2009-06-27

Jag har ågren!


Nu blev det besvärligt.

Fler media och bloggar än jag orkar länka till har börjat spekulera i hur Piratpartiets EU-team kommer att se ut.

Till att börja med påstås det i lite olika rubriker att (pp):s ledare, Rick Falkvinge skall få 188.000 i månaden från EP-ledamoten Engström. Vilket naturligtvis är trams. Det där avser tre till fem tjänster. Och att mannen som skapade och driver (pp) skulle få en fast lön (inte minst som han är viktig vad gäller de beslut som fattas i Bryssel) är knappast orimligt. I vart fall inte om man för en kort stund köper att skattebetalarna skall betala valda parlamentsledamöters administration. Detta är för övrigt helt enligt regelverket.

Att Amelia Andersdotter, som har ett av Lissabon-mandaten, bör ha en tjänst är också rimligt. Dels är hon sjukt påläst om allt som har med EU att göra. Dels behöver hon pejla läget om olyckan är framme och Lissabonfördraget träder i kraft. Då går hon i tjänst. Då måste hon (även i praktiken) vara lika insatt i allt som har med EP att göra som alla andra.

En grupptjänst till Erik Josefsson (tills nyligen vänsterkandidat) är också helt OK. Han är en av de tio personer som vet mest om telekompaketet i hela EU. Han är en outsinlig källa till kunskap. Det var han som satte mig på spåret vad gäller till exempel EU:s bloggreglering. Utan hans sakkunskap kan (pp) lika gärna lämna tillbaka sin plats i EP. Och vi har en utmärkt arbetsfördelning oss emellan: Han tar reda på saker. Jag skapar buller i de frågor jag tycker bör lyftas.

Men... sedan blir det jobbigt.

Mitt namn är det fjärde som cirkulerar. Och jag tänker inte sticka under stol med att jag har blivit tillfrågad och att jag är intresserad. Om det finns pengar till det.

Det huvudsakliga skälet är att jag skulle kunna få betalt för att göra det jag gör i dag – det vill säga att jävlas med EU. Och en lön är på något sätt en förutsättning för att jag skall kunna fortsätta göra det jag gör även i framtiden.

Ett annat skäl är att jag har tagit ställning för (pp). Och då är det min förbannade plikt att sitta ner i båten och ro för att få det här i hamn på ett rimligt sätt.

Ett tredje skäl är att det vore korkat att lämna regnbågspartiet (pp) i händerna på Erik och Amelia – som ju ändå är vänster. Här behövs liberala värderingar om integritet, rättsstat, rättssäkerhet, yttrandefrihet och mångfald. Och en oblyg vän av kapitalism. Vi behöver dessutom, var och en, hålla koll på varandra – så att (pp) inte överträder det mandat partiet gick till val på.

Sedan blir det något stökigare...

Kan jag över huvud taget rättfärdiga att leva på skattepengar, som EU:s medborgare har tvingats att betala? Och om svaret är nej, är det då bättre att ge den posten till någon annan som kanske eller kanske inte har politisk stringens och erfaranhet av EU? På dessa frågor har jag inget bra svar.

Kan jag arbeta med ett parti som sålt sig till en tillväxt- och utvecklingsfientlig partigrupp som den gröna? Kan jag göra skillnad? Orkar jag käfta emot? Och har jag mandat för det?

Jag har blivit lovad att jag kommer att kunna fortsätta driva en helt oberoende och uppkäftig blogg. Ledmot Engström tycker till och med att det vore utmärkt. Men kommer det att gälla även när jag rasar mot klimatalarmismen och när jag kallar de grönas gruppledare för nackskottsromantiker? (Det var ändå hans majrevolt i Paris som fostrade killar som Pol Pot.)

Jag tvekar inte ett ögonblick på att jag kan göra ett bra jobb för att hantera (pp):s medierelationer i EP. Jag tror också att jag skulle kunna bygga upp en tvärpolitisk grupp för internets frihet i parlamentet utan större svårighet. Men är det rätt att göra det för ett parti vars värderingar och krav jag bara delar till sisådär 75 procent?

Är jag, just nu, på väg ner i det pragmatiska partipoltiska träsket? Kan jag över huvud taget göra skillnad? Tänk om någon kommer på att jag bara är bättre på att skapa buller än att läsa handlingar? Hur skall jag kunna värna min integritet som fristående bråkmakare? Fan vet.

Ja, naturligtvis. Jag vill ta den där tjänsten. Jag vill ha sjukvårdsförsäkring och pensionspoäng. Jag vill brottas med systemet från insidan.

Men – eftersom frågan på något sätt har väckts... Är det rätt?

Hjälp! Kommentarsfältet är öppet...

110 kommentarer:

 1. Cohn-Bendit? "Nackskottsromantiker?" - Haha! Det ryktas föresten om att han är ultraliberal numera...Och en större kämpe för det fia internet får du leta efter. (PP) har valt en grupp vars övertygelser helt överenstämmer med deras egna - varken mer eller mindre.
  Jag anser personligen att du skulle vara till stor nytta för partiet och att du givetvis är värd att avlönas för det...

  SvaraRadera
 2. Ja, det här är en jävligt knivig situation. Tyvärr är det nog så att man måste vinna spelet med de befintliga reglerna innan man kan ändra på dem. Av den anledningen tycker jag att det är skitviktigt att du tackar ja - för du är en av dem som har protential att faktiskt förändra.
  I fråga om bloggandet tror jag det är bäst att man kör med raka puckar och frågar rakt på sak - sen är det bara att köra. Ända in i kaklet, som vi partiendagerade brukar säga ;-)

  SvaraRadera
 3. Fabian Norlin27 juni, 2009 01:51

  Go for it!

  Om du tycker pengarna är jobbiga att få, vilket jag förstår, så kan du vara sparsam med pengarna och skänka en rimlig andel till någon rättsäkerhetsorganisation eller annat lämpligt, något som bidrar med rättvisan på annat sätt. Lite som att "köpa botgöringsbrev" eller "klimatkompensera", som religösa gjort förr och idag.

  Sen är det ju så att det är nästan omöjligt att städa upp i skiten utan att få lite skit på fingrarna ett tag...

  SvaraRadera
 4. Anaïs:

  Det vore ju rätt kul att få göra en intervju med Cohn-Bendit för tidskriften Nyliberalen... ;-)

  SvaraRadera
 5. Den som har ågren bör se det här och undersöka detta. Nu är det väldigt grova anklagelser emot Obama regeringen. Väldigt grova.

  Obama Depopulation Policy Exposed! Red Alert!!!!!!


  ALERT?

  SvaraRadera
 6. Bra sagt Anaïs!

  Du gillar som sagt att djävlas med EU... göra det medans de betalar dig...

  Sämre läge kan man ju ha!

  Skit i all klagosång, det är alltid nån som stämmer upp i den vad man än hittar på.

