gjennomgått her er et eksempel, og jeg kunne fortsatt med en rekke andre (opprullinger i Belgia, Nederland, Tyskland, USA, Brasil,...) . Selv om også ikke-Jøder er innblandet, så er det ingen tvil om at Jødene er den drivende kraft bak pedo-nettverket. Det er dem man støter på på ny og på ny når man graver seg ned i sakene. På den annen side blir ofrene tilsynelatende valgt ut for sin nordiske raserenhet. Heft deg ved det og spør din samvittighet om det finnes en dråpe rasesolidaritet igjen i din ånd. Litt varme å dele ut til nordiske barn i ditt hjerte? Du slo deg til ro med at Bolsjevik-jødene myrdet dine rasefrender; skal du godta samme behandling fra Demokrati-Jødenes side? Forøvrig er det Jødiske Gangstervelde, som mange ynder å kalle den "Russiske Mafia", virksomt på andre områder også, slik som sexslavehandel og narkolanging. Det er våre barn og unge som blir ofre for deres forbrytelser. Unner du dem en fremtid?

  Fotografier av Minaev, Lerner og Stiglitz

  waldemar@solkorset.org  Home

  Tg sotto accusa per le immagini proibite


  Ieri sera gli spettatori del Tg1 delle 20 hanno assistito ad una edizione choc del telegiornale più seguito della tv italiana. Proprio in apertura di Tg sono andate in onda ripetute immagini tratte dai siti Internet di pedofilia, immagini crude e violentissime, culminate in una sequenza che, sia pure in modo sfumato, mostrava il rapporto sessuale tra un adulto e un bambino, entrambi nudi. Qualche minuto più tardi, con una decisione senza precedenti, il direttore Gad Lerner ha bruscamente fatto cambiare la scaletta ed è intervenuto in diretta per scusarsi e per assumersi le responsabilità di quel che era accaduto: "Chiedo scusa per le immagini semplicemente inguardabili, ignobili e violente. Errori di questo tipo non si ripeteranno più. C'è stato un errore di omissione di controllo del quale mi assumo la responsabilità".
  La sorpresa, lo scandalo, le critiche violentissime che si sono abbattute nei minuti successivi sulla Rai e sul Tg1 sono stati accresciuti dal fatto che un'ora prima immagini analoghe erano state diffuse dal Tg3 delle 19, suscitando scalpore in Rai e qualche prima protesta pubblica.
  L'allarme si era diffuso in viale Mazzini, ma non è stato sufficiente ad impedire che il Tg1 rilanciasse un'ora più tardi immagini altrettanto violente di quelle trasmesse dal Tg3.
  Nel frattempo la concorrenza aveva preso le sue contromisure. Il direttore del Tg5 Enrico Mentana è apparso nell'edizione delle 20 e si è affrettato a spiegare in diretta: "Abbiamo omesso di mostrarvi anche la più casta delle immagini che riguardano l'inchiesta giudiziaria. Le immagini sono terribili e speriamo che tutti non ve le facciano vedere". E mentre cominciavano a fioccare le prime durissime critiche sui due Tg pubblici, il direttore della Rai Pierluigi Celli annunciava provvedimenti disciplinari nei confronti degli autori dei due servizi del Tg1, David Sassoli e Adriana Pannitteri. Celli ha chiesto al direttore del Tg1 Lerner e a quello del Tg3 Rizzo Nervo (che si è scusato nell'edizione delle 22,45: "Sono pronto ad accettare le sanzioni") una relazione sui due episodi. In realtà, come riferisce chi ha assistito alle riunioni di redazione che hanno preceduto la messa in onda del Tg1 delle 20, Lerner aveva raccomandato ai suoi redattori "prudenza" sull'inchiesta sulla pedofilia. L'allarme era cresciuto subito dopo la messa in onda del Tg3 delle 19. "Attenzione a quelle immagini, non le mettete in onda", si era raccomandato nuovamente Lerner. A caldo i redattori del Tg1 che erano in servizio non hanno capito se le raccomandazioni del direttore non sono arrivate a destinazione o se siano state ignorate. "A certe indicazioni del direttore occorre obbedire", avrebbe detto Lerner ieri sera nella prima riunione a caldo. Sta di fatto che alle 20 il Tg è partito con due servizi durante i quali sono passate immagini da film hard, con l'aggravante della presenza di bambini e bambine, una delle quali - nella sequenza forse più straziante - era ripresa mentre rideva, poco prima di subire violenza.
  Subito dopo la messa in onda dei servizi televisivi sul Tg1 si è abbattuta sulla Rai una grandinata di polemiche. Per circa un'ora sono intervenuti solo esponenti dell'opposizione e alle 21,41 un dispaccio Ansa ha diffuso il commento del diessino Vincenzo Vita, che in una dichiarazione dalla Grecia stigmatizzava, ma invitava "ad evitare strumentalizzazioni politiche".
  Assai più indignati i commenti della Casa delle libertà. Il presidente della Commissione di Vigilanza Rai, Mario Landolfi, di An, apprezzava "l'iniziativa del direttore generale Celli", ma chiedeva che la vicenda non si esaurisse nella "classica bolla di sapone", perché l'errore "è molto grave". Forza Italia esprimeva il suo sconcerto con Antonio Tajani ("spettacolo incredibile") e con Paolo Romani, ma senza che nessun esponente azzurro chiedesse provvedimenti esemplari. Ancor più severi i presidenti dei gruppi parlamentari Ccd. Ha detto Francesco D'Onofrio: "Le immagini erano disgustose e ho ascoltato le scuse di Lerner: mi sembra che non bastino, perché l'orrore ha superato ogni immaginazione". Per Marco Follini "le immagini sono agghiaccianti" ed è "inquietante che siano state mandate in onda davanti ad una platea amplissima, composta anche da bambini". In tarda serata arriva il commento del verde Mauro Paissan: "E' giusto protestare contro immagini scabrose, ma la reazione ad immagini eccessive non può mutarsi in richieste di censura o di rimozione del fenomeno".
  (28 settembre 2000)

