2009-08-01

CIA-flygningarna via Sverige: Utred! Nu!


Det är illa nog att svensk polis inte ingriper när människor som hålls fängslade utan rättslig prövning tillfälligt dyker upp i vårt land.

Nu bekräftas nämligen att även Säpo (tillsammans med försvarets underrättelsetjänst) spanat på de amerikanska fångtransporter som mellanlandat i Sverige – på väg till länder som Egypten och Pakistan. Utan att ingripa. Och att polisen inte ingriper när den ser ett brott begås bör rimligen vara tjänstefel. Minst.

Ännu värre blir det när regeringen vägrar utreda det som skett. Försvarsminister Tolgfors och regeringen vill helt enkelt inte veta.

Regeringens förklaring blir också konstig. Man säger att frågorna istället bör riktas till den regering som satt då, det vill säga till Göran Perssons regering. Och därifrån hör vi, naturligtvis, inte ett pip.

Om en borgerlig regering inte vill utreda en socialdemokratisk regerings eventuella brott mot medborgar- och människorätten – då får den skylla sig själv om folk undrar om verksamheten fortsatt även under den borgerliga regeringens tid.

Expressen 1 | Expressen 2

6 kommentarer:

  1. Har vi inte lagar mot hjälpande av terrorister?

    Isofall, USA är väl det enda landet som blivit fällda i Haagdomstolen för statsterrorism (i Nicaragua på 80-talet, http://dir.salon.com/story/people/feature/2002/01/16/chomsky/index1.html )

    /Werner

    SvaraRadera
  2. De håller varandra naturligtvis om ryggen, det blir lättare så. Så kommer inte oppositionen att väsnas så mycket om nuvarande regerings oegentligheter.

    Nä, det liknar mer och mer politikerna mot folket.

    De måste bytas ut......
    Vi lever i en bananrepublik.

    Förresten Hax: hur gick det med den där anmälan mot dig för att du vidarepublicerat de där namnen på de 103 svenskarna som FRA spanat på.
    Här det hänt något mer där?

    SvaraRadera
  3. Det verkar ha gått i stå. Jag har inte hört något mer, sedan det gick över till en åklagare i Malmö (som främst jagar polisläckan). Och jag tänker inte fråga i onödan...

    SvaraRadera
  4. HAX, jag blir upprörd över att du besmittar din blogg med referenser till tidningen Kloakpressen (den med spyflugan)

    Oavsett hur angeläget detta ämne är finns det något som är ännu viktigare, att i alla lägen bojkotta och fördöma tidningen Kloakpressen.

    Det vill säga, om Kloakpressen någon gång skriver något man gillar, länka inte, nämn det inte. Ignorera. Om Kloakpressen ber om att få göra en positiv intervju eller kändisreportage, tacka nej. Om du har något event som en valvaka, stäng ute Kloakpressen. Om du har en en mejllista för pressmedelanden, stryk Kloakpressen från listan. Om du har ett nyhetstips, ge det inte till Kloakpressen.

    Om du ser något företag som annonserar i Kloakpressen, tag kontakt med företaget och klaga, säg att du finner det stötande att se deras annonser i en så vidrig publikation som Kloakpressen. Undvik att köpa produkter av företag som annonserar i Kloakpressen.

    Om du känner någon av Kloakpressens krönikörer, uppmana denne att sluta skriva i Kloakpressen. Om du träffar någon anställd eller journalist från Kloakpressen, fråga i ett otrevligt tonläge om denne inte skäms för att jobba på Kloakpressen och varför han eller hon inte skaffar sig ett hederligt jobb istället.

    Om du ser någon popstjärna eller filmskådis bli intervjuad i Kloakpressen, skriv ett brev till denne och säg att du reagerade negativt på att att denne förekom i Kloakpressen. Säg även att du är orolig för att dennes karriär nu kommer att skadas av att bli förknippad med Kloakpressen.

    Köp aldrig Kloakpressen på papperformat. Gå ge dom inga klick, gå aldrig till deras webbplats. Läs aldrig deras artiklar. Säg till din lokala mataffär att du blir äcklad av att behöva se Kloakpressens löpsedlar och deras vidriga ljugande förstasida när du står i kön till kassan. Be dom att placera Kloakpressen undanskymt och att aldrig sätta upp Kloakpressens löpsedlar, eller helst att helt sluta sälja Kloakpressen.

    Anmäl de affärer och Pressbyråkiosker som sätter upp Kloakpressens spyiga löpsedlar för förargelseväckande beteende. Skriv till din lokala politiker och säg att Kloakpressens löpsedlar förstör din vackra hemstad och de förorenar det offentliga rummet. Skriv till ditt lokala bibliotek och uppmana de att sluta prenumerera på Kloakpressen.

    Om du jobbar i en mataffär eller kiosk, tag kontakt med facket och ditt skyddsombud. Säg att du blir fruktansvärt illa berörd av att behöva vidröra och se Kloakpressen varje dag. Kräv att Kloakpressen enbart ska säljas i en förseglad helsvart plastpåse.

    Försök att driva igenom ett prejudikat i Marknadsdomstolen så att Kloakpressens löpsedlar inte räknas som redationellt material utan reklam, vilket faller under marknadsföringslagen. Starta en webbplats för att lurade köpare av Kloakpressen ska kunna föra grupptalan i domstol och få tillbaks de pengar de lurats att lägga ut på Kloakpressen. Det vill säga, om det innehåll som utlovats i löpsedeln eller förstasidan på Kloakpressen inte svarar mot innehållet i tidningen ska man som konsument kräva tillbaks pengarna för den köpta tidningen (exempel: “Alla döda från Estoniaolyckan: hela listan” “Persbrant intagen för akut alkoholförgiftning”, ”Så får du läcker strandkropp på sju dagar”. osv.)

    Om du ser någon på stan som läser Kloakpressen, titta på denne person i ogillande tonläge och fråga om han/hon inte skäms som läser Kloakpressen.

    Om du har slut på toalettpapper men råkar ha Kloakpressen hemma, använd den inte istället för toapapper, du riskerar att Kloakpressens vidrighet överförs till dig om någon del av din kropp vidrör Kloakpressen.

    Lägg in en spärr i din webbläsare så att du inte av misstag går till Kloakpressens webbplats.

    Mejla vadslagningsföretagen i London och säg att du gärna vill slå vad om vilket år Kloakpressen kommer att tvingas lägga ner.

    Och glöm inte: Köp aldrig Kloakpressen på papperformat. Gå ge dom inga klick, gå aldrig till deras webbplats, länka aldrig. Läs aldrig deras artiklar. Aldrig.

    SvaraRadera
  5. När "vi" gör sånthär så är det ju helt okej HAX. Har du glömt det? Det är bara brott när USAs fiender begår dom. Det är naturligt (om än långt ifrån okej) att man är grymt försiktig med att göra saker som skulle gå emot USAs intressen. Källan till problemet är amerikas förenta stater och våra politikers benägenhet att stryka dom medhårs. Apropå det, om någonting skall utredas så är det ju dom 600 mailen som censurerades i och med ministerstyre-ärendet vid piratebaytillslaget.

    SvaraRadera
  6. Är det därför USA väljer att mellanlanda på Arlanda och tanka i vetskapen om att Sverige inte bryr sig?

    SvaraRadera

Håll en hyfsad ton. Kommentarer bör vara intressanta, fyndiga eller på annat sätt tillföra något - för att slippa igenom nålsögat.