  Nu kan du, förhoppningsvis, som den eminenta lingvist du är, göra skillnad. Plus få pröjs för det.

  Men jag förstår din ångest. Jag tycker dock fördelarna med låta sig anställas överväger nackdelarna. Alla andra liberaler som hänger på din blogg, som nu ojjar sig, vad har de gjort för liberalismen?
  -Förutom att författa arga brev till dig och uppmana folk att rösta på sömniga DKLP, som ju ingen, INGEN utanför denna bloggs läsarkrets känner till. Tyvärr, men så ser det ut.

  Bli nu den där pinnen i röven på EU som vi alla vill vara!!

  SvaraRadera
 7. Enligt VALU kom fler väljare från vänster än högerhållet. Erik och Amelia verkar troliga att hamna i Bryssel. Det behövs en kraft i Bryssel som ser till att PP inte driver åt Babord och jag personligen ser gärna att det är dig.

  Jag ser gärna att det är dig för att jag INTE håller med dig i ett djävla skit förutom just PPs grundfrågor. Just för att om du, Erik och Amelia är överens om något, så kan man nog vara djävligt säker på att det är PP-frågor.

  Jag vill ha dig i Bryssel för PP, just för att jag är kommunist i grunden.

  SvaraRadera
 8. Henrik: Är det inte snarare tvärt om, är inte det här en situation där du har möjlighet att "rise to the occacion" och "put your money were your mouth is".

  Bråkstakar i all ära, men verkligheten drivs av realpolitik. När man har möjlighet att applicera sina åsikter/agenda på verkligheten, så skapas en vattendelare, mellan folk som bara snackar, och folk som gör något mer.

  SvaraRadera
 9. Fattar inte grejen om dina egna åsikter, så länge du är tydlig med att det är DIN åsikt (om eller när de går isär) och inte PARTIETS så förstår jag inte varför du inte skulle kunna skriva precis vad du vill.

  Men, om vi ska ta det helt krasst så skulle det ju handla om en anställning, Partiet anställer dig för att skapa debatt/opinion och så vidare inom dom områden som du och partiet har gemensamt.
  Visst, du kanske skulle få bita i det sura äpplet nån gång och peka på parti ideologin, men alltid kunna ge din personliga åsikt som addendum.

  SvaraRadera
 10. Skall du?
  Jepp, det skall du.

  SvaraRadera
 11. Om det finns någon som jag tror aldrig kommer att gå över till den mörka sidan, så är det du.

  Go for it Obi Van HAX!

  SvaraRadera
 12. det är bättre att aktivt kunna jobba för 75% av ens åsikter en att bara sprida och diskutera dem för 0% utan att kunna värkställa, annat en samtycke från oss likasinnade. jag tycker absolut du ska ta denna chans HaXm om du orkar, jag tror mer på dig än på Amelia och dem andra, och självklart är ens personliga politiska mål alltid i toppen men, du får åtminstone en chans att påverka en större del av vad du tycker och det är bättre än inget alls.

  SvaraRadera
 13. Shine out, fair sun... Jag kan bidra med två präster och en bönebok.

  Skämt å sido, du behövs i Europaparlamentet. Inte som piraternas liberala gisslan, utan som en påläst ettrig fan som kan göra skillnad. I valet 2014 vill jag att du kandiderar.

  John

  SvaraRadera
 14. Svår fråga Henrik!
  Frestande att byta från att granska makten till att vara en vid köttgrytorna.
  Klarar du att bli granskad i sömmarna?
  Inga lik i garderoben som någon murvel kan gräva fram och göra rubriker av?
  I så fall kör på!
  Du kan påverka och din frihetfrontliga övertygelse behövs, om inte annat som motvikt.

  SvaraRadera
 15. Få dinna ideologiska rättighter och skyldigheter mot partiet på papper vid en ev anställning . Sen är det bara att köra.

  SvaraRadera
 16. Trust the Force! Mot Dödsstjärnan! Qui audet adipiscitur! Att få in dig på insidan är till och med viktigare än att få in Christian och Amelia. Det var värt min piratpartiröst.

  SvaraRadera
 17. Svaret skulle kunna vara enkelt, omvänd (Pepsodent) Fjellner, och rekrytera den sista moderaten -- Sigfrid, narren som ingen vill lyssna på (tänk om alla inom societeten genom historiens gång hade haft lite självinsikt och lyssnat på narren? Fast kanske inte, då hade säkert svenska filmskapare vågat göra film om Svensk historia.)

  Packat och klart, god och glad kexchocklad.

  Men som sagt det är synd att saker och ting inte kunde vara lite, lite enklare, ibland. :p

  Fast den där lite yngre miljöpartisten, vars namn nu sviker mig pga att minnespekaren pekar på monologmupp, -smurf, eller -tomte som orkar hålla längre monologer, verbalt t om, än vad jag gör, verkar ju vara en klyftig fan. Inte ens Romarna underskattade monologer som fick alla andra att storkna och därav bli medgörliga.

  Men du. Ja, vilken nytta skulle du kunna rationalisera dig fram till att kunna göra i ett parti som nog är det första partiet i historien som har alla chanser att bli det första partiet där någon form av , om än infantil 0.01 version, direkt demokrati kan ta sitt första trevande steg?

  Hmm, lite jobbigt att vara pragmatisk. Fast det är ju lite enklare att vända kappan efter vinden när det finns en kompass som styr. Oavsett vad PP var tänkt från början så är PP nu ett medborgarrättsparti, det andra som patenträtt och upphovsrätt, är av underordnad betydelse, det är trots allt sånt som det kommer att kompromissas om (i praktiken kommer det i alla fall att bli så), men de i sin tur är ju ytterst beroende av just medborgarrättigheterna, utan dessa fungerar varken patent eller upphovsrätt i ett demokratiskt samhälle, och inte särskilt mycket annat heller.

  Du skulle ju ha en fördel å ena sidan, du är inte politiskt vald och skulle få lite mer svängrum, å andra sidan, förhoppningsviss, kommer det att bero på vad PPs medlemmar tycker. Heh, borde väl vara samma visa med liberala Kommunist-Äf.

  Tänk om saker och ting var lite lite enklare, då kanske det pragmatiska förhållningssättet att torpedera sina egna föreställningar inte vore så jobbiga, ta det som är bra, objektivt, och förkasta skiten ... men å andra sidan är ju det också bara politisk retorik. O_o  //ST

  SvaraRadera
 18. Jag förstår att det är en svår fråga för dig. Som en röstare på piratpartiet skulle jag själv tycka att det kändes tryggare om jag visste att du fanns där som en motvikt till vänsterfalangen och givetvis med din bevisade kompetens i integritetsfrågor och EU-frågor.

  SvaraRadera
 19. Ta jobbet. Det behövs mera liberala representanter i PP. Detta särskilt med tanke på att PP har dragit en hel del folk från vänster samt alliansen med trädkramarna.

