2009-05-16

Dinosaurierna och den fria marknaden

"...skivbolagen är möjligen bekymrade över vad The Pirate Bay är idag men de är framför allt livrädda för vad The Pirate Bay kan bli imorgon: spelaren som knyter ihop konsumenter med artister utan behov av en mellanhand som BMG eller Warner."

"Istället för att välkomna Itunes och Spotify som betalande alternativ till piratsiter motarbetas de. Inte för att skivbolagen inte tycker om att få betalt utan för att de ser risken, att den dag Itunes eller Spotify är så stora att de klarar sig utan de globala skivbolagen, kan de öppna sin affär för en direkt koppling mellan artister och konsumenter utan att Warner har möjlighet att skära imellan. De förlorar alltså hellre pengarna till piratkopiering än riskerar sin egen position."

Från bloggposten En uppfinnares syn på upphovsrätt på bloggen Trygghetsvakten.

Läs hela!

3 kommentarer:

 1. Detta förklarar ju en hel del varför det inte har utvecklats några tjänster av skivbolagen själva och dem som funnits har haft stora problem med bolagen

  SvaraRadera
 2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 3. Istället för att välkomna Itunes och Spotify som betalande alternativ till piratsiter motarbetas de. Inte för att skivbolagen inte tycker om att få betalt utan för att de ser risken, att den dag Itunes eller Spotify är så stora att de klarar sig utan de globala skivbolagen, kan de öppna sin affär för en direkt koppling mellan artister och konsumenter utan att Warner har möjlighet att skära imellan. De förlorar alltså hellre pengarna till piratkopiering än riskerar sin egen position. Läste igår en rubrik som sa att Google i nåt sammanhang pröjsar författare bättre än bokförlag.

  Gjorde också för första gången tack vare Spotify reflektionen att det skulle vara skönt att slippa cd skivan.
  Jag tror att han har rätt om vad som skrämmer dom mest.

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.