  LA STAMPA - 28/9/2000

  Video choc con bambini violentati e uccisi, undici arresti
  Pedofilia, l'orrore viene
  dalla Russia
  di Mariella Cirillo
  NAPOLI. La rete si ramifica in Paesi lontani, corre sul filo asettico di Internet, si nutre di scambi che non richiedono contatti personali. Ma vera e reale è la sofferenza dei bambini, piccoli corpi di cui nulla si sa tranne l'uso spietato che ne fanno gli adulti, documentato da foto e filmati: violenze, stupri, financo la morte. È un'inchiesta che svela orrori e dà angoscia quella che la procura di Torre Annunziata ha concluso dopo due anni di indagini su un traffico di materiale pornografico infantile gestito tra la Russia e l'Italia da un'organizzazione di pedofili.
  Sono undici le ordinanze di custodia cautelare firmate dal gip Tommaso Miranda, su richiesta dei pm della cittadina vesuviana, Paolo Fortuna e Giancarlo Novelli, nove gli arresti eseguiti, 490 le informazioni di garanzia, 600 le perquisizioni. Complessivamente, nel giro di affari che in 19 mesi ha fruttato 1.200 miliardi di lire, sono coinvolti 1692 indagati. Destinatari dei provvedimenti che dispongono l'arresto sono tre cittadini russi, uno soltanto dei quali è in carcere, e otto italiani.
  Ai vertici dell'organizzazione, Dmtri Kuznetsov, un ex meccanico divenuto imprenditore nel mercato clandestino della pedofilia e titolare del sito web attraverso il quale venivano commercializzati i prodotti. Preso a Mosca nel febbraio di quest'anno, è poi tornato in libertà grazie a un'amnistia. Degli italiani arrestati, gli inquirenti non rivelano i nomi per evitare ritorsioni, ma si tratta di insospettabili cittadini, spesso con famiglie e figli. Nell'elenco compaiono un ventiduenne di Grosseto che lavora come volontario in un'Asl, un commerciante e un impiegato di Milano, un imprenditore fotografico di Salerno, un commerciante di Vallo della Lucania, nella provincia salernitana, un imprenditore edile di Ancona e uno studente universitario di Venezia.
  Ma gli investigatori hanno anche segnalato la posizione di diciotto minorenni di Torino, Milano, La Spezia, Firenze e Reggio Emilia, che secondo quanto scoperto dalla polizia delle telecomunicazioni hanno acquistato video. Gli avvisi di garanzia e perquisizioni hanno portato gli investigatori in tutta Italia dal Piemonte alla Calabria. I magistrati hanno graduato le responsabilità, prevedendo l'arresto per quanti hanno comprato le immagini più efferate, quelle in cui bambini tra i due e i dodici anni vengono ridotti in fin di vita o uccisi dagli stupratori. L'indagine ha preso il via nel novembre del '98 da una segnalazione del presidente di Telefono Arcobaleno, don Fortunato Di Noto, che ad Avola, in Sicilia, ha raccolto la denuncia di un collaboratore di Torre del Greco, nel Napoletano, sulla presenza di un sito Internet sospetto.
  Gli inquirenti sono risaliti all'organizzazione russa che avevano in Kuznetsov il suo vertice, l'uomo che ha messo su in un casolare alla periferia di Mosca un'industria della violenza sui bambini. Piccole vittime spesso rapite in orfanotrofi russi o mediorientali, usati come schiavi del sesso. Le cassette pornografiche venivano vendute via Internet in Russia e all'estero, soprattutto in Usa, Germania e Italia. "Indagini come questa - confessa il procuratore di Torre Annunziata, Alfredo Ormanni - gettano nel magistrato e nell'investigatore un senso di smarrimento e disperazione, tale da indurre persino a lasciare la professione, a chiudere gli occhi per non soffrire".
  (28 settembre 2000)

  LA STAMPA - 28/9/2000

  L'intervento di Gad Lerner


  Ecco il testo dell'intervento di Gad Lerner durante l'edizione delle 20 del Tg1 di ieri sera.


  "Nella parte iniziale di questo Telegiornale, abbiamo purtroppo trasmesso delle immagini sui videopedofili semplicemente ignobili, oltre che violente. Sentiamo il dovere di chiedervi scusa; c'è stato un errore di omissione di controllo, del quale naturalmente, come direttore del Tg1, mi assumo in pieno la responsabilità. Al tempo stesso, prima ancora di prendere i provvedimenti del caso, voglio garantire ai nostri telespettatori e ai bambini che guardano questo telegiornale insieme ai loro genitori, che errori di questo tipo non si ripeteranno più. Grazie".
  (28 settembre 2000)

  LA STAMPA - 28/9/2000

  Il commento de La Stampa

  La vita è oscena


  Gad Lerner ha fatto benissimo ieri sera a chiedere scusa ai telespettatori per le immagini di bambini vittime di atti di pedofilia trasmesse dal Tg1 alle venti, nell'ora di massimo ascolto. Se la discussione che s'è subito riaperta, sui diritti e i doveri dell'informazione, per una volta non diventerà oziosa, sarà anche grazie alla coraggiosa e pubblica assunzione di responsabilità del direttore del maggior telegiornale. Non è solo un problema di forza e invadenza del mezzo televisivo. La vicenda che oggi campeggia nei titoli più importanti dei giornali (compreso questo) è già il secondo caso, in un mese, di pedofilia (dopo il tragico assassinio della bimba Hagere), il terzo o il quarto di violenza ai minori (dopo Graziella, bruciata e uccisa ad Andria), l'ennesimo di una bestialità insopportabile che s'affaccia tutti i giorni dalla cronaca.
  Dolore e vergogna promanano dalla storia del ragazzo che s'è ucciso perché fermato con una prostituta a bordo della sua macchina. Un crampo allo stomaco prende alla vista delle facce di creta dei morti di Soverato. Abbiamo appena finito di dibattere sulle liste dei pedofili. Questo Paese in cui il pretore Salmeri, che perseguiva le ragazze in hot pants, e Cicciolina a un certo punto finirono insieme in un talk show, è lo stesso che si appassiona al vuoto interminabile, alla disperazione dei giovani reclusi del Grande Fratello.
  Le storie peggiori, i particolari irripetibili, noi li facciamo vedere e li descriviamo continuamente. Tutti i giorni, alla sera e alla mattina, abbiamo un appuntamento pubblico con il male. Il nostro sentimento è la ripugnanza mostrante: ci rincresce, ma abbiamo il dovere di raccontarvelo; ci dispiace, ma questa verità vi riguarda. Siamo convinti che al fondo, non l'informazione, ma la vita è oscena. Come se questo potesse bastare ad essere indifferenti.
  (28 settembre 2000)