  Angående användandet av skattepengar: Om du inte är anarkist så anser du att staten bör existera (även om i minimal form). Politiker måste få betalt från statligt håll – om man inte vill ha fullkomlig korporatism. Från en klassiskt liberal syn är lönen till politiker en av de få legitima användningarna av skattepengar (tillsammans med polis, rättsväsen och militär). Att dagens skattesystem ser ut som det gör och skatter samlas in på ett sätt som inte skiljer sig mycket från väpnat rån är en separat fråga. Pengarna i fråga kommer samlas in och spenderas oavsett. Det är bättre att de spenderas på någon som kämpar för individuella rättigheter i största allmänhet och inte bara i integritetsfrågor. Om det inte övertygar dig, räkna ihop hur mycket av dina egna pengar som har tvingats ifrån dig via olika skatter. Jag skulle bli mycket överraskad om det inte rörde sig om mycket mer pengar än det du kan få ut i lön från det här arrangemanget.

  Ta jobbet och arbeta för att PP ska hålla en liberal politik och inte svänga åt vänster. Jag röstade på PP och kan inte säga att jag är för glad att partiet har hoppat i säng med de gröna som kanske mest av alla politiska grupperingar står för ett djuprotat människoförakt . Jag visste naturligtvis att det kunde bli så och jag förstår PP:s resonemang. Det skulle dock kännas betydligt bättre om jag visste att en renodlad klassisk liberal som du fick större inflytande i partiet. Jag kan garantera att jag inte är den ende liberalen som tycker så. Från PP:s håll är du också ett smart val – de kan glömma att bli omvalda eller valda till riksdagen om de skrämmer bort liberalerna.

  SvaraRadera
 20. Finns det något annat parti där du håller med i mer än 75% av frågorna?

  Go on, rock on! Vi behöver dina liberala värderingar i gruppen. Jag skulle vilja säga att det är ett krav från oss frihetsälskande liberaler. Du måste finnas där. Att du dessutom får betalt för att kämpa mot EU i EU, är bara bra! Du kan leva på det. Och vi behöver högervinklingen i partiet, SPECIELLT om Amelia och Erik blir dina kollegor. Annars blir det för mycket miljötomtar och kommunister av det hela. ;)

  SvaraRadera
 21. Så länge du markerar linjen mellan dina åsikter och partiets, så får du väl säga vad du vill. Det här är en lysande möjlighet att, på ett område du brinner för, göra mer än att prata.

  På den svenska höger/vänster skalan må du vara höger. Personligen har jag från din blogg uppfattat dig som huvudsakligen liberal. Det är bra med en blandning som håller höger/vänster borta från PP:s politik. Själv tror jag dock det viktigare bidraget är en genomtänkt bred liberal hållning.

  Skulle partiet utveckla ett bredare program inför nästa val, vill jag gärna se att vi tar de (klassiskt) liberala frågorna om yttrandefrihet och rättsäkerhet till resten av politiken.

  Har ingen aning om vilken vikt du fäster vid en anonym röst i mängden... Men du har mitt fulla förtroende att du kommer göra ett fantastiskt bra jobb.

  Jag röstar, i likhet med samtliga andra kommentatörer, för!

  SvaraRadera
 22. Jag sällar mig till de föregående. Är det någon jag litar på höjer rösten om det börjar dyka upp några dumheter i PP:s led så är det du. Och eftersom du själv vill, go for it! Rätt man på rätt plats helt enkelt.

  SvaraRadera
 23. Ta pengarna och jobbet! Det finns ingen konflikt i att vara emot nuvarande system men att jobba i det.

  Dessutom så dränerar du staten på resurser genom att ta dem. Bättre det än att någon statskramare får dem.

  SvaraRadera
 24. jag håller också med de övriga: du är viktig som motvikt för att det lila inte ska bli för rött, och det tycker jag trots att jag är vänster själv, samt att du absolut får tycka vad som helst så länge du inte gör det i partiets namn när det inte stämmer med pps program.

  SvaraRadera
 25. Du får ju dessutom en gedigen, empirisk erfarenhet av arbetet i EU-parlamentet. Från insidan av besten.

  Go for it!

  SvaraRadera
 26. Jag rekommenderar starkt att du läser denna text av Václav Havel om hur han upplevde det att plötsligt bli landets president:
  Power unto Death

  SvaraRadera
 27. Du skulle ju kunna välja att ta en tjänst på 50 % istället för hundra, på så sätt har du ryggen fri om någon i gröngruppsamarbetet blir förbannad på något du skriver eller gör, det har då även officiellt skett på den andra procenthalvan.

  Dessutom bör man/du hålla i minnet att riksdagsvalet på hemmaplan 2010 fortfarande är viktigare för PP-agendan än att vi fick ett mandat i EU nu, kommer partiet inte in på hemmaplan nästa år så finns risken att vi även i EU blir en lame duck under hela perioden 2010-2014. Idealt vore IMHO att PP nu anställde sex stycken assistenter på halvtid, en med någon form av backgrund i M, en med någon form av bakgrund i C, en med någon form av bakgrund i Kd, en med någon form av bakgrund i S, en med någon form av bakgrund i Mp och en med någon form av bakgrund i V. CE himself har bakgrund i Fp så på det sättet blir alla de sju gammelpartierna “täckta” inför hemmavalet 2010 och därigenom tas udden av alla patetiska försök att placera oss på den gamla höger-vänsterskalan.

  Således ytterligare ett argument för att välja en 50-procentslösning nu, kommer vi bara in i riksdagen 2010 så kommer det att finnas gott om heltidstjänster för pirater längre fram, både i Sverige och i EU.

  SvaraRadera
 28. Piratpartiet stod inför samma val som du gör nu - ska man stå utanför eller ge sig in i skiten och röja. Jag tvivlar på att de hade fått samma uppmärksamhet om integritetsfrågorna om de hade stått utanför.

  Skattetrycket kommer _inte_ att sjunka bara för att du inte arbetar åt PP-Bryssel. EU-parlamentets drift att lägga livet till rätta kommer inte att minska.

  Buss på! Tänk dessutom hur mycket häftigare bloggen kan bli med så mycket insider information du kommer få - och vilket utmärkt förhandlingsargument det kommer bli. "Så ni är mot vårt förslag, jaha, det ska jag nog förmedla till hela bloggosfären ..."

  SvaraRadera
 29. Jag tycker du skall ta jobbet. Kan inte vänta på att få läsa dina bloggposter INNIFRÅN maktens korridorer. Hur läsvärd du än är idag, kommer det ändå att bli dubbelt så bra från insidan. Om du håller kompassen ren och horisontell... Och om någon kan det så är det du, tror jag.

  SvaraRadera
 30. Ur ett krasst partiperspektiv skulle det inte finnas något bättre än om du kunde vakta högerfalangen så att inte något tippar över mot vänster.

