2009-05-28

En ögonblicksbild...


Fredag är resdag. Jag återkommer med lite spridda bloggposter under dagen, när makterna tillåter.

Här är en bild från uppresan: Skylten över kassorna på SAS Transfer Center på Kastrup.

Transfer Center är de underbemannade kassorna där SAS försöker fixa nya biljetter när allt har skitit sig. Jag har varit där många gånger. Skylten säger så mycket...

Varför kan det inte finnas ett litet gulligt nattåg istället?

7 kommentarer:

  1. Mm, det är så sorgligt till vilken tolerans nivån har sjunkigt, istället för att ha ökat service nivån.

    lol att dom vågar låta sig skrämma upp sig själva så till den grad att dom inför regler för att att alla andra inte ska få vara lika uppskrämda.

    Förr i tiden, typ 20 år sedan, så kunde näst intill all flygplatspersonal tala om vad man hade försökt dölja, err glömt, i fickorna, om det peep till. Heh, inte ens de MP5 beväpnade specialiserade bobbisarna på Heathrow var särskilt nervo för att dom tvingades poppa upp som gubben ur lådan mest hela tiden, trots IRA som härjade mest hela tiden. Det fanns ju t om varningsskyltar på sopkorgarna i Hyde park på den tiden som varnade för att inte gräva omkring i dom pga potentiella bomber, bobbisarna rykte mest på axlarna, men fan ta den som skräpade ner, £10 kostade det, vilket det ju t om fanns infoskyltar om, på sopkorgarna också ... typ över varningsskyltarna om potentiella bomber.

    Idag kan man inte prata fritt om vad som händer i världen, eftersom man då riskerar att nämna ord som får flygplatspersonalen i sitt nuvarande neurotiska tillstånd att skita på sig. Man kan inte ens uttala sitt eget efternamn ...


    //ST

    SvaraRadera
  2. "Varför kan det inte finnas ett litet gulligt nattåg istället? "

    Därför att järnvägsmarknaden är reglerad, nationaliserad och icke-harmoniserad.

    Det finns dock en union nära dig som jobbar hårt för att bryta det läget. Du kan stödja denna union genom att t.ex. rösta i dess val eller ge en uppmuntrande kommantar till att de (mot alla odds) bekämpar dum national-centrering, subventioner, nationella standarder m.m.

    SvaraRadera
  3. Därför att järnvägsmarknaden är reglerad, nationaliserad och icke-harmoniserad. Innan unionen och innan det blev förbjudet att tänka kollektivt fanns det nattåg.
    Från Hamburg till Narvik om man så ville.

    SvaraRadera
  4. Johan,

    du har inte tänkt på att det kan standardiseras till worst practice?

    SvaraRadera
  5. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  6. Finns ju natt tåg nu med. Men inte är det många tåg som går till Sveariket, ens på dagtid. Fast det är nog inte så konstigt, då inte ens dom flesta politikerna verkar fatta vitsen med att folk reser mellan länder på enklaste möjliga sätt.

    What, Sweden, Stockholma, no no Sir, no Stockholma, no Sweden? Denmark!

    //ST

    SvaraRadera
  7. B-film Akademin, "GÅ ett steg till istället.

    Alex Jones arrested for refusing to thumbscan
    http://www.youtube.com/watch?v=ptsbCwcbrfc"

    I'm so week, but ok.

    Helt bortsett från att Alex Jones tycker att du inte har rätt att existera, du är trots allt inte Amerikansk medborgare och en, per hans religiösa och ultra konservativa definition, patriot. Two for two, not titt for tatt.

    Sedemera har han inget till övers för varken FN eller EU, eftersom det är just hans idé om US som betyder något, och alltså inget till övers för en Federal stat, överhuvudtaget. Ingen har, enligt honom rätt att bestämma över honom, annat än han själv. Han vill inte ens att den grupp han per de facto tillhör, bestämmer över honom. Han är alltså av den värsta formen av anarkist, dvs den totalt egoistiska, och därför inte annorlunda än dom som kallar sig kapitalister men är endast egoister.

    Alex Jones, har inte mycket till övers för demokrati. Demokratin är endast ett verktyg för att uppnå det han strävar efter, att bli sin egen lilla diktator, eller kung.

    Enligt Alex Jones är just han Alex Jones viktigast, inte minst tordes väl just det vissas av att han faktiskt tjuvade all radioutrustning från sin egen patriot.

    Gå ett steg längre du, eller "ni" som är B-film Akademin, först och främst. Börja med att läsa om era s.k. källor, istället för att bara referera till era s.k. källor.

    Men men, vill man vara en del av den anti-demokratiska konspirationen, så är det ju ett fritt val. :p

    Cheers.

    //ST

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.