2009-06-26

Bloggreglering i USA?

IDG.se meddelar att de amerikanska bloggarna kan vara på väg att drabbas av krav på registrering. Syftet man anger är att motverka smygreklam. Det verkliga syftet..?

Länk»

(IDG-artikelns hänvisning till ett liknande förslag i EU är dock inte aktuellt längre. Marianne Mikkos förslag om bloggreglering föll så det stod härliga till i Europaparlamentet. Till stor del på grund av den storm som vi bloggare och våra läsare rörde upp. Låt oss hoppas att de amerikanska bloggarna följer vårt exempel.)

15 kommentarer:

  1. Det föll första gången ja. Du kan ge dig fan på att det kommer tillbaka på ett eller annat sätt, speciellt om de gudabenådade amerikanerna bestämmer sig för att göra så...

    SvaraRadera
  2. Har dom blivit sossiga i USA? Det var ju ett sosseförslag att reglera bloggarna i EU....

    SvaraRadera
  3. Vi måste reglera vardaglig konversation också, någon kan ju smyga in positiva erfarenheter av en kommersiell produkt!

    SvaraRadera
  4. Ja, tittar man på vad det verkligen rör sig om i artikeln så fattar man bättre. Det är eventuella ekonomiska oegentligehter som skall granskas av IRS (USA:s skattevärk).

    Det är knappast yttrandefriheten som står på spel här.

    USA:s konkurrenslagar är annorlunda och, hm, hm, bättre skrivna än dom i de flesta andra länder på andra sidan pölen.


    /LD

    SvaraRadera
  5. Jag tror tyvärr att ni missar något väldigt viktigt. Nämligen, vad är en blogg ?
    Svaret är: Det finns ingen som egentligen vet (definitionsmässigt), eller ens vill veta.
    D.v.s. allting kommer att hamna under denna lag. Så i förlängningen spelar det ingen roll hur din hemsida ser ut, allt kommer att räknas in i denna kategori.
    Det här är bara ytterligare ett steg mot att styra internet.
    Jag ser det som att nu måste demokratiska krafter på allvar ta tag i det här, annars har vi kanske snart en kinesisk situation i EU.

    SvaraRadera
  6. Den nya regimen i USA har även velat reglera radiopratarna eftersom de tycker fel. Att de också skulle ge sig på bloggarna är knappast någon överraskning.
    Är någon fortfarande entusiastisk över Obama?

    SvaraRadera
  7. "Har dom blivit sossiga i USA?"
    Ja.

    SvaraRadera
  8. Mikko-rapporten i EP kan nog ses som en testballong. Vi måste vara väldigt uppmärksamma på vad EU kan ha i pipelinen.

    SvaraRadera
  9. Tant Ines "Internet är bara en fluga" Uusmann (s). Thomas "vi skulle aldrig ha släppt de fritt från början" Bodström (s). Alltså.. alla dessa halvfigurer med förmyndarkomplex.

    Egentligen skulle it-analfabetiska politruker hållas i strikt karantän, helt åtskiljt från internetfrågor. Hela området borde skyddsklassas -innan det är försent.

    SvaraRadera
  10. Har dom blivit sossiga i USA?

    Det var väl länge sedan. Även om amerikanska skattemyndigheter inte ser företagande som ett problem eller potentiellt fifflande på samma sätt som svenska myndigheter så är amerikanska skatter både höga och nitiskt indrivna. Amerikaner som bor utomlands tvingas ju ibland till och med säga upp sitt amerikanska medborgarskap för att slippa dubbelbeskattning!

    SvaraRadera
  11. "Har dom blivit sossiga i USA?"

    Har du missat att de har en socialistisk president som uttrycklingen föredrar att "sprida (andras) välstånd omkring sig"?

    SvaraRadera
  12. Annika Qarlsson har fått en konkurrent.
    Vad betyder nedan utlåtande från vår riksdagsman Gunnar Andrén(fp)

    "24 juni The Pirate Bay

    På Pirate Bay kan man nu köpa ett program som gör att man inte kan avslöjas när det gäller ip-nummer som man arbetar med.
    Köpa?
    Javisst, Pirat Bay anser att fildelning - gratis - skall tillämpas av alla andra.

    Upphovsrätten skall endast gälla Pirate Bay.
    Hycklare! "


    Källa:
    http://www.folkpartiet.se/FPTemplates/Blogg____45658.aspx

    eller är det Monika Green som lånat kontot

    SvaraRadera
  13. Det betyder att Gunnar Andrén inte har en jävla aning om vad han yrar om.

    IPREDator är en vanlig VPN-tjänst som med vanlig VPN-programvara och vanlig server- och nätkapacitet som kostar vanliga pengar går att abbonera på.

    SvaraRadera
  14. Det handlar inte om att USA har blivit socialdemokrratiskt påverkade. Det handlar om att demokrate, republikanner, moderater, socialdemokrater samt dess allierade, Centern, KD, FP och MP och V och alla dess motsvarigheter i Europa i slutändan bedriver samma politik som är starkt påverkad av de privata monopolen och bankerna. Detta är demokratins nedmontering som vi ser framför oss. De nya starwars filmerna blir sanning.

    FRI

    SvaraRadera
  15. "Den nya regimen i USA har även velat reglera radiopratarna eftersom de tycker fel."

    Finns det någon som helst fakta som du baserar det på?

    "Att de också skulle ge sig på bloggarna är knappast någon överraskning."

    Med tanke på att demokratiska bloggare sopar mattan med republikanska bloggare så vet jag hur du kommer till den slutsatsen? Speciellt inte om du tror att det handlar om att tysta oppositionen...

    "Är någon fortfarande entusiastisk över Obama?"

    Mängder.

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.