2009-05-04

Et tu, Margot?

Den svenska EU-komissionären Margot Wallström (s) säger att regeringen Reinfeldt gör ett bättre jobb i EU än regeringen Persson. Länk»

Vad vill hon ha? Vad är hon ute efter? Och kan någon definiera "bättre"?

10 kommentarer:

  1. Från länkade artikeln:

    "Wallström säger i en intervju med Svenska Dagbladet att hon är imponerad av de borgerliga svenska ministrarnas aktivitet, av deras höga närvaro i Bryssel, samt av deras kommunikation med EU-kommissionen."

    Det låter som hennes definition av bättre.

    SvaraRadera
  2. Et toi, inte et tu

    SvaraRadera
  3. Det låter faktiskt som rubriksättaren låtit sin fantasi fara iväg snarare än att Wallström säger att Reinfeldtregeringen är bättre.

    SvaraRadera
  4. Hon kan väl inte förneka längre att hon alltid vart moderat, men hamnade hos socialdemokraterna och såsom många andra "sossar" bestämde sig för göra karriär där då.

    SvaraRadera
  5. Anonym: Nope, du har fel. Latin och inte franska som Henrik använder.

    Et tu Brute

    Slå upp, gör om, gör rätt

    SvaraRadera
  6. Är det inte jobbigt att sitta och vara så ultracynisk hela tiden?

    SvaraRadera
  7. Enkelt: Margot har en arbetsbeskrivning som säger att hon skall stå över partipolitik. Hon behöver ett alibi för att visa att hon minsann inte är så (s) utan sätter unionen före partiet, nu när spekulationerna accelererar kring om hon kommer att komma tillbaka för att rädda (s)

    SvaraRadera
  8. "Och kan någon definiera "bättre"?"

    Mindre Bodström?

    SvaraRadera
  9. Smygsossen smyger fram i dig Henrik. Som jag länge misstänkt. Pinsamt!

    SvaraRadera
  10. Nja, nu har hon ju jobbat med det här rätt länge. Kanske inte skulle vara så dumt att ta det lite lugnt på en ambassad i något trevligt land fram till pensionen. Washington, kanske...? I god sosseanda gäller det ju därför att att se till att ligga någorlunda väl till hos de som bestämmer..

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.