2009-05-05

Samtidigt, i Sverige...

FRA 2.0 är, som bekant, tänkt att behandlas av riksdagen efter EU-valet och innan sommarlovet. Vilket rimligen innebär att vi kommer att få en ny FRA-debatt nu, mitt under EU-valrörelsen.

Nu verkar det som om regeringen har insett att detta kan bli stökigt. FRA-debatten kommer den inte undan. Men det verkar som om de borgerliga partistrategerna i vart fall inte vill ha mer stök just nu.

Därför säger ryktet att lagrådsremissen om teledatalagringen kommer att presenteras senare än planerat. De uppgifter jag har pekar på perioden direkt efter EU-valet, eller möjligen till hösten.

Nu råkar jag ha rätt goda skäl att tro att alla papper redan ligger klara – och att man bara håller på dem av valtaktiska skäl.

Det skulle förvåna mig om de inte kommer att läcka ut rätt snart...

8 kommentarer:

 1. Din lille rackare. :-)

  SvaraRadera
 2. kan man inte få ut infot på någe sätt?

  SvaraRadera
 3. "kan man inte få ut infot på någe sätt?"

  HAX gjorde ju just en beställning av att något skall råka trilla av en lastbil och råka hamna framför hans fötter.

  SvaraRadera
 4. @ Anonym 2 - my bad. Läste inte mellan raderna ;)

  SvaraRadera
 5. Men fy f-n! Detta trixande tär rätt så rejält på en.

  Tänk om Folkpartiet ändå var vad de en gång varit då hade man varit helt lugn men nu är det kamp hela tiden och mot de sina. Det är tufft att vara liberal i dessa tider må jag säga!

  SvaraRadera
 6. Detta har jag också hört från en säker källa - man vill inte ha debatten innan EP-valet eller under ordförandetiden. Jag fick höra det redan i mars, så det verkar ha varit beslutat ett tag i regeringen.

  SvaraRadera
 7. Lagförslaget gick till lagrådet den 27/4.

  http://blogg.aftonbladet.se/21909/perma/1201672

  SvaraRadera
 8. FRA 2.0 kommer inte att klubbas före sommaren. Försvarsutskottet kommer inte att behandla frågan förrän i höst.

  Tidigare i våras begärde också utskottet att lagen ska träda i kraft 1 dec och inte 1 okt. Anledningen till tidsförskjutningen är att riksdagsarbetet ligger nere två veckor vid tiden för EU-valet. FöU ansåg sig alltså inte kunna behandla ärendet före sommaruppehållet.

  Lagrådet behandlar FRA 2.0 inom kort och en proposition är att vänta före sommaren, men mer än så blir det inte.

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.