  LA STAMPA - 28/6/2000

  In Italia sono 19, la più nota è Angela Celentano

  La lista nera dei piccoli scomparsi - di Marco Neirotti


  Missingkids.Com. Sono lettere gelide da battere sulla tastiera. E quel che viene fuori dal sito Internet non è la Spoon River degli scomparsi. Non può esserlo perché nulla c'è di poetico. Sono dati a cura della Criminalpol, compresa la fotografia al momento della sparizione e quella che il computer ha elaborato immaginando un presente. Missing Kids. Bambini scomparsi. Se si "clicca" su un arco di dodici mesi, risultano non ancora ritrovati 1658 nel mondo. E sono quelli dei quali è stato denunciato il vuoto assoluto, da qualcuno che li cercava. Non stanno in queste pagine telematiche quelli prelevati dai serbatoi della pedofilia, delle adozioni sporche, di un mai dimostrato traffico d'organi, portati via da orfanotrofi o favelas o marciapiedi. "It.Missingkids.Com" tranquillizza gli italiani, salvo poi interrogarli su un altro fronte.
  Li tranquillizza perché negli ultimi dodici mesi risultano ancora diciannove nomi. Spicca Angela Celentano, scomparsa al Monte Faito, mentre era in gita con la famiglia, nell'ottobre '96, quando stava per compiere tre anni. Scomparsa nel nulla. Su Internet la vedi come potrebbe - o dovrebbe - essere oggi. E spicca Pasquale Porfidia, svanito nel maggio '90 nel Casertano, quando aveva 9 anni. Diciannove nomi "missing". Ma pochi senza una pista di polizia. Accanto ad alcuni è scritto: "Rapito da un membro della famiglia" o "Rapito da persona non di famiglia". Volatilizzati senza orme sono dodici in dieci anni, fra i tre e i sedici anni. Dimostrano, ciascuno, un episodio tragico, ma insieme lasciano intendere che qui non è coltivato l'"allevamento" dei rapiti per business pedofilo.
  Un conto è il singolo maniaco o pazzo o assassino, un conto la rete. Tiziana Terribile dirige la sezione minorenni della Criminalpol al Viminale. E conferma: "Gli scomparsi tecnicamente tali, cioè dove non esiste neppure un motivo apparente si contano negli anni sulle dita di una mano. Tanto per intenderci, casi come quello di Angela Celentano. I più, invece, sono dissidi interni alla famiglia che si è spaccata. La pedofilia qui è un problema di individui, anche se a volte collegati, non di crimine organizzato".
  L'Italia non rapisce i bambini per usarli nei video. Però è grande acquirente di video dove i bambini dei paesi più poveri, dei serbatoi di merce umana, vengono utilizzati dalla molestia alla sevizia e alla morte. Sono i "mercanti di sguardi" a veleggiare per Internet e a ordinare cassette in tutto il mondo. Giuseppe Messa, il direttore dell'Ufficio Telecomunicazioni della Polizia, che ha operato in questa retata, sostiene: "Esistono le deviazioni, che sono una cosa. Ed esiste un mercato che si mette al servizio delle deviazioni, ed è altra cosa. Chi diffonde i video non è un pervertito, è uno che ha messo in piedi un business".
  Loro lo pedinano, questo mercante, non sotto i porticati o gli angoli piovosi, ma nei suoi viaggi telematici: "Non si tratta soltanto di spazi con password e pagamento per l'ingresso. C'è un passaparola che poi si ritrova nelle e-mail e questo è il lavoro più lungo". Ma chi è l'acquirente? "Sempre più giovane", dice Messa. E sempre più sospeso in una perversione della quale non conosce limiti e futuro. Tiziana Terribile: "Nei sequestri in Italia si trovano cassette di gente che ha filmato se stessa, non c'è mercato, c'è compiacimento, un'aggiunta a un abuso individuale. L'altro è un discorso di struttura criminale organizzata, dove chi compare nel video non è necessariamente un pedofilo, è uno che per denaro svolge un compito".
  Il che sta a dire che svolge il compito per conto dell'italiano che guarda la cassetta e si immagina al posto suo? Ne ha interrogati parecchi, di questi soggetti, Maria Grazia Corrado, dirigente della Buoncostume di Torino: "Se non avessero coscienza del fatto che ciò che vedono è reale, non fiction, non ne trarrebbero il piacere che ne traggono. Eppure creano una chiusura mentale". Un alibi: è successo altrove, io non c'ero. Ma nelle perquisizioni domiciliari non viene mai fuori una cassetta, vengono fuori scatoloni di documenti, tra feticismo e collezionismo. Non si setacciano bambini in Italia, ma ci si eccita con le vittime di altri paesi. Da lì all'azione il passo è ambiguo.
  (28 settembre 2000)

  LA STAMPA - 28/9/2000

  Ecco come la polizia ha individuato migliaia di clienti Smascherati da agenti travestiti da corrieri - di Fulvio Milone inviato a TORRE ANNUNZIATA


  Chi l'ha vista attraverso lo schermo di un computer dice che la morte via Internet ha le guance scavate di un uomo con un accenno di barba scura e le labbra stirate in un sorriso. Gli piace quello che sta facendo, svolge con passione ed efficienza il suo lavoro di carnefice, maneggia la preda con il gusto del gatto che gioca col topo. Solo che in questo caso la vittima è un bambino, uno dei tanti comprati per poche lire negli orfanotrofi-lager dell'Europa Orientale e usati come strumenti per fare sesso, e molte volte uccisi davanti a una telecamera dopo torture lunghe e raffinate.
  La morte via Internet veniva dalla Russia ed era messa in vendita in Italia sotto forma di videotape acquistati con una semplice e-mail. A consegnarli, però, erano i poliziotti che sapevano, spiavano da tempo i pedopornografi "in rete" e ad un certo punto di questa storia che nessuno vorrebbe raccontare sono arrivati a spacciarsi per corrieri, identificando così gli acquirenti. "Bambino, puoi dirci di sì e puoi dirci di no. Papà e mamma ti diranno di no perchè non ti vogliono bene, non vogliono che tu sia libero, che voli come Peter Pan. Ti vogliono soltanto fare studiare. Noi ti faremo vedere delle cose bellissime, ti faremo volare".
  Era scritto così nel sito messo in piedi dalla premiata macelleria di Dmitri Victor Kuzentofv, Valeri Ivanov e Valeri Minaev, il personaggio quest'ultimo dai contorni più sfumati, definito "collaboratore della polizia" dalle autorità russe. Se quel sito è finito al centro dell'attenzione di due sostituti della procura di Torre Annunziata, Paolo Fortuna e Giancarlo Novelli, lo dobbiamo a un collaboratore del telefono Arcobaleno di don Fortunato Di Noto, il prete che da Avola in Sicilia ha dichiarato guerra ai pedofili che viaggiano su Internet: un "collaboratore virtuale", come lo chiamano quelli dell'Associazione, un uomo sposato a padre di due bambini che vive a Torre del Greco ed è rimasto sconvolto dalle foto del catalogo messo in mostra dai russi.
  Gli esperti della polizia delle telecomunicazioni hanno fatto il resto. Hanno allestito un sito-civetta per manetenere i contatti con i clienti e i loro fornitori, e attraverso l'Interpol hanno identificato i tre organizzatori del traffico. Un lavoro durato mesi, paziente e complesso, e a volte reso difficile dalla mancanza di collaborazione. Un esempio? Per avere i numeri telefonici dei clienti via Internet di Kuzentofv e soci, la polizia ha chiesto aiuto a 22 server individuati come interfaccia con il sito russo, ma i gestori hanno risposto che i tabulati vengono distrutti dopo una decina di giorni.
  Per aggirare l'ostacolo, la procura di Torre Annunziata ha nominato i server strutture ausiliarie di polizia giudiziaria, obbligando così i tecnici a conservare la documentazione e trasmetterla agli inquirenti. Lo scenario che si è spalancato davanti ai due magistrati è spaventoso soprattutto per la sua dimensione. Sullo sfondo di questa brutta storia si intravede infatti una folla enorme di volti a cui la polizia è riuscita a dare nomi e cognomi. E' un popolo disseminato lungo tutta la penisola, composto da uomini ma anche da donne e ragazzi di quindici e sedici anni che hanno pagato in contanti attraverso una società di intermediazione nella speranza di non lasciare tracce dell'acquisto, ma che sono stati comunque identificati. Come? Grazie ad uno stratagemma messo a punto dopo una perquisizione nella villa di Kuzentofv a Murmansk, nella campagna di Odintsovo, durante la quale sono saltate fuori tremila cassette da museo dell'orrore e l'elenco di buona parte degli acquirenti italiani.
  Per diciannove mesi la spedizione dei video è stata seguita dalla polizia che ha intercettato 2.600 filmati alla frontiera italiana. Gli agenti hanno aperto i pacchi, hanno duplicato le immagini e infine lasciato che la merce proseguisse nel suo viaggio. I videotape sono stati portati a destinazione da poliziotti che si sono spacciati per corrieri. Hanno filmato la consegna, dando un volto ad ogni nome contenuto nella lista nera dei pedofili. Giovanni Arena, vicepresidente del telefono Arcobaleno e consulente in oltre ottanta inchieste giudiziarie sulla pornografia infantile, spiega che quasi tutte le strade della pedofilia portano a Mosca. I siti più "duri" sono russi, dice, e recita il catalogo esibito dai mercanti di bimbi: "snipe" e "poose" sono le immagini soft, "cp" (collezioni private), "snuff" e "necros pedo" le più violente.
  E aggiunge, Giovanni, che scoprire i pedofili non sarebbe un'impresa tanto difficile se solo l'Italia si mettesse al passo con le leggi degli altri paesi: "Siamo l'unica nazione occidentale che non obbliga i server a conservare i dati identificativi degli utenti - spiega -. Ed è ancora più grave il fatto che non abbiamo una banca dati delle immagini dei bambini vittime dei pedofili, nonostante la nostra adesione ad un accordo in questo senso con gli altri paesi europei". A Giovanni, mago dell'informatica e cacciatore di pedofili, non resta che masticare il sapore amaro di una rabbia impotente:"Passo ore al computer ma non riesco ad abituarmi a quelle foto. Ci sono bambini violentati per anni. A volte ne riconosco qualcuno, lo trovo cresciuto fisicamente, ma negli occhi ha lo stesso lampo di paura della prima foto".
  (28 settembre 2000)


