2009-04-28

Telekompaketet: Nu behövs alla goda krafter!


Som jag berättade i går, så har EU-parlamentsledamoten Christofer Fjellner skrivit på för att tillägg 166 från förra behandlingen av telekompaketet skall bifallas i sin ursprungliga form.

Just nu står hans namn överst på det dokument som kräver ytterligare minst 39 underskrifter från andra ledamöter i Europaparlamentet. Och det måste ske inom 23 timmar, innan kl 12 i morgon onsdag.

Fjellner och de flesta av hans medarbetare är på kampanjresa i Sverige. Den energiske Erik Josefsson (som ordnade pappersarbetet i morse) sitter också på ett plan till Sverige för möten och första maj-tal (!). Vilket är ett problem.

Därför måste vi alla nu hjälpa till att få ihop de 39 namnen!

De andra svenska ledamöterna måste naturligtvis uppmanas att skriva på. Men det tar oss inte ens halvvägs.

Här är ett uppdaterat dokument (.txt-format som skall kunna öppnas i alla ordbehandlare) med alla ledamöters e-postadress, som en av bloggens läsare har hjälpt till att ta fram. (Tack!) Högerklicka för att spara filen till din dator. Och om du föredrar parlamentets sammanställning över ledamöter land för land, så finns den här.

Maila ledamöterna och uppmana dem att skriva under för amendment 166 från förstaläsningen av telekompaketet. Detta tillägg slår fast användarnas frihet och rättigheter på nätet i ett lite större perspektiv. Och det måste upp i Europaparlamentets behandling av telekompaketet den 5 maj.

Tillägg 166 finns tillgängligt på Fjellners kontor (ASP 13E116) i Europaparlamentet i Bryssel. Och de ledamöter som ställer upp måste skriva på senast i morgon förmiddag. Kl 12, onsdag den 29 april, måste pappret vara inlämnat!

När du skriver till de svenska ledamöterna: Be dem då även att ta upp saken med sina partikamrater från andra länder – och försöka få dem att skriva på.

Detta är viktigt. Och det är bråttom.


Hjälp gärna till att sprida denna information.

Uppdatering: Alla MEP:ars kontaktuppgifter – även faxnummer – finns dessutom, lättillgängligt, här.

Uppdatering 2: Här finns en lista på de som röstade för 166:an (och 138:an) förra gången, vid första läsningen i september. Det kan vara läge att gå på just dem och uppmana dem att skynda att skriva på...

Uppdatering 3: Här kommer ett word-dokument från Josefsson med vänligt sinnade ledamöter (som röstade för 138 och/eller 166 i första läsningen i september) som bör kunna förmås att skriva på hos Fjellner. Högerklicka för att spara till din dator.

[Fotnot: Tillägg 138 och 166 ingår även som delar i det så kallade Citizens Rights Amendment, som är jättetjusigt. Men det är lagt av de små partigrupperna. Så det är oklart om de stora grupperna köper hela det paketet rakt av. Det är just nu en senare fråga. Därför måste det finnas separata yrkanden om både 138 och 166. 138:an är i hamn. Nu gäller det 166:an.]

[Fotnot 2: Även om ledamöter svarar att de kommer att vara med och lägga förslag om att återupprätta 138 och 166, så måste de även skriva under Fjellners papper. Vad de avser är förmodligen CRA (se ovan). Men faller det i voteringen, då måste det även finnas separata yrkanden på 138 och 166.]

[Fotnot 3: Det är naturligtvis även mycket värdefullt om du kan få dina vänner i andra länder att kontakta sina ledamöter.]