  Å andra sidan skulle det inte förvåna mig om miljömupparna krävde att det lades munkavel på dig i klimatfrågorna, för att PP fortsättningsvis ska få inflytande i integritetsfrågorna. Men förs sådana krav upp kan man alltid lämna de gröna - men frågan är vad som händer med tjänsterna då? (som de gröna stod för?)
  Och vad ingår i det förresten, ska ni vara med och bereda förslag?

  Instinktivt känns det som att detta är vad du själv vill, av inlägget att döma. Tycker inte att du behöver känna dig tvivelaktig inför principen att du inte gillar EU och att skattebetalare tvingas betala för arrangemanget. Alla är med på samma premisser, jag tror inte på demokratiska undantag.

  SvaraRadera
 31. kliv på tåget broder. Du har kunskap från dina kollegor, du har självinsikt och berikar många med din blogg.
  Det är "synd om" byråkraterna i Bryssel om dom skulle bli förnekade sin "självklara rätt" till vårdet av att umgås med dig.

  :D

  SvaraRadera
 32. Eduardo Isla Venegas27 juni, 2009 08:21

  Det är inte många som hamnar i det läge som du nu är i. Att få betalt för något som man älskar att göra är inte så vanligt som man kan tro.

  ...

  SvaraRadera
 33. Gå på vad ditt samvete känner.
  Vad du än väljer har du mitt fulla stöd. Anser dock att du borde ställa upp.

  SvaraRadera
 34. Kör!
  Känns bra att veta att mina skattepengar någon gång går till någon som förtjänar det.

  SvaraRadera
 35. Hax, kom ihåg att du fick erbjudandet för att du gått din egen väg och inte för att du lismat, krökt rygg och intrigerat dig upp genom en partiapparat. Är det någon gång du skall ta chansen så är det ju nu när du står som mest oberoende.

  SvaraRadera
 36. A man's got to do what a man's got to do.
  Det är du och John Wayne. Och dessutom VILL du ge dig in i det och du tvekar inte om att det kan göra skillnad.
  Och då ska du fundera på om det inte verkligheten borde bli lite bättre först innan du tar steget, vilken jävla värld är 100%??? Du lär få vänta länge på den.

  Skiter det sig fullständigt kan du i värsta fall konstatera att det var fel plats för rätt man men då kan du i alla fall säga "jag försökte".

  Skärp dig.

  SvaraRadera
 37. Hur många piratpartister ställer upp för mer än 75% av åsikterna egentligen? Jag är rätt tveksam till att avskaffa upphovsrätten, samtidigt som jag inte ser några glasklara alternativ. Och då är det ju bra om det finns folk i PP:s krets som OCKSÅ ser det som ett problem, och inte bara bolsjevijker som inte ser något problem om programvaru- spel- och musikindustrin går i putten.

  Och risken att hamna i partipolitiska lojaalitetstjafs tror jag är överdriven. PP är ju inget "riktigt" parti och HAX är ingen "riktig" politiker. Det vet alla.

  Den enda risken jag ser är en massiv smutskampanj från statstelvision och radio inför riksdagsvalet 2010, fast jag är tveksam till om de törs. Medborgarna har ju andra kanaler för sin informationsförmedling numera.

  Och apropå riksdagsvalet 2010, där kanske den första konflikten kommer? Jag röstade glatt på PP i EU-valet, men det är inte självklart för mig att göra det i riksdagsvalet. Och det är det kanske inte för dig heller?

  SvaraRadera
 38. Bara att instämma. Go for it!

  SvaraRadera
 39. Jag förstår din oro. Att tvingas göra en "Federley" i någon fråga som går i mot din övertygelse för att någon PP-fråga skall få gehör kan vara svårt.

  Motståndarna lär inte missa dessa chanser att peta ut dig på plankan ifall de uppstår.

  För min del är det ok så länge man håller kompassen och förklarar tydlig varför. Politik är kompromisser och det får man bara acceptera.

  SvaraRadera
 40. Jag har alltid undrat vad du lever på egentligen, eftersom det här arbetet måste ta en hemskt massa tid. Är det ströjobb här eller där så måste det ju vara skönt att få lite fast mark att stå på.

  Det är bara galningar som inte reflekterar över om det de gör är rätt eller fel. Att du oroar dig är ett sundhetstecken!

  Man ska göra det man tycker är kul sa Peter "Poker" Wallenberg i sitt sommarpratarprogram för nåt år sen.

  Det här jobbet kommer att påverka dig, och det kommer att påverka den här bloggen. Men än sen då? Livets olika omständigheter har fört dig till denna punkten och det vore väl synd att missa chansen? Detta är inte värnplikten. Blir det för jobbigt kan man hoppa av.

  Lycka till!

  SvaraRadera
 41. Skulle det kunna leda till att du inte längre kan rapportera om förslag, beslut och hur snacket går i Bryssel eftersom det är hemligstämplade möten, och du måste lova att inte sprida innehållet i dem?
  Du kan ju inte gärna gå på ett möte och sedan be någon annan mötesdeltagare att läcka informationen till dig...

  SvaraRadera
 42. Kör på bara! Men nu blev jag lite orolig för vem som ska hålla ordning på allt som händer i sverige? Jag tänker b.la. på FRA.

  SvaraRadera
 43. Ta du jobbet. Om Högerliberals riskscenario, att den gröna gruppen kräver munkavle, infaller kan du säga upp dig då.
  En annan sak att fundera på är hur du kommer att uppfattas i valet 2010: Har du för många lik i garderoben? Kommer din drogliberalism att tas upp av politiska motståndare och omöjliggöra en vettig valkampanj? I så fall är det kanske bättre att vänta med att ta jobbet till efter valet.

  SvaraRadera
 44. Det här var verkligen värt min piratröst, vore fantastiskt om du tackade ja, dina åsikter behövs!

  SvaraRadera
 45. HAX,

  Det finns gott om personer i Piratpartiet som tror att PP fungerar som ett gammelparti. De anser att de har rättigheter för att de "varit med", "samordnat möten" m.m. Min åsikt är att antingen brinner man för PPs politik - och då är man en del av bidragarkulturen när det gäller att hjälpa partiet - eller så brinner man för sig själv.

  De som brinner för sig själva kan dra - de behövs inte och är med stor sannolikhet en fara för partiet. De har redan planerat en karriär inom politiken och har bara valt PP för att de tror att de kan komma snabbare uppåt där än i ett gammelparti.

  Du brinner för PPs politik (på de områden där den överensstämmer med dina åsikter såklart - den situationen är vi alla i) och det gör dig mer lämpad att arbeta för PP än de som just nu sitter och skriker i sverige om att PP inte arbetar enligt sveriges sämsta exportprodukt någonsin - "konsensus".