  LA STAMPA - 28/9/2000


  Pedofilia, come si difendono gli altri Paesi

  Ecco uno schema per sommi capi di come i principali paesi occidentali combattono la piaga della pedofilia.
  GRAN BRETAGNA: Lunghe pene detentive, castrazione chimica (volontaria), corsi di recupero (obbligatori), e un registro nazionale dei molestatori di bambini, dove sono elencati coloro che subiscono una condanna per reati sessuali contro i minori. Il registro non è pubblico, l'accesso è riservato alla polizia che però può decidere se fornire le informazioni a datori di lavoro, organizzazioni o anche a pubblico.
  USA: dal 1996 è in vigore la 'Legge di Megan' che richiede ai condannati per reati di pedofilia di notificare alla polizia la loro presenza in una comunità, quando vi si trasferiscono. La polizia avverte scuole, asili e famiglie della presenza nella zona di un condannato per reati sessuali. Le liste dei pedofili condannati sono accessibili al pubblico, spesso anche via internet sui siti dei tribunali o della polizia locale.
  FRANCIA: Il nuovo codice, del 1994, punisce "la registrazione, a scopo di diffusione, dell'immagine di un minore quando essa presenta un carattere pornografico". I magistrati possono perseguire anche il cosiddetto 'turismo sessualè, punendo chi ha relazioni sessuali all'estero con un minore dietro pagamento. i vescovi hanno messo a punto un vademecum con istruzioni su come comportarsi di fronte a casi di molestie da parte di preti della propria diocesi.
  BELGIO: sotto shock per lo scandalo di Marc Dutroux nell'agosto 1996, il paese reagisce. Il premier Jean-Luc Dehaene promette nel 1997 una completa riforma del sistema giudiziario e di polizia, stanziando 250 miliardi di lire iniziali per avviare il piano di 'riforma delle poliziè con forme di collaborazione nelle inchieste tra polizia e gendarmeria (carabinieri). Il piano diventa realtà nel 1998. Ma il processo contro Dutroux continua a slittare.
  DANIMARCA: La castrazione chimica viene già attuata in casi "estremi". Le misure detentive vengono di solito accompagnate da un trattamento psicologico teso a "modifiche comportamentali". Se il condannato accetta la detenzione può essere commutata in un soggiorno in un istituto di rieducazione. La legge obbliga chiunque sia a conoscenza di abusi ai danni di minori, di informare i servizi sociali o la polizia.
  NORVEGIA: La legge attuale consente alla polizia di mettere in guardia gli abitanti di un quartiere quando un pedofilo già condannato vi si stabilisca. Respinte finore le richieste di pubblicare i nomi dei pedofili su Internet.
  SVEZIA: grande attenzione al problema. La polizia ha un gruppo speciale che dà la caccia ai pedofili anche attraverso internet, e analizza con cura il materiale sequestrato nelle case dei pedofili arrestati.
  (22 agosto 2000)


