2009-06-12

Det sista motståndet faller?

Nu börjar även vänsterpartiet vackla i sitt EU-motstånd.

Naturligtvis. Vänsterpartisterna är politiker. Det strider mot deras natur att säga nej till en centralstyrd superstat.

Glöm inte den sovjetiske presidenten Mikhail Gorbachevs ord...
"The most puzzling develpment in politics during the last decade is the apparent determination of western European leaders to recreate the Soviet Union in western Europe."

8 kommentarer:

 1. att kommunister gillar EU är ju naturligt. Jag är väldigt glad att jag röstade på EU-kritiska PP.

  SvaraRadera
 2. Ja detta var vad jag misstänkte när man sa att man skulle skapa en vänster allians. Socialdemokraterna har nu både kapat miljöpartiet och vänstern. Precis som Moderaterna har kapat de övriga alianspartierna.

  Kvar har vi två etablerade partier, sossar och moderater som röstar över 90 % identiskt i EU parlamentet.
  Ja i riksdagen är de också rätt duktiga på att rösta lika, i de frågor som verkligen betyder något. Projektet på att införa en enpartis stat rullar vidare.

  Kanske en slogan för Piratparitet.

  PIRAT PARTIET
  Vad vill du ha i riksdagen? Ett en-partis system(Diktatur), eller ett såkallat en-fråge parti som värnar om dina rättigheter. (Demokrati).

  Ja personligen anser jag att detta enfrågeparti PP faktskt kan expandera sin politik utefrån sina kärnvärden.

  Se den här artikeln. Vad är din kommentar HAx på artikeln?

  Dags för Piratpartiet att expandera sin politik?

  Silverpiraten

  SvaraRadera
 3. Gräsrökar'n12 juni, 2009 14:27

  Silverpiraten här ovan uttryckte det ganska bra; vi har två stycken partier kvar, som röstar 90% lika i EU (som står för 80% av vår lagstiftning). Vänsterpartiet är liksom övriga politiska partier mer sugna på makt än idéologi.

  EU-motstånd är ju ett förlorat slag, tyvärr. När övervakningssystemet är tillräckligt utbyggt, det polisiära samarbetet tillräckligt inkört och lissabonfördraget tvingats på Irland så kommer EU-kritiska röster att behandlas på samma sätt som patriotrörelsen i USA. Dvs klassas som terrorister, klumpas ihop med rasistiska organisationer etc.

  Ny världsordning kräver lite ordning reda:) Var goda rätta in er i ledet.

  SvaraRadera
 4. jag har inge problem med en sån utformning så länge inget centralistiskt överstat stiger till makten och tar bort rösträtt och folkvalda, så väl som mänskliga rättigheter, tyvärr är vi väll på väg åt ett sånt håll. med allt skit som händer.

  SvaraRadera
 5. Det är bara vägval:höger! inom partiet som försöker en trevare igen enl. devisen "resistance is futil" (ni får gärna ta dem ty de veta inte var de står).

  Vi andra dvs. över hälften och majoriteten bland gräsrötterna inser att enda sättet att påverka är att stå utanför det nyliberala Borgkollektivet €U (som Norge Island Schweitz & resten av världen). Det bör inte heller vara svårt att bryta assimileringen eftersom vi varit det mest kritiska landet hittils

  SvaraRadera
 6. Det är väl inte så konstigt att sådana förslag framkommer efter ett så dåligt valresultat för (v) samtidigt som (mp) med skippat utträdeskrav gått starkt framåt.
  Jag tror inte att vänstern i Sverige har blivit EU-positiv, eller ens skulle bli det om det vore majoritet för kommunist-socialisterna i parlamentet.

  Men det är alltid kul att reta dom stackarna! :D

  SvaraRadera
 7. Annars finns ju alltid SD, om man letar efter ett parti med EU-motstånd.

  SvaraRadera
 8. Jag är väldigt glad att jag röstade på EU-kritiska PP.

  Skönt att jag röstade på Folkpartiet då... Så kallade "X-skeptiker" och "X-kritiker" är bara posörer. Men en liten förklaring:

  Varken du, jag eller HAX är perfekta, right? Vi är bra på vissa saker och dåliga på andra. Olika kontexter ger olika bedömnngar, right? Men de flesta kan räkna ihop en slutsumma för att kunna avgöra om något är i stort sett bra eller dåligt, eller hur?

  Men det "X-skeptikerna" och "X-kritikerna" ALDRIG lyckas med är att precisera VAD som är fel. För det går att tycka illa om någonting av diametralt motsatta orsaker. En liberal kan tycka illa om moderaterna för att de är en samling konservativa mumlare, medans en fascist kan tycka illa om dom för att de inte vill starta anfallskrig och så vidare...

  Men det är bara i det perversa hyllandet av utanförskap som ospecificerad "skepticism" och "kritik" kan ses som någonting gott. Typ här kommer jag med min lilla trehjuling och pekar finger. Men jag vill inte ta i mer än nödvändigt. Bara posera lite.

  Någon som tror att den attityden gör en långlivad inom någon organisation?

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.