2009-06-15

Något för gammelpartierna att fundera över

Inför EU-valet fick vi höra att Piratpartiet inte skulle lyckas – eftersom unga människor är svåra att få att gå till valurnorna.

Nu har det visat sig att unga väljare röstade mer än i tidigare val. Och att de röstade på (pp).

Det var alltså inte folket det var fel på. Det var gammelpartierna.

Länk»

5 kommentarer:

 1. Underbart! :D *den kommer jag copypasta rakt av"

  SvaraRadera
 2. Finns siffran över hur många procent av PPs sympatisörer som gick och röstade? Hmm...

  SvaraRadera
 3. HAX är klockren - Ding!

  SvaraRadera
 4. Om du med "unga väljare" menar 18-30 så är det inte korrekt att påstå att "de röstade på (pp)". MP var största parti i gruppen 18-30, enligt VALU, även om PP kom god tvåa.

  SvaraRadera
 5. Jag blir lite skamsen över att jag inte har reflekterat närmare över det men du slår huvudet på spiken här. I mitt 30åriga liv har faktiskt aldrig något parti tilltalat mig före PP.

  Dom har alltid bråkat om frågor som antingen haft marginell betydelse alternativt roat sig med pajkastning och "lögn och förbannad dikt" för att citera någon. På det hela taget går inte sverige att förändra allt för mycket utan att folket reser sig som en man. (föreslå fri hustrumisshandel, ej fri sjukvård, ej fri skola, förstatligande av egendom etc. och du är körd)

  Kvar blir att bråka om hur några kronor skall fördelas och komma överrens om hur mycket deras löner skall höjas den här gången.

  Sedan kommer en obskyr lite halvfet (Falkvinge behöver verkligen tappa ett par kilo inför nästa val han har växt MYCKET sista halvåret) snubbe och börjar prata om åsiktsfrihet, demokrati och städning i ett uppenbarligen föråldrat regelverk. Ju tydligare partiets partiprogram vart(och fortfarande blir) ju mer känner jag mig hemma.

  SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.