  LA STAMPA - 28/9/2000

  Nella Rete i maniaci imperversano, ma poi cascano - di Francesca Paci


  Sguazzano nell'anonimato della Rete ma la Rete ha deciso di stringere le maglie. La nuova offensiva contro i pedofili passa anche da Internet. Ieri il network degli "hacker" internazionali, oggi il vicecapo della polizia, Antonio Manganelli: si moltiplicano le voci di quelli che chiedono ai cybernauti di collaborare con gli investigatori segnalando siti o iniziative sul web. E loro, i pedofili Internet-muniti, reagiscono.
  Nelle ultime 48 ore Telefono Arcobaleno, una delle organizzazioni che si occupano di diritti dei minori, ha denunciato la nascita di una quarantina di nuovi spazi di discussione e informazione sulla porno-pedofilia. Roba di routine, ti spiegano amaramente i volontari.
  Ma stavolta c'è di più. Sull'homepage di Melaverde c'è un concorso fotografico sul tema del nudo infantile. Una provocazione. E l'organizzatore, mister Apple, lo lancia in un editoriale in cui prende le distanze dalla violenza omicida dei giorni scorsi. "La cronaca recente ha riportato in primo piano la pedofilia - scrive - non vi aspettate di trovare sulle nostre pagine qualche banale scusa che giustifichi le azioni di questi mostri: non si può giustificare la violenza fatta a queste due bambine". Anche perché, continua l'editorialista, Melaverde le bambine le ama.
  "Siamo un'oasi in cui ammirare la bellezza delle fanciulle nell'età dell'innocenza, una bellezza che non vorremmo fosse spezzata dall'atrocità di questi delitti". Tanto che, a nome di tutti i visitatori, mister Apple condanna gli assassini di Grazia e Hagere e apre una rassegna stampa dedicata a episodi di questo genere "perché possa servire a tutti per riflettere".
  "Riflettere sì, ma sulla drammatica forza di un fenomeno che non teme affatto la guerra dichiarata dalle istituzioni e che attraverso la Rete moltiplica i suoi messaggi", tuona don Fortunato di Noto. E' l'anima di Telefono Arcobaleno e i giochi di parole dietro cui si celano le molestie ai minori li conosce bene, anche quelli telematici. Dal '98, in Italia, gli investigatori hanno monitorato più di tremila siti. Molti di questi proprio con l'aiuto dei ragazzi di don Fortunato.
  Ma non basta: ogni giorno a beneficio dei voyeur vengono messe online più di mille immagini di bimbi stuprati. "I colpevoli sanno di essere difficilmente punibili, un sito di pornopedofilia vive in media quattro o cinque giorni. Poi le tracce, magia dell'informatica, si perdono nel web".
  Se accendi il computer prima che scompaiano però, riesci a dare un'occhiata a qualcuna delle new entry. P., per esempio. Sta per pedofilia, ovviamente. Ma forse anche per profilo, dal momento che l'ideatore senza nome accoglie il navigante neofito con un'introduzione all'argomento. "Mi rivolgo a chi pensa male di noi pedofili. Guardate il materiale che offro con la massima serenità, senza pregiudizi. E se avete cose interessanti per la nostra causa le pubblicherò".
  E' questa la chiave, secondo don Fortunato. Il passa-parola. Su P. è segnalata la nascita di una radio pedofila. "Sono stati proprio gli antipedofili a farcene conoscere l'esistenza - scrive il patron del sito - volevo ringraziarli". Il rischio c'è. "Parlare diffusamente del fenomeno, prendere iniziative su iniziative sull'onda dell'emozione, citare strutture clandestine operanti all'estero. Tutte cose che, lungi dallo spaventarlo, eccitano la psicologia del pedofilo. Soprattutto quello nascosto dall'anonimato telematico", dicono al Telefono Arcobaleno. .

  SvaraRadera
 25. HAX:

  Det är ju ditt mantra jag tror på: ljug inte om sådant som går att kontrollera.

  Tror inte att justitie skulle råda någon att påstå att tillägg 138 skulle vara emot grundlagen. Möjligen är jag naiv.

  SvaraRadera
 26. Kraxpelax:

  Jag tror inte främst det är politikerna, faktiskt.

  Jag tror det är de stora telekombolagen som är förbittrade för att det inte går att ta rejält betalt för kommunikationstjänster längre.

  Någon hundralapp i månaden blir det ingen big business på.

  Man ska komma ihåg att de amerikanska telekombolagen tills alldeles nyligen var allsmäktiga i fråga om vilka tjänster som skulle finnas i mobilnätet och vilka program som skulle finnas i mobiltelefonen.

  I telekomvärlden har det under flera års tid kämpats för att få fram utrustning som kan se skillnad på vad det är för data du vill skicka och ta olika betalt för det.

  MMS är bra för telekomoperatörerna, men att det nu går att maila samma sak från telefonen är de inte lika förtjusta i.

  Flera operatörer blockerar också Skypes iPhone-klient.

  Operatörerna har inget emot uppseendeväckande material så länge som de kan sätta ett premium-pris för det. Det är moraltanterna som står för filtreringsivern.

  SvaraRadera
 27. Jag har utvecklat resonemanget kring problemen kring tillägg 138:

  http://departementet.wordpress.com/2009/04/16/vad-ar-det-for-fel-pa-tillagg-138/

  Mvh
  Henrik Hansson

  SvaraRadera
 28. Är det bara jag som tror att Kraxpelax inte har alla hästar hemma?

  Han verkar förvirrad och klipper in norska nazistiska citat + italienska "nyhetscitat" som är två mil långa. Han verkar även ha lite svårt att hålla samman sig själv.
  Efter att ha jobbat ett flertal år inom akutpsykiatrin, där jag sett liknande flera gånger, måste jag nog ställa frågan om inte Kraxpelax lider av en psykossjukdom. Psykotiska människor har ofta väldigt svårt att hålla ihop sina resonemang, och deras språk blir ofta väldigt oorganiserat och rörigt.

  Kraxpelax>> Om du nu mår väldigt dåligt så finns hjälp att få. Prata med din läkare.

  SvaraRadera
 29. Bengt Svensson16 april, 2009 21:02

  Vi får teckna Henrik Hansson som uppfinnare till nya "efterhandskonstruktioner" mot tillägg 138. Egentligen borde man respektera hans upphovsrätt och inte sprida det vidare utan tillstånd.

  1. Uttrycket "without a prior ruling by the judicial authorities" ger domstolar befogenheter som dom inte skall ha i Sverige.

  Inte alls, domstolar har att agera efter det lagutrymme som finns. Så länge det inte instiftas nya lagar som utnyttjar 138 och ger dom den befogenheten, så finns den inte. Och skulle det dyka upp så är det i så fall nya lagtexten som sätter villkoren, inte 138.

  2. En annan komplikation med tillägg 138 är att det innebär ett generellt krav på domstolsprövning för varenda begränsning i yttrande- och informationsfriheten. Det skulle bli väldigt ineffektivt om t.ex. polisen skulle behöva få domstolens godkännande varje åtgärd från polisens sida som innebär en rättighetsinskränkning.

  "fundamental rights and freedoms of end-users" kan väl inte betyda rätt att begå grova brott och därmed vara ett hinder för polisens arbete. Därmed skulle det kunna vara ett hinder för polisen och rättsväsende att ta till godtycklig och oproportionerlig våldsutövning, men det är väl precis som det skall vara i en rättsstat?

  3. Avtalsfrihet. Exempelvis finns risken att en ISP tvingas gå till domstol för att stänga av en internetanvändare som inte betalar sin räkning.

  Samma trams igen. Det är ingen fundamental mänsklig rätt att slippa betala sina räkningar eller bryta ingångna avtal. Men skulle det uppkomma en tvist mellan en leverantör och en köpare av en tjänst vad gäller rimlig ersättning eller tolkning av avtal, så varför skall inte en domstol kunna lösa det? Får man stänga av elen för en barnfamilj mitt i vintern? Får man stänga av telefonen för en ensamstående dement åldring för en missad betalning?

  SvaraRadera
 30. Har då just mailat Åsa Torstensson angående detta.

  Ställde frågan om varför denna ändring av åsikt för Sverige i allmänhet i denna fråga samt om hon fortfarande vidhåller sina tidigare åsikter (angående om Sverige inte ska stänga av folk från nätåtkomst).

  Återstår att se om och när jag i så fall får svar.

  SvaraRadera
 31. Om detta stämmer så är det ju ett hot mot demokratin. Jag har mailat henne och helt lungt bett henne förklara om detta stämmer eller ej.

