2009-06-27

Herr Ågren, del 2.

Ja, jäklar vad bloggposten nedan tog skruv.

Jag är lite överväldigad över hur massiv och positiv uppbackningen är. För det som oroat mig har varit hur mina läsare skulle reagera om jag börjar arbeta hos ett politiskt parti...

Nu landar vi alltså i att om (pp) vill ha mig, om det finns resurser och om det går att lösa praktiskt (det finns en del byråkratiska fällor på vägen) – då står jag till förfogande.

De senaste 4-5 åren har min politiska verksamhet huvudsakligen skett genom denna blogg. Om de läsare som gjort bloggen så framgångsrik inte har några problem med att jag också kommer att arbeta inne i maskineriet – då känns det som om det kommer att funka.

Och bloggen – den kommer att fortsätta vara fri, bråkig och uppkäftig.

29 kommentarer:

 1. Henrik, jag är också helt för att du tar denna möjlighet och försöker göra det bästa av den. Och skälen för detta finns det massor av i förra postens kommentatorsfält.

  Det finns en fråga där jag dock ser en viss problematik, och det är hur frispråkig du kan vara med information du kommer över från 'insidan'.

  Hittills har du använt sådant som en låga i ändan på samtliga partier, och jagat dem, och deras hantlangare framför dig.

  När du i så fall, skulle sitta i på insidan i en av dessa konstellationer som ägnar sig åt schackrandet, rävspelet och förhandlingar med andra grupperingar eller enskilda, är jag rädd för att du inte kan vara lika frispråkig längre med samma sorts information som kan vara en tillgång för ännu ej avslutande förhandlingar. Att du håller inne med sådant du tidigare inte hållit inne med helt enkelt ..

  Och på samma sätt måste även det du skriver ses i ett annat ljus: Är det din nykta syn på frågan sett ur allas (alla frihetligas) perspektiv, eller är det en del i ett påpgende förhandlingsspel att läcka lagom och 'rätt sorts' information till den andra sidan i syfte att få ut mer ur den handen som ni fått i given och vad dom andra sitter med för kort?

  Jag tror att den problematiken går att lösa, men det kommer att vara svårare för dig än det är idag ...

  Men visst, i sakfrågan: Go for it!

  SvaraRadera
 2. På det hela taget finns det ingen annan som kan göra jobbet bättre än vad du kan och det räcker för att du ska ta jobbet. Äntligen går mina pengar till något vettigt. Jag betalar mycket hellre än bråkig HAX än tio Berlusconikramare.

  SvaraRadera
 3. Det är därför vi har allmänaval.
  Man kan välja in alla möjliga kufar.
  Det känns bra att det kommer lite färskt blod.Det känns bättre att lägga skattepengar på dig än på många andra.Lycka till i parlamentet!
  CW

  SvaraRadera
 4. Enda frågan jag har är om du som assistent har samma sekretesskrav och tystnadsplikt som MEP'en du "tillhör"?


  Slipper du undan straffansvar om du publicerar läckta EU-dokument på bloggen, något som du gjort hittills med framgång, eller blir det CE som blir straffansvarig eftersom du är hans assistent?

  SvaraRadera
 5. Det låter nästan för bra för att vara sant.

  SvaraRadera
 6. Du har min röst vad du än bestämmer dig för. Fullt förtroende med andra ord.

  SvaraRadera
 7. Om de som klagar på att du blir betald av skattebetalarna är sådana som själva är betalda av skattebetalarna skulle jag be dessa personer dra till ett varmt ställe.

  SvaraRadera
 8. HAX, om inte du blir assistent och får skattebetalarnas pengar kommer inte pengarna ges tillbaka, hur mycket du än skulle vilja det, utan de kommer gå till en annan assistent. Således finns inget principiellt (ur ett liberalt perspektiv) argument emot att du skulle bli assistent, och vad gäller i övrigt tror jag du skulle bli en ypperlig assistent.

  SvaraRadera
 9. Hax!
  Bara att du har funderat över och offentligt presenterar problemen med din eventuella nya ställning gör dig unik. Jag är helt säker på att du inte skulle göra oss liberaler missnöjda i din nya position. Jag är som många medlem i PP men avstod att rösta i detta EU-val. Med dig på listan så har du i alla fall säkrat min röst nästa gång.

  Även om jag förstår att det är svårt för en man att förändra ett korrupt system så är det bra att du kan dela med dig av den information som kanske annars skulle hållas hemlig för oss i pöbeln.

  Så, ge dig iväg till Mordors rike och give them hell! Passa på att ta ut så mycket ersättning som bara är möjligt och presentera siffrorna här. Kan bli kul läsning!

  SvaraRadera
 10. 1) Det vore jättebra för PP om det blev du + ErikJ + Amelia eftersom det då blir mycket svårare att placera in PP i ett fack.

  2) En politisk tjänsteman är ganska anonym och har mycket mindre tryck på sig än en förtroendevald. Den gröna gruppen lär inte göra någon stor affär av att du ibland skriver artiklar om global warming.

  Go for it !

  SvaraRadera
 11. norrlänningen27 juni, 2009 20:44

  Som liberal inom PP så skulle jag bli extremt glad om du arbetade för mig (jaja; och resten av PP/landet). Jag förstår dina invändningar men jag tror verkligen det behövs fler som strävar för snarare än emot.

