2009-08-13

Piratpartiet i kommunal- och landstingsval

Rick Falkvinge förklarar varför...

7 kommentarer:

 1. "Långt viktigare är att vi i dag låter svarta lådor som är levererade av företag i främmande makt kontrollera svensk förvaltning, och det utan någon möjlighet till insyn från vare sig förvaltning eller medborgare. Det är inte primärt en ekonomisk fråga, utan en nationell säkerhetsfråga och en transparensfråga."

  Eller: MS och andra företag är ute efter att spionera på svenk förvaltning...

  Nu låter han mer och mer som en tomte

  SvaraRadera
 2. Fredrik B har helt rätt här: Falkvinge riskerar att mest låta som en knäpp tomte och konspirationsteoretiker. Det finns tillräckligt många konkreta integritetsfrågor att fokusera på. Att formulera konspirationsteorier runt kommersiell programvara är enbart kontraproduktivt och tjänar bara till att ge grund för ifrågasättande av Piratpartiets verklighetsförankring. Det är det sista vi behöver om vi ska ha en chans att ens ta poäng mot storebrorsstatens förespråkare.

  Sedan gör Falkvinge en annan enorm kullerbytta i sin analys, när han försöker jämföra sig med den spirande arbetarrörelsen och miljöpartiet: dessa partier hade båda en hel ideologi i ryggen, en idé om hur samhället skulle byggas "från torg och gata till internationella företag". Det har inte Piratpartiet. Däremot har han naturligtvis rätt i att informationsteknologiska frågor och integritetsfrågor finns på alla nivåer.

  SvaraRadera
 3. @Dr M
  För det första är kommersiell mjukvara inte motsatsen till fri mjukvara. Fri mjukvara kan mycket väl vara kommersiell. Motsatsen till fri mjukvara är proprietär mjukvara.
  För det andra ser jag användandet av proprietär mjukvara som ett stort problem. Om endast utvecklarna av mjukvaran har tillgång till källkoden så har de väldigt mycket makt, eftersom ingen annan kan ändra mjukvaran eller ens veta säkert vad mjukvaran egentligen gör. En liten demostration över utvecklarnas makt kan t ex ses i Amazon1984-fallet, där Amazon fjärraderade George Orwells böcker som användare hade köpt till sina "Kindles".

  SvaraRadera
 4. ...varför inte kyrkovalet oxå när ni ändå håller på...det sägs ju att Gud hör och ser allt...så kan vi f-n inte ha det:D

  SvaraRadera
 5. Kommunalpolitik är mörkrets hjärta. Ingen kommer ur den helskinnad.

  SvaraRadera
 6. Förstår mig inte på de som är kritiska mot PP.

  En gång i tiden valde några människor att ta sig an uppdraget att skapa ett nytt land 1776.
  Det känns lite mer grandiost och svårt än att utveckla ett parti från grunden.
  Tyvär har vi svenskar blivit ganska sossifierade.

  SvaraRadera
 7. Fniss, är väl den enda kommentar man kan ha till dumheterna i den artikeln. Möjligen vojne vojne.

  SvaraRadera

Kommentarsfältet är stängt, medan jag är offline augusti 2017 och ett år framöver.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.