  SvaraRadera
 32. [color=red]The Most Affordable XRUMER/BACKLINK SERVICE Online!
  The EFFORTLESS and POWERFUL WAY TO BUILD MASSIVE # OF BACKLINKS
  [color=black]
  200,000 BLASTS of your URLs+ Anchor Tex, message, pictures (can be spinned) etc
  $10 USD (shared with other clients like a carpool), or
  $25/200k for exclusive!(you control EVERYTHING)
  $50 Exclusive @ 500,000 blasts.
  (Complete reports will be given to clients)

  [IMG]http://img697.imageshack.us/img697/1540/arrowdownh.gif[/IMG]
  For orders, questions or concerns? Email: [u]formless.void47 at gmail.com [/u]
  Note:
  1. For STRICT Whitehat sites, it is advised to create buffers to pass on linkjuice. i.e. social bookmarks, cloaked pages etc.
  You can blast the site directly, but it entails risk.
  Using buffers are 100% safe, speaking from experience.
  2. Xrumer is a very technical tool. Just describe to me what sorts of effects you want and well make it happen!
  If you want to buy Xrumer?
  >>>>> http://cloakedlink.com/chzgykebsd <<<<<<

  [color=black]
  -------
  CLIENT 2 SAMPLE SPACE FILLED WITH URLs,Pics and Keywords
  rock shirt seo article internet seo link building service link building campaign seo training class certified seo seo suite seo placement Xrumer Alternative kansas city seo seo toolbook buy links seo sheffield utah seo company jasa seo indonesia seo secrets hawaii seo xrumer crack seo berkshire seo school buy link exchange seo san francisco seo liverpool link directory seo experts google seo buy cuff link xrumer 504 best seo cms online seo consultants india seo press release automotive seo search engine submission seo outsourcing philippines Xrumer Forum List seo toolset seo optimise purchase seo jobs in noida seo jobs uk google search engine optimization submitexpress seo spider seo manchester search engine marketing buy overseas search engine optimizing seo lancashire seo coaching

  -----
  CLIENT 3 SAMPLE SPACE
  [url=http://provenheightincrease.co.cc/ebook/average-height-data]average height data[/url] http://provenheightincrease.co.cc/ebook/average-height-data

  [url=http://herpeset.co.cc/cheap/Herpes-On-Cervix-Std-Herpes-Herpes-Neuralgia.html]herpes on cervix std herpes herpes neuralgia[/url]

  http://www.rateaustincondos.com/story.php?title=antique-doll-house-furniture-8211-a-doll-house-collector039s-treasure-trove

  [url=http://www.gather.com/viewArticle.action?articleId=281474977943709]SamsungPN63B55063-Inch1080pPlasmaHDTV[/url]


  -----
  CLIENT 4 SAMPLE SPACE
  [url=http://provenheightincrease.co.cc/ebook/item----features--height]item features: height[/url] http://provenheightincrease.co.cc/ebook/item----features--height

  [url=http://growyourdick.co.cc/penile/pro-solution-male]pro solution male[/url] http://growyourdick.co.cc/penile/pro-solution-male

  http://weedvaporizer-volcanovaporizer.info/hookah/easy-heated.html

  http://buycheapplasmatv.info/cgi-bin/index.pl?=flat-screen-plasma-tv [url=http://buycheapplasmatv.info/cgi-bin/index.pl?=flat-screen-plasma-tv]flat screen plasma tv[/url]

  [url=http://teethwhiteningstripsreviews.info/xr/Wangaratta]best product to whiten teeth tooh whitening teeth whitening cost Dorset tooth whitenimng large tooth whiteningf Rosemère tseeth whitening Penticton[/url]

  -----
  CLIENT 5 SAMPLE SPACE
  [url=http://cheapxrumerservice.co.cc]Cheap Xrumer Service[/url]
  [url=http://cheapxrumerservice.co.cc]Cheapest Xrumer Service[/url]
  [url=http://cheapxrumerservice.co.cc]Best Xrumer Service[/url]
  --------
  http://buyplasmahdtvre.blog.com/2009/12/14/pleo-toy-dinosaur-robotic-baby-dinosaur-buy-pleo-dinosaur-buy-ugobe-pleo-cheap-pleo-dinosaur/##Pleo Toy Dinosaur Robotic Baby Dinosaur Buy Pleo Dinosaur Buy Ugobe Pleo Cheap Pleo Dinosaur

  http://cheaphdtvplasma.co.cc/television/insignia-hdtv [url=http://cheaphdtvplasma.co.cc/television/insignia-hdtv]insignia hdtv[/url]

  SvaraRadera
 33. deadhead dating [url=http://loveepicentre.com/]teen dating[/url] prison women dating http://loveepicentre.com/ problems with carbon dating

  SvaraRadera
 34. http://lumerkoz.edu It is a very good thing, http://www.comicspace.com/paxil/ reconciled http://malgorz.com/members/Buy-Imitrex.aspx puzzled http://rc8forum.com/members/Buy-Azithromycin.aspx zoodecember carriage http://malgorz.com/members/Buy-Accutane.aspx chlorinated kimya http://www.comicspace.com/adalat/ piudhaka twoblack

  SvaraRadera
 35. veldig interessant, takk

  SvaraRadera
 36. http://rxonline.in/hydroxyzine
  [url=http://rxonline.in/mircette/mircette-birth-control]alcohol levitra[/url] nitric oxide erectile [url=http://rxonline.in/prostate/prostate-pain-left-side]prostate pain left side[/url]
  conspiracy in drug case by cell phone call http://rxonline.in/ziprasidone/ziprasidone-with-tbi
  [url=http://rxonline.in/orlistat]adhd nos drug[/url] what does the perscription drug avelox do [url=http://rxonline.in/remeron/side-effects-remeron-rare]side effects remeron rare[/url]
  pharmacys 16509 http://rxonline.in/risedronate/calcium-replacement-alternatives-to-risedronate-sodium
  [url=http://rxonline.in/levitra/viagra-levitra-difference-comparison]jimi hendrix drugs[/url] pediatric and adolescent medicine westchester [url=http://rxonline.in/prostatitis/signs-and-symptoms-of-prostatitis]signs and symptoms of prostatitis[/url] mental health clinic [url=http://rxonline.in/procardia/procardia-xe]procardia xe[/url]

  SvaraRadera
 37. http://newrx.in/impotence/vacuum-therapy-penis-pumps-impotence
  [url=http://newrx.in/warfarin/warfarin-prevacid-drug-interactions]health care delivary system in united states of america[/url] anthem senior advantage 2008 formulary of drugs [url=http://newrx.in/fluconazole/fluconazole-birth-control-pills]fluconazole birth control pills[/url]
  increase effectiveness cialis http://newrx.in/bisoprolol/will-bisoprolol-raise-glucose
  [url=http://newrx.in/carbidopa/cafergot]cost of cialis[/url] calmoseptine drug guide [url=http://newrx.in/xanax/xanax-dosing]xanax dosing[/url]
  passing a drug test manswers http://newrx.in/flonase/flonase-directions
  [url=http://newrx.in/disopyramide/disopyramide-with-ora-blend]cvs pharmacy gift card new prescription[/url] pharmacy 1 drug and food rewards card [url=http://newrx.in/levaquin/levaquin-package-insert]levaquin package insert[/url] safeway pharmacy homer alaska [url=http://newrx.in/cholesterol/grapefruit-cholesterol]grapefruit cholesterol[/url]