31 kommentarer:

 1. När man läser din bloggpost, Henrik, så undrar jag om våra egna parlamentsledamöter tar sitt EU-jobb på allvar. Reser bort istället för att påverka kollegor inför omröstningen den 5 maj! Var förvissad om att lobbygrupperna ligger i inför den 5 maj och ser till att parlamentets ledamöter dödar 138/46, 166 och Citizens Amenment. Jag har emailat svenska MEP:ar och andra men nu verkar det helt absurt att begära att vi som EU-medborgare i bloggvärlden kan göra mer. Inte läser MEP:arna en massa spammial från dom där nordiska piratgalningarna som inte begriper att kopiering är stöld. Fy f-n vad jag är trött på EU!!!!

  SvaraRadera
 2. Det är nog i och för sig en del av jobbet och inplanerat, men visst...

  Nu fokuserar vi på det här, tycker jag.

  SvaraRadera
 3. Allra bäst är att ringa!
  Det kommer hundratals mail varje dag om telekompaketet till parlamentarikerna.
  Om ni mailar, skriv en rubrik som står ut så att det syns vad det handlar om.
  Fokus på detta nu!

  Det finns mycket att säga om hur detta ärende hanterats, men inte här och nu.

  SvaraRadera
 4. Jag skickade iväg ett email till samtliga namn i listan, men det är många brev som bara studsar tillbaka, så det måste bli aktuellt att ta fram mer specifika adresser och namn under dagen.

  Hjälp till att uppdatera listorna: http://werebuild.eu

  SvaraRadera
 5. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
 6. Det var bara 13 mail som studsade tillbaka för mig. Har också pratat med en av Lena Eks assistenter och de var väl medvetna om Fjellners 166-förslag. Han sade att de gjorde vad de kunde. Skall försöka komma i kontakt med gröna gruppen i kväll.

  SvaraRadera
 7. Försökte skicka till alla, men ett tiotal mejl studsade tillbaka.n Varning till Gmail-användare: försöker ni skicka till över 500 pers på en gång kan mejlingsmöjligheten stängas av ett dygn, typ (det hände mig).

  Nu har jag fått tre svar: ett från Helene Goudin, som skriver att hon är sjukskriven och därför tyvärr inte kan skriva under, ett från Hanne Dahl, som skriver att hon och hennes svenska kollega Nils Lundgren stöttar Citizens Amendments Rights och självklart 166:an och 138:an (men inget om att hon ska skriva under Fjellners papper), och ett från Erika Mann, som skriver "very good to hear that you care so much about the way the Internet operates!" men inget om vad hon själv tycker...

  SvaraRadera
 8. Om ni får svävande eller oklara svar:

  Svara tillbaka och uppmana dem att verkligen gå till Fjellners kontor - ASP 13E116 - och skriva på.

  Mer kontaktuppgifter till MEP:arna finns här:

  http://www.laquadrature.net/wiki/MEPs_by_name

  SvaraRadera
 9. Plus de onda.

  ;o)

  - Peter Ingestad, supporter

  SvaraRadera
 10. "Den teknologiska eran involverar framväxandet av ett allt mer kontrollerat samhälle. Ett sådant samhälle kommer att domineras av en elit oberoende av traditionella värden som frihet. Snart kommer det att vara möjligt att tillämpa nästan konstant övervakning av varje medborgare och lagra uppdaterade filer som innehåller även den mest personliga information om medborgaren."

  Zbigniew Brzezinski

  Statsvetare, geostrateg, statsman, medlem av CFR, Bilderberg och TC samt rådgivare åt 7 amerikanska presidenter. I boken "Between Two ages"

  SvaraRadera
 11. Senaste nytt på min blogg: "Ketchupeffekt i Bryssel"

  SvaraRadera
 12. "En riktigt effektiv totalitär stat vore en där alla mäktiga, politiker och deras arméer av tjänstemän kontrollerar en befolkning av slavar som inte behöver undertryckas eftersom de älskar sitt slaveri. Ett slags smärtfritt koncentrationsläger för varje samhälle så att människor kan få sina friheter tagna ifrån sig och till och med gilla det tack vare hjärntvätt på medicinsk väg."