  Jag bloggade för ett tag sedan om tre personer/organisationer jag skickar privata skattade medel till. Jag blir överlycklig om två av dem får pengar ifrån (min) skattsedel istället - Piratpartiet (t.ex Ricks leverne) och du.

  http://blog.troed.se/2009/05/11/youre-not-charging-me-i-choose-to-pay/

  Den tredje är Anthony Watts - vars blog avslöjar den stora bluffen kring människoskapad global uppvärmning. Oroa dig inte för att du ska behöva stå ensam på barrikaderna om PPs gröna anslutning orsakar problem med miljömupparna ;)

  Go for it.

  SvaraRadera
 46. Du säger att du vill vara en nagel i ögat på EU och skapa buller om vad som händer i Bryssel.

  Hur gör du då detta på bästa sätt? Vad är det som skrämmer EU-parlamentariker och andra funktionärer mer än läckor från hemligstämplade möten och sexskandaler? Jo, kvitton!

  Du tackar ja till erbjudandet och passar samtidigt på att redovisa vart alla de pengar du får tar vägen. Samla på dig kvitton och publicera dem. Varenda krona redovisar du. Vartenda kvitto är öppet och synligt. Visa skattebetalarna vad de betalar för.

  Samtidigt som du redovisar alla dina utlägg uppmana alla andra att göra det också. Börja arbetet med att skapa ett öppet och transparent EU!

  Sanna

  SvaraRadera
 47. Kan bara instämma med övriga kommentatorer. Det vore bra att ha dig som liberal/höger balans mot mer vänsterorienterade assistenter kring Christian. Det skapar dessutom trovärdighet för Piratpartiet som sådant eftersom man hela tiden hävdat att kärnfrågorna ej kan placeras på en höger-vänster skala. En bred, bildad och obekväm (för etablissemanget) stab som inte sticker under stol med sina åsikter är vad vi behöver. I den måste du ingå!

  SvaraRadera
 48. Som Engström tydligen sagt är det bara bra att du är din egen!

  Som en övertygad 100%-are så har jag funnit en stor nytta med en 75%-are som är villig att föra en öppen debatt om de sista 25 procenten (och inte bara anta att någon glömde att multiplicera med fyra...).

  SvaraRadera
 49. Med tanke på att du redan har kommit ut som PP:are kommer det knappast som någon chock eller överraskning att du får möjligheten att jobba aktivt för deras sida.

  Jag tycker du ska ta den möjligheten, för hade du kandiderat i valet för PP hade jag tveklöst kryssat dig.

  /Paul W

  SvaraRadera
 50. Hej HAX Ågren!
  Det här är nog inte så svårt. Nu har PP kommit in i EP och nu förstår vi alla att nu kommer steg 2. Att göra skillnad och nytta. Att det är ett nytt spel med nya insatser måste vara klart för oss som följer med. Förhållandena ändras nu till praktisk politik och då går det ju inte att rulla in i EP som en råbuse utan nu krävs: stark fokusering på specialfrågan som PP kom i på, inlyssning, dialoger, kompetensbefruktning, stor tydlighet, en rak rygg (som emellanåt måste böjas något) allt med grundläggande europeisk stil och finéss (inga shorts!).

  Och personligen tycker jag att fler politiker skulle fördela arbetet mer mellan sig i stället för att alla skall kunna allt om allting, var bäst på allt, vilket ju inte går. Ibland kallar vi det för teamarbete! Alltså samma fokusering i vardagsarbetet som PP visade i valkampanjen.

  De "svenska" synpunkterna du har (gå nu inte i den fällan) på: skattepengar, 75%, etc. som vi svenskar så gärna diskuterar i stället för kärnfrågorna kan du bemöta med:
  "Jag har en kunskap och övertygelse och jag gör det här för jag vill ha makten att påverka Europas väg in i framtiden och jag tänker jobba häcken av mig för att lyckas. Jag får självklart lön för det jag gör annars hade detta inte varit möjligt. Att mina åsikter inte alltid överenstämmer med den gruppering jag sitter i beror på att jag är en människa, inte ett parti."

  Klart du skall ta erbjudandet och just med dig tror jag inte det blir någon framtida svekdebatt om något måste kompromissas. Håll huvudfåran bara och håll huvudet kallt och håll kärnfrågan levande.

  Alltså: go for it! Mitt stöd? Ja!

  SvaraRadera
 51. Du behövs för att vi övriga ska bli informerade om vad som händer.
  Du är vår garant för att det interna pp-arbetet på EU-nivå ska bli transparent eftersom du är den som har kortast mentala väg till tangentbordet.
  Dessutom, vi konsumenter har genom åren indirekt bekostat en stark kår av lobbyister. Nu finansierar vi en motkraft via skattesedeln. Helt ok!
  Sammanfattningsvis: Du måste ta jobbet för vår skull.

  SvaraRadera
 52. Alla har vi lik i garderoben även Henrik, hoppas verkligen att det inte hindrar dig att ta denna tjänst. Minns så väl din fest i en källarlokal i gamla stan efter att du kommit tillbaka från en kortare semester betald av staten. Så länge du öppet redovisat dina lik så lär det inte vara nån fara, det är väl 20 år sen nu?
  Jag ville ju ge dig anställning då men hindades just av dina lik, har alltid haft dåligt samvete för det. Ingen kan göra jobbet bättre än du, så länge du kör med öppna kort är det bara att köra.

  Farbror Isterband

  SvaraRadera
 53. Ja, naturligtvis. Jag vill ta den där tjänsten. Jag vill ha sjukvårdsförsäkring och pensionspoäng. Jag vill brottas med systemet från insidan.

  Bra.Välkommen till verkligheten.
  Lämna dom religösa fanatikerna med sitt mekaniska rabblande av teser bakom dig.Vi är fler än dom och behöver dig bättre.Rabbla teser kan dom göra utan dig.

  SvaraRadera
 54. Du har ju en fördel i att du tar anställning - du är inte förtroendevald. Därigenom kan du fortsätta ha en kritisk hållning till fattade beslut, även om Christian måste rösta mot din personliga hållning. Hade du varit förtroendevald, så hade det varit mycket mer komplicerat - om inte omöjligt - att vara så tydlig i dina åsikter.

  Vidare; Jag tycker det är viktigt med en liberal motvikt bland assistenterna, så inte vänsterfolket får för mycket manöverutrymme, och omvandlar PP från ett oberoende enfrågeparti, till ett vänsterinriktat parti.

  Å andra sidan; Det är riksdagsval om ett år. Vi behöver bra folk lokalt på plats i Sverige också. Både på riksdagslistorna, och i riksdagskansliet. Att PP lierar sig i gröna gruppen i EU, behöver inte innebära att PP med automatik skall liera sig med miljöpartiet och vänsterblocket i riksdagen.

  Så det blir väl en fråga om du vill ägna dig åt ideologi - för att mota Olle i grind på EU-nivå - eller pragmatism - för att ha inflytande över hur EU-direktiven omvandlas till svensk lagstiftning.