  SvaraRadera
 38. http://www.hanshinmed.co.kr/technote/main.cgi?board=hs_notice&command=guest_email&textnum=1199925564 http://www.offroadregistrations.co.uk/forum/viewtopic.php?p=81819#81819 http://www.protonbelt.com/support/forum/viewtopic.php?f=2&t=165970 http://forum.qirim.org/viewtopic.php?f=2&t=18174
  http://www.brokenguardrails.com/forums/viewtopic.php?f=2&t=316571 http://www.detroitsocialclub.net/forum/viewtopic.php?f=8&t=9944 http://www.stubaby.name/comments/viewtopic.php?f=6&t=346724 http://forum.fcespagnol.com/phpBB/viewtopic.php?f=3&t=27262
  http://toshifamily.com/ToshiSMforum/index.php?topic=220859.new#new http://www.diaryofahomeschoolmom.com/forums/viewtopic.php?f=11&t=20375 http://forum.homefarmer.co.uk/viewtopic.php?f=8&t=1188&sid=a326730573a5253d0ef7d79a96c6b0d6

  SvaraRadera
 39. prescription picture [url=http://usadrugstoretoday.com/categories/antiviral.htm]antiviral[/url] nc statute on medical providers charging for cds http://usadrugstoretoday.com/products/celexa.htm free dental work in maryland http://usadrugstoretoday.com/products/digoxin.htm
  tifa lockhart breast [url=http://usadrugstoretoday.com/products/vitamin-a-and-d.htm]vitamin a and d[/url] crp full range blood test [url=http://usadrugstoretoday.com/products/compazine.htm]heart car assesories[/url]

  SvaraRadera
 40. http://xws.in/diflucan/diflucan-and-lopid-and-inteaction
  [url=http://xws.in/ditropan/comparison-of-ditropan-and-enablex-pills]xanax online pharmacy no prescription[/url] thyroid hormone drugs are in what category [url=http://xws.in/differin/side-effects-of-differin-gel]side effects of differin gel[/url]
  cialis levitra strong viagra http://xws.in/diflucan/diflucan-side-effect
  [url=http://xws.in/echinacea]pa laws for duries of pharmacy techs[/url] anti drug act 1986 congress intent [url=http://xws.in/aciphex/aciphex-success-rate]aciphex success rate[/url]
  out sourcing in drug discovery http://xws.in/amlodipine/amlodipine-toxicity
  [url=http://xws.in/actos/aciphex-phentermine-actos-actos-imitrex]roadside drug test[/url] comparison levitra viagra [url=http://xws.in/amoxicillin/can-i-drink-while-taking-amoxicillin]can i drink while taking amoxicillin[/url] economic compulsive driving drug crimes [url=http://xws.in/advair/advair-and-anesthesiology]advair and anesthesiology[/url]

  SvaraRadera
 41. http://meen.in/ciprofloxacin/treating-pouchitis-with-ciprofloxacin
  [url=http://meen.in/cefdinir/onnicef-cefdinir]watsonville ca drug rehab center[/url] mitchel report drugs and baseball [url=http://meen.in/celecoxib/dilox-celecoxib-200-mg]dilox celecoxib 200 mg[/url]
  what is the five panel drug screening http://meen.in/celebrex/celebrex-contraindication-drug-interaction
  [url=http://meen.in/fluvoxamine/focus-fluvoxamine]drug test strips[/url] home made knockout drug [url=http://meen.in/exelon/exelon-in-new-jersey]exelon in new jersey[/url]
  the effects drugs have on teens http://meen.in/casodex/casodex-patient-assistance-program
  [url=http://meen.in/cilostazol/cilostazol-schwarz-pharma]top 10 drug rehabilatation centers[/url] ou health science center [url=http://meen.in/felodipine/medication-felodipine]medication felodipine[/url] drug named lavastantin [url=http://meen.in/cleocin/cleocin-pediatrics]cleocin pediatrics[/url]

  SvaraRadera
 42. travel eye ltd http://wikitravel.in/tours/antelope-house-tours travel agency services
  [url=http://wikitravel.in/lufthansa/boeing-737-specifications]free foreign travel permission form[/url] averting expenditure method travel cost method [url=http://wikitravel.in/disneyland/disneyland-resort]disneyland resort[/url]
  bali travel specials http://wikitravel.in/car-rental/bankok-airport-car-rental
  [url=http://wikitravel.in/tour/kenny-lattimore-tour-guide-1998]create your own photo travel mug[/url] travel drive [url=http://wikitravel.in/tour/national-solar-tour]national solar tour[/url]
  muir woods redwoods travel http://wikitravel.in/tourist/tourist-information-stevenage shots for colombia travel [url=http://wikitravel.in/airlines/delta-airlines-phone]delta airlines phone[/url]

  SvaraRadera
 43. lauren burton http://topcitystyle.com/olive-green-casual-color136.html chanel oval stamp [url=http://topcitystyle.com/white-tops-shirts-with-colar-color4.html]old fashioned rowing rudders[/url] fashion advice for women
  http://topcitystyle.com/blue-tops-shirts-with-colar-color32.html kleinfelder [url=http://topcitystyle.com/pink-grey-leather-shoes-color220.html]gravis shoes[/url]

  SvaraRadera
 44. old fashioned candy http://topcitystyle.com/new-stretch-jeans-type6.html fashion titles [url=http://topcitystyle.com/?action=products&product_id=944]earth pledge foundation designers[/url] running shoes
  http://topcitystyle.com/cream-polo-shirts-color68.html bone shoes pumps [url=http://topcitystyle.com/men-sandals-type1.html]union bay shoes[/url]

  SvaraRadera
 45. debs clothes http://topcitystyle.com/on-sale-polo-shirts-type2.html hot rod fashion [url=http://topcitystyle.com/galliano-long-sleeve-top-for-women-grey-item296.html]klein[/url] designer dress top wedding
  http://topcitystyle.com/-18-v-neck-brand80.html why is stock photography used in the fashion industry [url=http://topcitystyle.com/men-outwear-type1.html]teva shoes[/url]

