2009-04-18

Internets frihet

I den liberala kvällstidningen, Expressen, har allas vår Isobel Hadley-Kamptz i dag en nästan lite revolutionär artikel till internets och frihetens försvar. Heja!

3 kommentarer:

 1. Frihetsdebatten har ett grundläggande problem när höjden av frihet tycks vara att fritt och ostört kunna lägga vantarna på produkter utan att betala för sig. Är inte verklig frihet något helt annat?

  Får även lite vänsterkollektivistiska vibbar av hennes artikel. Eller vad sägs om: "...och de individuella verk som skapas är bara trådar i den gemensamma väven. Ingen kan äga dem, alla kan älska dem"?

  Johan

  SvaraRadera
 2. HAX en etikett jag saknar ANSVAR.

  Så här tycker jag

  http://thomaswihlborg.blogspot.com/2009/04/frihet-och-ansvar.html.

  SvaraRadera
 3. @Johan
  "lägga vantarna på produkter utan att betala för sig"???
  Om du talar om otillåten kopiering, så ju just detta problemet. Man använder en 300-årig gammal konstruktion som ett vapen mot folk och folks frihet att dela med sig. Vad är problemet med att inte betala för sig? Solen skiner på oss idag - har du betalat för dig innan du tar del av den? Om du har en god vän som drar de underbart roligaste historierna på festerna - kollar du då så att han inte har kopierat dem i strid mot upphovsrätten? Du skrattar väl inte innan du har betalat för dig?

  En vara eller tjänst som det produceras ett underskott av, kan sättas ett pris på, men hur prissätter man solsken? Eller goda vänner? Eller ettor och nollor som far runt på Internet?

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.