  SvaraRadera
 55. Du skall pröva, åtminstone en tid, tycker jag, för att på så sätt få reda på vad det är du eventuellt inte står ut med och för att få reda på vad det är du säger nej till. Annars kommer du alltid att gå o grunna på det, hur det hade varit om du istället...

  Du är mer än väl lämpad att navigera i EU-parlamentet, just på grund av de kritiska invändningar du staplar upp i inlägget.

  Så jag säger bara, Go For It Man!


  /LD

  SvaraRadera
 56. Go for it. Testa. Det går alltid att ändra sig.

  SvaraRadera
 57. Om du inte gör det, kan du inte avgå i protest. Kör hårt.

  SvaraRadera
 58. Hax: Tacka ja. Alla andra har redan skrivit varför och deras analys var sund.

  Herr Kofot: Fast PP vill inte avskaffa upphovsrätten. PP vill reformera upphovsrätten.

  SvaraRadera
 59. Ta det. Skulle vara en ära om det visade sig att min röst på PP förvandlas till en röst på dig och Swartz (som också verkar vara påtänkt).

  Sedan kan du nog vara lugn över att vi det finns gott om gamla frihetsfrontare som håller ögonen på dig och kommer bråka om du börjar vackla. Det gäller ju bara att du fortsätter vara liberalismen trogen. Du har ju klarat det så här långt.

  SvaraRadera
 60. Henrik Alexandersson, alla här vet, inklusive dig själv att du kommer tacka ja om du blir erbjuden jobbet.

  Den enda fråga du har att ställa dig är just hur du ska hantera det. Kommer du fram till att du kan hantera det så vet du ditt svar.

  Sen finns det ett gammalt ordspråk, ju längre du funderar på vad du ska göra, ju svårare blir det att fatta ett beslut. Så fatta ditt beslut idag.

  FRI

  SvaraRadera
 61. Jag läser din blogg regelbundet och har tom bidragit med några hundringar. Att ditt arbete har burit frukt, så att du nu fått det här erbjudandet ser jag som en fantastisk bra avkastning på mitt lilla bidrag. Nu har du fått chansen att vidareutvecklas: Gör det - och fortsätt gör oss stolta.

  SvaraRadera
 62. Men vänta nu här. Om du kan acceptera att PP får dessa pengar för att anställa folk, vad gör det för skillnad rent ideologiskt att acceptera att du får dem? Och anser du att Amelia A och Erik J mindre än du förespråkar yttrandefrihet?

  SvaraRadera
 63. Det är sådana som du som ger mig lite (men bara lite) hopp om att världen faktiskt inte är på väg käpprätt åt helvete. Det behövs fler liberaler i EU-parlamentet, oavsett hur de kom dit och varför.

  Kör hårt!

  SvaraRadera
 64. Jag tycker att du ska ta tjänsten. Om inte annat för att det är lärorikt. Jag har inga problem med att du lever på mina skattepengar -- någon kommer ju ta den tjänsten hur som helst. Det är ett liiite större problem att EU håller på att bli det nya Sovjet än det oetiska i att leva på skattemedel.

  SvaraRadera
 65. Det som skiljer vänstern från högern är vänsterns stora självförtroende och fräckhet.

  En vänstermänniska hade inte tvekat en sekund att ta jobbet med EUs pengar och sedan arbetat för att krossa systemet inifrån i god Gramsci-anda.

  En polerad liberal för dåligt samvete och tvivel om han kan utnyttja skattebetalarnas pengar.

  Därför är vänstern också så dominerande i media och deras idéer dominerar västvärlden. Självförtroende!!

  SvaraRadera
 66. HAX, du kanske skulle skriva under i blod på att du aldrig kommer att propagera för att expandera regleringar och EU-byråkratin. Argumentet att förhindra att PP blir ett vänsterparti är också väldigt starkt; det vore inte första gången det skulle hända. Hur länge ansågs MP ligga i mitten av skalan?

  Från "lämna in videobandspelaren på lagning istället för att köpa en ny" till medborgarlön. Huga!

  /Bob Fleming

  SvaraRadera
 67. Vacklar en aning mellan att tycka frågeställningen hedrar dig, å andra sidan att det är ett något kokett "vacklande" eftersom du självklart kommer att tacka ja. Allt annat vore ju vansinne.

  Skattepengarna har dom redan tagit ifrån oss, nu är bara frågan om hur de ska användas. Så just do it.

  SvaraRadera
 68. @Herr Kofot:

  Men piratpartiet vill ju inte avskaffa upphovsrätten.

  SvaraRadera
 69. Jag väljer att 'låna' avsevärt ifrån kommentarförfattaren Berinder - dock med en distinkt skillnad i slutet:

  Det behövs en kraft i Bryssel som ser till att PP inte driver åt babord och jag personligen ser gärna att det är du.

  Jag vill ha dig i Bryssel för PP, just för att jag är nyliberal i grunden. Jag vill inte riskera att alienera väljare som annars skulle ha lagt sina röster på Abir, Hökmark, Fjellner, Malm m. fl.

  SvaraRadera
 70. Med tanke på att pp inte ska ha en officiell inriktning i övriga frågor är det ju bra om det är ordenligt blandat i avlönade. "Bäst" vore väl om alla officiella inte uttryckte sig i övriga frågor offentligt, för att minska friktionen och attack-ytan (för andra), men, det är nog rätt kört att hitta sådana som också är insatta och ha någon form pondus så någon lyssnar.

  Kan vi inte få neutralitet så är ju balans näst bäst.

  Även om man är emot ett frikostigt användande av offentliga medel (map tex din ev framtida lön) behöver man ju inte neka att ta emot från systemet, det är ju orimligt att betala för systemet men inte få något tillbaka alls. Har man nackdelarna så ska man ju ha lite av fördelarna också. På samma sätt som att även vänsterpartister bör göra de avdrag de har rätt till, trots att de är imot de. Men du lär ju få skit för det likförbannat, men det lär du aldrig slippa :).

  Som pp-medlem och röstare har jag inget emot att du arbetar avlönat för partiet. Inte för att jag håller med i allt vad du tycker och säger, men i pp's frågor gör jag det till stor del, och det är det det handlar om här. Ta med den stora spaden och in och gräv i skiten med dig!

  /Markus

  SvaraRadera
 71. Henrik, även om du säkert ogillar att ta order från andra, så har jag bara en sak att säga: Du måste!

  Du har redan själv radat upp alla argument för ditt eget deltagande. Det som ligger i den andra vågskålen är förstås inte oviktigt, men om du begrundar situationen, tror jag att du ser att fördelarna överväger. Tacka ja!

  SvaraRadera
 72. Goo Henrik! Nu är det på riktigt!