  SvaraRadera
 46. jacksonville auto credit finance http://carautonews.in/ducati/ducati-998-for-sale mercedes r class cdi
  [url=http://carautonews.in/car-racing/richard-moody-racing]automobile components[/url] mercedes 300sdl diesel for sale [url=http://carautonews.in/ferrari/broke-ferrari-enzo]broke ferrari enzo[/url]
  privacy notice forms for automobile purchase http://carautonews.in/daihatsu/daihatsu-charade-1989-review
  [url=http://carautonews.in/auto-net/grishams-western-auto]automobile troubleshooting guide[/url] c230 mercedes [url=http://carautonews.in/citroen/citroen-zx-oil-in-inlet]citroen zx oil in inlet[/url]
  g racing saporro http://carautonews.in/car-racing/chevy-racing-corvett
  [url=http://carautonews.in/bikes/bmw-cafe-bikes]auto transformer effect[/url] rx racing chain sets wholesale [url=http://carautonews.in/auto-info/texas-auto-waco]texas auto waco[/url]

  SvaraRadera
 47. chinese gambling counters jewelry http://wqm.in/gambling-online_gambling-free-computer-roulette players only online casino
  [url=http://wqm.in/slots_free-no-download-slots-au]paddy power bingo[/url] ohio bingo laws 2008 [url=http://wqm.in/joker_joker-haloween-mask]joker haloween mask[/url]
  casino blackjack games virtual http://wqm.in/roulette_roulette-no-downloads-free
  [url=http://wqm.in/slot_winning-slot-strategies]free number bingo cards printouts[/url] lay betting customers [url=http://wqm.in/casino-online_dancing-eagle-casino]dancing eagle casino[/url]
  playing cards with art masterpiece faces http://wqm.in/casino-playing-cards_austrian-playing-cards basic blackjack strategy [url=http://wqm.in/online-casino_play-casino-blackjack-sign-up-bonus]play casino blackjack sign up bonus[/url]

  SvaraRadera
 48. tennessee lottery jackpot http://lwv.in/roulette/blog-roulette-in-c lottery payoffs
  [url=http://lwv.in/gambling-online/chinese-mother-of-pearl-gambling-counters]best online casino online video keno[/url] texas gambling legal [url=http://lwv.in/online-casinos/type-of-casinos]type of casinos[/url]
  pginas track betting para como http://lwv.in/keno/to-win-keno-free-online-casinos
  [url=http://lwv.in/gambling-online/gambling-ba]where can you play bingo in atlantic city[/url] math bingo pages [url=http://lwv.in/bingo/casino-and-bingo-in-wisconsin]casino and bingo in wisconsin[/url]
  free casino game online slots game http://lwv.in/blackjack/samsung-blackjack-user-guide picture of the joker [url=http://lwv.in/casino-playing-cards/large-magnetic-playing-cards]large magnetic playing cards[/url]

  SvaraRadera
 49. the great raid movie [url=http://moviestrawberry.com/films/film_charlie_and_the_chocolate_factory/]charlie and the chocolate factory[/url] little mermaid the movie http://moviestrawberry.com/films/film_fanboys/ independence day movie
  the hunted movie website [url=http://moviestrawberry.com/films/film_live_animals/]live animals[/url] free download virgins movie http://moviestrawberry.com/films/film_try_seventeen/ batman dvd movie
  new transformer movie [url=http://moviestrawberry.com/films/film_the_gods_must_be_crazy/]the gods must be crazy[/url] extended movie teen
  jokes about gone with the wind movie [url=http://moviestrawberry.com/films/film_bang_goes_the_theory/]bang goes the theory[/url] granny sex movie http://moviestrawberry.com/films/film_superhero_movie/ fat people shiting movie
  movie review on beatiful mind [url=http://moviestrawberry.com/films/film_shattered/]shattered[/url] girls from bikini movie http://moviestrawberry.com/countries/?page=48 yum yum tree movie

  SvaraRadera
 50. shiny movie [url=http://moviestrawberry.com/films/film_song_for_a_raggy_boy/]song for a raggy boy[/url] freecopyable movie files http://moviestrawberry.com/films/film_eat_your_heart_out/ movie clips dirty
  movie wild alaska [url=http://moviestrawberry.com/films/film_gullivers_travels/]gullivers travels[/url] unchangeable movie 2007 http://moviestrawberry.com/films/film_nuns_on_the_run/ auditioning for movie roles
  free pathfinder movie [url=http://moviestrawberry.com/films/film_the_graduate/]the graduate[/url] actors from the movie 300
  movie gallery bankruptcy [url=http://moviestrawberry.com/films/film_the_muppets_wizard_of_oz/]the muppets wizard of oz[/url] windows movie maker 2 http://moviestrawberry.com/films/film_rawhead_rex/ spiderman 3 full movie free
  justice league america movie [url=http://moviestrawberry.com/films/film_plutos_playmate/]plutos playmate[/url] sound of music movie http://moviestrawberry.com/films/film_premium/ free xxx hardcore porn movie

  SvaraRadera
 51. savannah porn movie list [url=http://moviestrawberry.com/films/film_mirrormask/]mirrormask[/url] bdsm movie trailers pussy torture http://moviestrawberry.com/films/film_babylon_5_the_river_of_souls/ race against fear tv movie
  halooween movie 2007 [url=http://moviestrawberry.com/films/film_shortbus/]shortbus[/url] glamorous pics of tamil movie female actresses http://moviestrawberry.com/films/film_chooch/ the women meg ryan movie
  windows movie maker extras [url=http://moviestrawberry.com/films/film_commando_duck/]commando duck[/url] flv movie converter
  quiz show movie [url=http://moviestrawberry.com/films/film_going_to_pieces_the_rise_and_fall_of_the_slasher_film/]going to pieces the rise and fall of the slasher film[/url] new narnia movie http://moviestrawberry.com/films/film_taking_the_flak/ movie kingdom
  movie filmed in ireland [url=http://moviestrawberry.com/films/film_me_myself_irene/]me myself irene[/url] home made porn movie making tips http://moviestrawberry.com/films/film_donald_in_mathmagic_land/ devon michaels movie

  SvaraRadera
 52. grease movie release date [url=http://moviestrawberry.com/films/film_dust_to_glory/]dust to glory[/url] flash movie controls http://moviestrawberry.com/easy-downloads/letter_C/?page=7 hyde park drive in movie theater
  tv guide magazine july 1980 tourist tv movie [url=http://moviestrawberry.com/films/film_saving_god/]saving god[/url] horney housewife movie trailers http://moviestrawberry.com/films/film_the_private_life_of_plants/ naruto movie torrents
  lolicon movie [url=http://moviestrawberry.com/films/film_the_volunteer_worker/]the volunteer worker[/url] oz movie
  zeigheist movie [url=http://moviestrawberry.com/films/film_bootmen/]bootmen[/url] free hardcore porn movie clips online http://moviestrawberry.com/films/film_fire_birds/ kiss me goodbye 1982 movie
  movie music man [url=http://moviestrawberry.com/films/film_the_opposite_of_sex/]the opposite of sex[/url] rave movie theaters http://moviestrawberry.com/films/film_the_bucket_list/ halloween movie story

  SvaraRadera
 53. I really like your blog and i really appreciate the excellent quality content you are posting here for free for your online readers. thanks peace claudia.

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.