2009-05-28

Bokpresentation

Presentationen av boken "Straffa syndare eller hjälpa människor?" – om drogpolitiken – finns nu på Youtube.

Länk »

2 kommentarer:

  1. Det är nästan oförståeligt hur blinda många är inför verkligheten kring droger - inte minst våra politiker. Sverige är i akut behov av en modell mer inriktad mot harm reduction. Nästan pinsamt att se hur moralistiskt styrd Sofia Modigh är, som vi får bevittna i Korrespondenterna.

    SvaraRadera
  2. Patrick, "Sverige är i akut behov av en modell mer inriktad mot harm reduction."

    Dom flesta länder är ju det, egentligen.

    Ser man till Sverige undrar man ju hur det står till i planeten hos många politiker, för med deras korkade nolltolerans-resonemang måste man undra varför alla sevennebananer inte springer omkring och käkar magiska svampar mest hela tiden, eller odlar poppisar to chase the dragon på sensommaren och resten av året. Samtidigt som dom vill att folk blir registrerad hos polisen för att ett fågelfrö av (industri)hampa har grott under fågelholken. Så där lagom empatiskt, men man tycker ju att det skulle vara värre när folk fritt super ihjäl sig, och andra indirekt.

    Men, men, dom kanske bara översätter sina egna problem med spriten till att röra allting-narkotika, tja utom den mest dödliga formen av narkotika då, förstås, för den är ju bara olaglig att konsumera, inte att odla och göra själv.

    Röka hashis det är farligt det, reefer madness, huh.

    Gå ut och käka svamparna på grässmattan, eller röka opiumet från poppisarna ... finns inte resurser till att hålla koll på det, och typ varför göra trevliga inslag i trädgården olagliga? (Å nej hampa har bestämts att inte vara ett trevligt inslag.)

    I Sverige får vi nog fortsätta drömma om rationella saker som harm reduction. (För "vi" vill väl inte beröva diverse socialister deras statliga bidrag hur som helst. :(

    //ST

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.