  SvaraRadera
 73. Jag är piratpartist. Du är min stora politiska förebild sedan länge. Jag älskar ditt arbete. Jag VILL se dig på den stolen.

  Om det är ok är en svårare fråga. Så länge som du kan hålla dig oberoende i rapporteringen tycker jag det.

  SvaraRadera
 74. Kör på. Livet är för kort för att inte ta chanserna när de presenterar sig.

  SvaraRadera
 75. Don´t blame a guy for trying !

  Ta jobbet ! om ju blir erbjuden det.

  och lycka till. Om det inte passar så är det ju bara att säga adjö, men du är rätt person att prova.

  Hälsn. Urban Sundström i Sandviken.

  SvaraRadera
 76. Jag håller med många andra som sagt att du ska ta jobbet, och se till att skutan inte kantrar till babords.

  Sedan vore det nog bra om du tydligt kom överens med hur stor frihet du har att yttra dig. Ha HAX-bloggen som privat där du säger vad du vill, och sedan kan du ha en mera officiell piratblogg där du pratar i egenskap av EU-assistent.

  Det kan vara ett problem att du bashar miljöidéer, men samtidigt kanske du kan vända det till din styrka. Dina andra åsikter får ju större tyngd eftersom du klart och tydligt visat att du är en person som inte kompromissar och inte tvekar att hojta när skutan styr fel.

  Oavsett finns det säkert en hel del mediataktik att tänka på. Media är ju notiriskt dåliga på att förstå folk som inte passar in i de förutsägbara arketyperna.

  SvaraRadera
 77. Gör en snygg logotype, typ en EU-flagga med piratmärket i mitten mellan stjärnorna och texten: "Piratpartiet i Bryssel!"

  Sedan använder du denna logotype på din blogg när du företräder partiet. I de andra inläggen, om icke-piratfrågor, använder du inte denna logotype. Då blir det tydligt när du talar du i eget namn.

  Tydligt och enkelt. (Kanske något för Josefssons blogg också.)

  SvaraRadera
 78. Trots allt är det ju inte du som ska RÖSTA i enlighet med gruppens linje. Det är inte du som är MEP.

  SvaraRadera
 79. Om du känner att du måste/kommer dissa 'der grosse leider' för den gröna gruppen KONSTANT så kanske du ska fortsätta vara tveksam.
  Det är möjligt att det blir problem för PP om du ständigt hugger mot toppen och PP blir stämplade som 'besvärliga'.

  SvaraRadera
 80. Kort sagt:

  Är de uttalade idealen verkligen ideal, eller är det en fasad framför "jag vill ha pengar till mig själv".

  Jaaa du... Det vet bara du själv.

  SvaraRadera
 81. Ta det. Om du inte gör det gör någon annan jävel det, troligen någon som är långt mindre lämpad.

  SvaraRadera
 82. Kör på!

  Sålänge du vill det själv så är jag övertygad att du kommer att göra det bra. bättre kompetens för den uppgiften hittar vi inte just nu.
  dessutom stärker det ju dessutom PP som ett blandparti på vänster/höger-skalan.

  Och efter att ha läst ett par kommentarer här så ser du ju dessutom att du har ett tydligt stöd från oss att det är rätt att tacka JA!

  SvaraRadera
 83. Jag tycker helt klart du ska blåsa på! En sådan här chans får man ju bara en gång i livet! Du kommer ju praktiskt taget att kunna göra vad du vill därnere, och är inte just det vad liberalism handlar om? Att kunna göra precis vad man vill (så länge man inte skadar någon annan)?

  SvaraRadera
 84. Henrik, måste starkt hålle med berinder! Som en vänsterperson hade jag gjärna sett ett kommunistiskt EU.

  Men nu ser inte verkligheten ut så, vänsterförflyttningar i PP politik skulle inte åstakomma något utöver att PP tappar inflytande och trovärdighet i våra frågor. Så jag hade hemskt gjärna sätt dig på posten som assistent. (det här måste rent historiskt vara första gången en nyliberal kan göra någon som helst nytta!?) ;)

  SvaraRadera
 85. Om vi faktiskt vill ha folkvalda (jag räknar EU-parlamentariker dit) politiker och är beredda att betala deras verksamhet med skattemedel så ser jag det som nödvändigt att skattemedlen även räcker till några assistenter som underlättar deras arbete. Jag ser ingen konflikt.

  SvaraRadera
 86. Du är rätt man för jobbet HAX!

  Som politisk förebild är du helt suvreän och nu känns det helt plötsligt som att min röst på PP väger minst dubbelt så tungt som när jag gick till vallokalen för att rösta.

  Det skulle kännas tryggt om du väljer att ta tjänsten, go for it!

  SvaraRadera
 87. Hax, du av alla människor är någon jag har förtroende för att han klarar att komma ihåg varför han är i Bryssel.

  Den andra frågan, om bloggen, är på ett sätt svårare. Som oberoende har du och den här bloggen drivit massvis av frågor i Sverige, med hög profil och många lyssnande. Blir du assistent, så kommer alltid frågan att finnas: Är detta Hax eller partiets/gruppens åsikter? Du kommer också att vara fullt sysselsatt, och kommer ha svårare att driva svenska frågor.

  Därför säger jag att om du måste välja, bli assistent. Ge dem ett helvete där nere, och låt dem aldrig glömma integritet, rättssäkerhet och frihet. Om det innebär att du får svårare att driva bloggen som du gjort, så får väl den svenska bloggosfären försöka täcka upp bristen.

  Go Hax go! =)

  SvaraRadera
 88. Bry dig inte om pengarna säger jag. Jag tror nämligen att du skulle vara den första i hela EU-apparaten som frivilligt skulle avskaffa din egen lön. =)

  SvaraRadera
 89. Jag röstade på PP, och jag ser dig gärna i Bryssel. Du blev ju som sagt tillfrågad just för att du är den du är. Så in i smeten och gör skillnad.
  //fia

  SvaraRadera
 90. Go for it!!

  http://www.youtube.com/watch?v=tDxy5sspdyU

  ;-)

  /Paul

  SvaraRadera
 91. @HAX
  Om du - som jag - anser att PP´s kärnfrågor fullkomligt överskuggar alla övriga personliga och politiska åsikter och därav klarar av att fokusera till 100% på PP´s frågor så ska du tacka ja.
  Hoppas du tackar ja btw.
  Mvh/Clas S, KL PP

  SvaraRadera
 92. Om du tar jobbet så kommer jag att börja rösta på piratpartiet.

  SvaraRadera
 93. Låt Ågren gå plankan!

  När jag på allvar började läsa bloggar någon av de sista dagarna i maj - första veckan i juni förra året så uppfattade jag dig som en pirat!

  De åsikter som du framförde var i allt väsentligt pirata åsikter!

  Jag har nu i över ett år följt nära nog VARJE ORD som du har skrivit på din blogg! Alltid vasst, alltid frihetsälskande, kunnigt, vittnande om att du är insatt i dels frågorna och dels i gången i Bryssel.

