2009-08-11

Nu måste regeringen bestämma sig!

Snart har en fjärdedel av tiden för det svenska EU-ordförandeskapet passerat. Och ännu har vi inte hört ett pip från regeringen och infrastrukturminister Åsa Torstensson (c) vad gäller EU:s så kallade telekompaket.

Därför frågar nu piratpartiets ledamot i Europaparlamentet, Christian Engström, vad regeringen tänker göra. Läs hans artikel i Sydsvenskan

Striden gäller speciellt tillägg 138, som säger att om ett EU-land beslutar att stänga av fildelare från internet – då får det inte ske med mindre än föregående domstolsprövning.

Detta har den svenska regeringen vägrat att gå med på. Vilket är lite märkligt, med tanke på att flera av deras egna drivit och röstat för frågan i Europaparlamentet. Dessutom är ju regeringens officiella linje att fildelare över huvud taget inte skall stängas av från internet.

Och nu är Sverige alltså ordförandeland i EU. Nu är telekompaketet Åsa Torstenssons ansvar. Men ändå får vi inga besked i denna fråga från regeringen. Fulspelar man? Försöker Torstensson förhala frågan? Eller har de bara struntat i allt och gått på semester istället?

7 kommentarer:

 1. Fråga dig istället vems ärenden hon går.

  -Kluris

  SvaraRadera
 2. Varför bekymra sig med att rota och engagera sig i allt det obehagliga och obekväma när man kan pressa ut så mycket annat gott ur politikerämbetet i EU?


  /LD

  SvaraRadera
 3. ...jag menar allt det obekväma och obehagliga som verkligen engagerar folk och som verkligen angår dem.

  Här är diskrepansen milsvid verkar det. Men det är klart, vi förstår väl inte bättre.


  /LD

  SvaraRadera
 4. "Alla tjänar på att debatten lägger sig", eller hur?

  SvaraRadera
 5. Tror snarare att alla förlorar på att debatten lägger sig. Ingen kan bli vinnare en en totalitär polisstat.

  // tyckare

  SvaraRadera
 6. Ryktet (åh ve, det elaka ryktet!) säger att Åsa Torstensson är Sarkozys bitch och att hon gärna behagar honom så fort hon kan. Sarkozy är som bekant ingen feminist direkt.

  SvaraRadera
 7. Är PP med på att man skall kunna stänga av internetanvändare om en föregående domstolsprövning i det individuella fallet sagt ja till detta?

  Johan

  SvaraRadera

Kommentarsfältet är stängt, medan jag är offline augusti 2017 och ett år framöver.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.