  SvaraRadera
 12. Jag tror det här blir jättebra. Håller förvisso inte med kära HAX i allt (särskilt inte i motståndet till Lissabonfördraget), men att en person entrar politiken för att han vill förändra - och inte göra karriär, är guld värt. Det är det politik borde handla om!

  SvaraRadera
 13. Det är klart att du skall testa. Även om dina åsikter inte alltid stämmer med mina eller Piratpartiets, så tror jag att du kommer att göra ett utmärkt jobb där nere. Om du känner att det inte fungerar så får du väl lägga ner.

  SvaraRadera
 14. JA allihopa, kyss nu inte HAX över hela arslet. Det är nu som ni ska granska hax, han är snart inte längre bara en åsiktsmaskin och opinionsbildare, han är på väg in i maktens korridorer. Var vaksamma. Även HAX själv ska va vaksam på sig själv.

  FRI

  SvaraRadera
 15. Kör, för fan. Jag har följt reaktionerna på posterna om detta, och jag kan inte annat än att hålla med konsensus - du kommer att kunna göra mer nytta om du accepterar positionen än om du inte gör det.

  Oddyseus

  SvaraRadera
 16. Det änns säkert jättebra att få en såm uppbackning i intergritetsfrågan som du fått i EU-debatten, fast du vet att det finns ett heltäckande parti för dina åsikter.

  Problemet är bara att partiet inte växer utan killar som dig, och någon måste gå först.

  Så what to do? Kompromissa,, eller förlja sott hjärata?

  SvaraRadera
 17. Jag är lite skeptisk.

  Mest för att jag står på helt andra sidan när det gäller klimatfrågan. (Mitt bästa argument mot att det skulle röra sig om ren alarmism är att satsningar på energieffektivitet uppenbarligen skulle spara pengar, och alternativa energikällor som sol och vindkraft ju skulle decentralisera makten över energidistrubitionen. Att politikerna valt att hårdsatsa på etanol som alla som orkat läsa på lite på nätet kunde vetat från början är ett hafsigt alternativ är en annan femma.)

  Kort sagt, om min röst på Piratpartiet bidrar till att få in en växthuseffektförnekningslobbyist i självaste miljögruppen så måste jag erkänna att det gör mig lite illa till mods.

  SvaraRadera
 18. That's what we want and you know it! "Fri, bråkig och uppkäftig"! :)

  SvaraRadera
 19. Du kan nog vara lugn, PP kommer inte driva miljöfrågor i EU ändå så vad HAX tycker är irrelevant.

  SvaraRadera
 20. Jag firade detta med skumpa!

  SvaraRadera
 21. Givet att du nu är med i ett parti som ska rösta med sin grupp i alla frågor utom integritets frågorna, och du knappast håller med dem överhuvudtaget, så måste du väl se till att åtminstone få dj bra betalt! Men se till att du får en assistent tjänst och inte den som betalas av parlamentet. GAwain Towler UKIPs stabschef, dvs som har till jobb att påpeka nackdelarna med EU, lärde sig ju att när det gäller att kritisera EU så är EP reglerna är mycket enkla - det får man inte om man vill ha betalt.

  SvaraRadera
 22. Att rådfråga dina läsare/fans blir lite som att du ställer dig framför spegeln och ställer frågan. De kommer jubla och stödja vad än du gör. Jag skulle stöta och blöta frågan med någon mer nykter och neutral instans.

  "Och bloggen – den kommer att fortsätta vara fri, bråkig och uppkäftig."

  Jag hoppas på fortsatt uppkäftighet men från den dag du börjar jobba professionellt för ett parti är nog fri-dagarna slut, i alla fall ur ett läsarperspektiv. Det kommer inte gå att bortse från vilket sammanhang och pari du verkar i.

  Johan

  SvaraRadera
 23. Jag stödjer helt ditt beslut att arbeta för PP om möjligheten uppstår. Det behövs om inte annat en vakthund som ser till att partiet inte går utöver de frågor PP gick till val på. (Dock tycker jag att rättsäkerhet bör läggas till partiprogrammet.)

  Klimatfrågan får du diskutera på bloggen. Den hör inte hemma i PP och bör inte ges större utrymme i partiarbetet annat än att Engström röstar som den gröna gruppen vill. En helt rimlig kompromiss för att få större inflytande i kärnfrågorna.

  SvaraRadera
 24. Go fore it Henrik!

  SvaraRadera
 25. Kör så det ryker!
  Om du får frågan av PP så är problemet deras, inte ditt. De vet liksom vi läsare vad de köper. Blir du för jobbig får de väl sparka dig.

  SvaraRadera
 26. Omoraliskt är att utföra eller beordra aggression mot andra (annat än i nödvärn).

  Om din aktivitet i "EU-teamet" blir omoralisk eller inte, är helt upp till vad du gör i den kostymen. Om du skulle beordra att människor ska angripas, eller medverka till en sån order, då är det omoraliskt. Men om du aldrig kliver över den gränsen, så faller ingen skugga på dig. Tvärtom, se Ron Paul!

  Men kom ihåg nu när du som väpnare ska delta i svärdsvingandet, att det räcker med ett mord för att förbli mördare för evigt.

  SvaraRadera
 27. Om vi tycker att du missköter dig så kommer vi berätta. Jag tror att du kan fatta konsekvensen.

  Grattis!

  SvaraRadera

Kommentarsfältet är stängt, medan jag är offline augusti 2017 och ett år framöver.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.