  Detta tillsammans med att du naturligtvis har ett eget kontaktnät gör att piratrörelsen fokuseras med ditt deltagande. Piratrörelsen - vi alla, tjänar på att ha ytterligare en stadig roddare på vikingaskeppet.

  En sak jag skulle vilja att du har med i bagaget är naturligtvis kunskaper i tyska språket (jag måste ju jäklas lite) så att vi kan hjälpa de tyska piraterna att komma in i parlamentet nu i september och franska språket så att vi kan hjälpa det franska folket att få den liberté, egalité, fraternité utan någon HADOPI som de också förtjänar. ...Övervakning i England, mediakoncentration i Italien...

  Det är så mycket att göra, så mycket...

  Om du är villig att ställa dina krafter i anspråk för piratrörelsen så tror jag att den tjänar väldigt mycket på ditt deltagande. Nu har du redan gjort enormt mycket för "saken" men att få saken "legaliserad" :-) är självklart anständigt.

  Någon annan har skrivit här att du som anställd naturligtvis kan fungera som en slags säkerhetsventil när pirater kanske tvingas stödja partigruppen utan att vara överdrivet entusiastisk för saken. Kanske kan du då också fungera som "texten mellan raderna". Det ska bli spännande att se om det blir så.

  Du har redan rott så att svetten rinner men om du önskar, så tycker jag att du ska mönstra på!

  SvaraRadera
 94. Klart man kan leva på skattebetalarnas pengar. Om man kan göra något gott av något ont så ser jag inga problem med det.

  Som samhället ser ut idag så är det omöjligt att inte utnytta skattebetalarnas pengar. Skatter betalar tex. vägar och hur ska man kunna röra sig utan att behöva gå på dessa? Dessutom vill man så klart ha tillbaka den egendom man har blivit bestulen på.

  Däremot tycker jag inte att du som liberal ska engagera dig i piratpartiet. De driver en snäv agenda, där vissa delar är liberala, men de kommer stödja en massa socialistiska politik i och med att de är med i den gröna gruppen. Totalt sett så kommer det bli sämre.

  SvaraRadera
 95. Oj, vilken massa svar! Vad kan tilläggas? Snyggt att så många kan tillåta sej tänka utanför den box som vänster-högerskalan med alla dess löst definierade värdebegrepp som bollas atagonistiskt med. Och jag tror att du kan göra detta bra, även om du nyttjar en del av de "invektiv om de andra", som inte funkar i dialogen. För att nå framgång med våra frågor i parlamentet tror jag att denna förmåga är väsentlig - dialogen mellan pp-assistenter från "olika håll" är en bra grej att öva sånt. Intelligent folk från olika läger kan tillsammans hitta en politik och ett språk för ett kunskapssamhälle bortom de nuvarande motsättningarnas dominans., Typ... Shoot.

  SvaraRadera
 96. Det sägs att allt har ett pris,
  tydligen har både HAX & Falkvinge hittat sitt.

  SvaraRadera
 97. Det låter som att du redan bestämt dig och bara behövde lite medhåll från bloggosfären.

  Tacka ja!

  SvaraRadera
 98. Röstade PP och tror verkligen du kan dra ditt hö till stacken.

  Kör på!

  SvaraRadera
 99. Rand har en bra uppsats i VOS (How Does One Lead a Rational Life in an Irrational Society?) som du kanske vill kolla in.

  /GottaLeif

  SvaraRadera
 100. Jag är skeptisk, men jag tycker även att du ska skita i vad folk skriver eller tycker och göra vad som känns rätt.

  SvaraRadera
 101. Att hålla med om 75% av en politik som omfattar 0.25% av politiken låter inte så betungande, men det är klart att jag förstår ditt problem -- lite skadeglad kanske?

  SvaraRadera
 102. Att avskaffa patenträtten, vilken är en grundblut i marknadsemkonomin, undrar man om de tillhör de 3 av 4 frågor -- bokstavligen -- som PP har och du håller med om. Jag har lite svårt att se det, men du kanske går all the way med vänsteranarkisterna?

  SvaraRadera
 103. Hejsan HAX!

  Jag skulle finna det synnerligen underhållande om du från och med 2010 blir riksdagsledamot.

  En helt kompromisslös nyliberal i riksdagen vore otroligt underhållande. Motioner om legalisering av narkotika, vapen och mera sådant skulle få den politiskt korrekta eliten att sätta ett och annat i halsen.

  Jag hjälper dig gärna med att skriva motioner.

  Dessutom är du alltför seriös och nyanserad för att kunna avfärdas som en tokstolle.

  SvaraRadera
 104. Henrik, våra skattepengar tar de ändå, bättre att de går till någon som representerar våra åsikter.

  Kör på!

  SvaraRadera
 105. Klart som fan du ska ta tjänsten. Det blir en perfekt plattform att kriga från. Är det något du INTE saknar är det integritet att säga vad du tycker. Sen är det upp till dom andra om dom orkar med en rappkäftad frihetsfanatiker, men det är deras problem. Go for it! In HAX we trust!

  SvaraRadera
 106. Kanske har det sagts förut, men:

  Välj dina fajter. Ta en lön betald av skattepengar, för att kämpa för oss liberala piratpartister. Pga för många liberala just inte vill leva av skattepengar, sitter vi med ett rött patrask till politiker nästan överallt. Även de som kallar sig blå.

  SvaraRadera
 107. Redan innan du bekände dig till piratpartiet såg jag dig som en mycket god sjöbuse. Om man bara ror på vänster sida så snurrar man in sig. Riksdagsvalet är i antågande och vi behöver skarpa liberaler, som passerat 4 000 000 miljoners sträcket.

  Fridens.

  SvaraRadera
 108. Välkommen till gröna gruppen! ;-))

  SvaraRadera
 109. Libertarianer anser väl att ledamöter i staten ska ha betalt? Att det är en av de legitima posterna som staten kan kräva ut pengar av medborgarna för. Då är det inte speciellt långt till att de får anställa människor och också få det betalt av staten.

  På något sätt så vet du ändå att du sviker dina ideal, vilket vi alla gör nångång så ta inte så allvarligt på det. Bara du är medveten om att det till en viss del är rationaliseringar för att du vill ha ett lättare liv.

  Som anarkokapitalist så måste jag dock säga att även om jag anser att minarkister har fel så förstår jag inte hur det skulle kunna vara rätt att leva på skattebetalarna på det sätt du kommer att göra. Även om poliser, militärer och domstolar är okej så tycker jag inte att det i någon teori borde vara så att ledamöternas sekreterare ska kunna utkräva några pengar. Kom ihåg det nästa gång polisen knackar på dörren hos någon som inte vill betala skatten, då är det till dig pengarna från den människan går.

  /Björn

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.