2009-04-01

Telekompaketet: Håll trycket uppe!

Det är, som sagt, mycket om IPRED i dag.

Men vi får för den sakens skull inte glömma bort att det så kallade
telekompaketet håller på att köra i diket i Europaparlamentet. Makten över hur du skall få använda internet håller på att tas ifrån dig.

Dessutom gör man nu ett nytt försök att öppna upp för avstängning av fildelare (och andra) från internet – utan vare sig rättslig prövning eller möjlighet att överklaga. Och den här gången ser det verkligen inte bra ut...

I denna process försöker starka politiska och ekonomiska intressen också bereda mark för slutna nät, där användarna bara får tillgång till en liten och i förväg utvald del av allt som finns på internet. Vilket vore förödande för öppenheten, skaparkraften, demokratin, den fria ekonomin, mångfalden, forskningen och yttrandefriheten.

Fortsätt därför att protestera! Sänd mail till Europaparlamentets ledamöter och säg din mening!

I dag har i vart fall de svenska ledamöterna fått massor av mail om detta. Fortsätt! Håll trycket uppe! Och glöm inte bort att även skriva till ledamöter från andra länder.

Och det verkar faktiskt som om oron sprider sig bland politikerna. Ett väl underbyggt rykte säger att omröstningen om telekompaketet nu kommer att flyttas fram från sessionen den 21-24 april till det sittande parlamentets sista session, den 4-7 maj. Detta innebär att politikerna börjar få tidsbrist, samtidigt som de oroas av protesterna från sina väljare. Den kombinationen skulle kunna leda till att de droppar de dåliga delarna av telekompaketet för att få igenom resten, som handlar om annat. Eller att allt skjuts upp till hösten, när det nya parlamentet börjar sitt arbete.

Detta är en liten strimma av hopp. Men skall det funka, då bygger det på att vi håller trycket uppe – och att vi får med folk i fler länder i protesterna.

Just nu är varje insats viktig! Hjälp till att sprida detta budskap!

6 kommentarer:

 1. Jag bor i annat EU-land än sverige och har många kompisar från diverse EU-länder. Finns det en bra och kortfattad sida på engelska som förklarar vad som håller på att hända och vad som kan göras åt det?

  SvaraRadera
 2. @Anonym 17:55

  Dessa länkar kan vara till användning:

  http://www.blackouteurope.eu/

  http://www.facebook.com/group.php?gid=73537262931


  // ui

  SvaraRadera
 3. Fredrik Lindholm01 april, 2009 19:04

  Visst, men bara amatörer skriver mail. Vi proffs skriver riktiga brev när vi har något på hjärtat. Visst tar det lite längre tid för dom att komma fram, men det är helt enkelt *omöjligt* att snacka bort hela säckar med riktiga brev.

  Så stäng av datorn och gå tillbaka till ritbordet, pojkar och flickor!

  SvaraRadera
 4. Fredrik:

  Helt rätt.

  Tänkte ta det i nästa steg. ;-)

  SvaraRadera
 5. Jag fattar inte hur EU funkar. Hur kan saker som röstats ner bara dyka upp igen och igen? Hur ska man kunna stoppa lagar och paragrafer när de bara smygs in på nåt annat ställe när det tar stopp. Det tar ju aldrig slut?

  EU kan inte längre beskrivas som en demokrati. Det är en inbördes klubb för makteliten som fullständigt skiter i folkets åsikt. Det är det tredje riket återuppstått, implementerat med hjälp av nyttiga idioter istället för vapen.
  Sverige kan bara göra en sak: gå ur.

  SvaraRadera
 6. @ Fredrik

  Ja jag fick en känsla av detta. Drog iväg mail till alla ledamöter, hittils endas fått 2 svar.
  Från Carl Schylter och från Erika Mann. Ganska dålig respons tycker jag..

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.