  Aldous Huxley

  SvaraRadera
 13. Mailat nu, inga studs alls och direkt svar från bl a Carl Schlyter. Som svarade bra.

  SvaraRadera
 14. Jag har nu skickat 96 mejl. För att de skulle se ut mindre som massmejl så skickade jag till ca 5 ledamöter is töten. Jag har fått nitton studsar.

  Jag arbetar på ett sätt att få fram snigelpost gm bud till MEP:arna i morgon fm.

  SvaraRadera
 15. Ta en paus i telekompaketet och kolla följande. Bredbandsbolaget utvecklar varför fortsatt registrering av IP-nummer trots lag om annat skall fortsätta:

  http://sigfrid.wordpress.com/2009/04/27/ipred-krav-att-din-internetleverantor-slutar-lagra-ip-nummer/#comment-2363

  SvaraRadera
 16. @HAX - Detta är det jag tänker buda till utvalda parlamentariker imorgon:

  Dear Sir/Madam

  I am a Swedish Citizen and a worried European. I believe that the right to privacy is the most important tenets of a democratic society.

  I see this threatened by companies, governments and bilateral super-national agreements.

  This week there is important decisions taken in Brussels, decisions that might influence me and my kids for years to come.

  I am referring to the Telecoms Package that will be decided the 5th of May. We need the European legislative body to take our need of privacy in our use of the knew communication technologies into account. We are afraid that repressive political ideas (such as IPRED) that we’ve seen all over Europe - in Sweden, France etcetera will take root and spread.

  Today Swedish MEP Christofer Fjellner is collecting signatures for amendment 166. If the Civil Rights Amendment doesn’t stand It’s imperative that the 166 and the 138(46) is put to the vote instead. Amendment 166 can be signed in MEP Fjellner’s office ASP 13E116. It needs to be done before 12 o’clock noon, Wednesday april 29th. Otherwise the amendment want be put to the vote may 5th.

  I sincerely urge you to consider this and to take the time out of your day to help us. We need 39 signatures.

  Yours Faithfully

  /Göran Widham

  Kommentarer?

  SvaraRadera
 17. Klockrent att du lägger upp ditt mail här så vi som inte är lika vältaliga kan använda det som grund för egna utskick. Satt nämligen nyss och funderade på hur jag skulle formulera mig.

  En sak bara: "Otherwise the amendment want be put to the vote may 5th.
  "
  Du ville nog skriva "..won't..".

  SvaraRadera
 18. Tokmailar just nu. Ett tiotal studsar från listan. Får rätt många svar som i alla fall verkar personliga. I alla luddiga svar trycker jag på att dom borde gå och lägga till sin namnteckning till listan.

  Carl Schylter svarar:

  "Till skillnad från Christoffer så sitter jag i en partigrupp som stödjer mitt arbete mot Hollywoods lobbyister och därmed kommer den gröna gruppen att lägga det förslaget. Med mitt och andras namn på.
  Dessutom kommer vi att även lägga andra förslag som försvarar friheten på internet. Du behöver alltså inte oroa dig för att förslaget inte finns."

  Jag är inte helt på det klara vad han menar. Ska fråga.

  SvaraRadera
 19. @Anonym - Tack för skarpa ögon. Jag rättar!

  SvaraRadera
 20. Pust! Har nu mailat alla svenska MEPar och ca 70% av alla övriga innan Gmail fick nog. Se till så att ni inte mailar till förmånga direkt. Max hundra i stöten, annars blir kontot avstängt i 24h.

  SvaraRadera
 21. Widham: Det ser väl bra ut.

  Staten och kapitalet i samma stycke kan nog till och med jag köpa. ;-)

  SvaraRadera
 22. @HAX - Jag har nu talat med min kompis. Ca tjugo parlamentariker kommer få ett handbrev i morgon förmiddag.

  SvaraRadera
 23. Sådär! Då har jag maxat ut både Gmail och Home-kontona och hann igenom nästan hela listan innan det tog stopp.

  Hittills har jag fått "23 bounces" och två "Out of office". Det verkar som att mottagande mailserver (europarl.europa.eu) börjar protestera också ifall det kommer för många mail från samma avsändare.

  Jag piratkopierade texten från en tidigare kommentar och skrev om den lite:

  Dear Sir/Madam

  I am a citizen of Sweden and a worried European. I believe that the right to privacy is the most important thing in a democratic society.

  I see this is under attack and threatened by companies, governments and bilateral agreements.

  This week there are important decisions taken in Brussels, decisions that might influence me and my kids for years to come.

  I am referring to the Telecoms Package that will be decided on the 5th of May. The European legislative body must take into account the peoples need of privacy in the use of the new communication technologies. We are afraid that repressive political ideas (such as IPRED) that we’ve seen all over Europe - in Sweden, Denmark, France etcetera will take root and spread.

  Today Swedish MEP Christofer Fjellner is collecting signatures for amendment 166. If the Civil Rights Amendment doesn’t stand, it’s imperative that the 166 and the 138(46) is put to the vote instead. Amendment 166 can be signed in MEP Fjellner’s office ASP 13E116. It needs to be done before 12 o’clock noon, Wednesday april 29th. Otherwise the amendment won't be put to the vote on may 5th.

  I sincerely urge you to consider this and to take the time out of your day to help us. We need 39 signatures.

  Yours Faithfully

  SvaraRadera
 24. Skickar ni till stora mängder ledamöter på en gång så kommer också mailet att flaggas som spam (troligtvis) för ledamöterna. SÅ maila i mindre klasar om ni nu ska maila.

  SvaraRadera
 25. @Calandrella

  Vad Erika Mann tycker kan du läsa här

  SvaraRadera
 26. Observera den nya, relevanta adresslistan i uppdatering 3 i bloggposten.

  SvaraRadera
 27. I högerkanten på opassande.se finns det två bra funktioner för att maila till riksdagsledamöter respektive EU-parlamentariker. Man kan få samtliga mailadresser man är intresserad av i en textsträng som enkelt kan klistras in i mailet.

  SvaraRadera
 28. Hoppas inte för mycket på sånadär mailkampanjer. Maktens herrar kan lugnt ignorera dem. De har klart för sig att den internetaktiva medelklassen skäller nog så högljutt, men bitas kan den inte.

  Sedan gäller det att vara mycket vaken för politikens tvära kantringar. Det vi nu ser är hur Alliansregeringen mycket plötsligt framträder som det nakna tyranniets huvudkraft. Den sargade socialdemokratin börjar, rörigt och yrvaket, visa livstecken och gryende medvetenhet om hotet mot vår frihet och vår demokrati.

  Med tanke på den ekonomiska krisen har medelklassen allt skäl till oro och pessimism. Det välstånd som finns räcker nu bara till de verkligt rika, som vill kompensera sig för storförluster på aktiemarknaden. Medelklassen har att se fram emot en omfattande proletarisering. Vi kastas en efter en ut i otrygghet och misär. Den gradvisa destruktionen av internet är monopolkapitalets metod för att lamslå medelklassen, med dess för Makten hotfulla grepp mom internet.

  För att vinna verklig kraft måste frihetsrörelsen alliera sig med den folkliga sociala rörelsen till försvar för välfärdssamhället. Det är av vitalt intresse för oss allihop med tanke på vår nya otrygghet. Vi måste göra oss av med vår naivitet och våra illusioner och börja kämpa på allvar, annars är det kört för oss. Och kom ihåg: att enbart sitta på internet och väsnas räcker inte långt.

  Det gäller nu att sätta till alla klutar för bringa åstad ett opinionsras för våra tyranniska regeringsparoller.

  Samt att på allvar resa den radikala parollen:

  SVERIGE UT UR EU.

  - Peter Ingestad, Solna

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.